BEN ASHAARI

Wednesday, June 25, 2008

BANGKIT PANDAN

Bangkit Pandan

Petang tadi, mat ada projek bangkit dengan anak2 buah...Kesian pulak sebab bangkit yang buat dulu tu tak cukup u...Paling kesian yg kecik sekali...

Bangkit Pandan

Bila dah budak2 ikut sama buat, dah pastilah dapur kecah2, siap gaduh2 lagi tu depa 2 beradik...pening woo pala guaaa....Dahlah tu kalau boleh semua pattern cookie cutter depa nak try....Aduhh!!! peningggg lagiiiiiii!!!!!..Resipi mat tak sertakan kerana sama dengan resipi "bangkit keladi" cuma perlu ganti perisa keladi tu dengan 1 1/2 camca teh pandan paste...Boleh rujuk sini untuk resipi bangkit keladi...

SAAT YANG MEMBUATKAN DAPUR KECAH DAN KECOHHH!!!!!!


Tengok tu punya xcited gila nak membangkit, dengan baju sekolah tak tukar terus menggelek doh...Kecah tah yah kata laa, dah kecah satu hal, gaduh pulak sebab berebut cookie cutter...ishh heran sungguh tengok budak2 ni...Tapi yang paling "rock kapak karat", anak buah mat yg kecil sekali tu, yang lelaki, dia ni tak de hal, bangkit siap dia bedal.....Ko gaduh ko punya pasal!!!

5 comments:

MamaFaMi said...

Hmmm...rasanya hari hari dok jengok sini, macam mana boleh sekali berderet entry baru ni? Lor Mat...slow down ler sket. Mat buat kami kami orang perempuan ni rasa segan je la! Muahaha..Perempuan lain, ma tak tahu, yang pastinya, perempuan yang ini memang rasa segan. Tak leh jadi ni... mama kena bangkit dari kemalasan.. chewah! Semangat mau ada aa..

Wah anak-anak buah Mat pun rajin macam pak sedara dia... bagus tu. PEACE kat anak buah lelaki Mat tu ok...

Mat Gebu said...

mamafami..
heheh, mama i no comment...and peace to you to dear mama fami..

PINATBATE said...

wakakaka...suasana dapur yang meriah tu lebih kurang macam dapur ku jua...anak-anak perempuan kat rumah ni kalau suruh buat kerja bising dan kecoh lebih tapi makan tak seberapa..yang lelaki dia tolong sikit ...buat kerja pelan-pelan tapi time makan dia pulun betul-betul...

miss said...

wah...menariknya kuih bangkit ni mat.tertarik betul...nak tempah barang sebalang bleh? saya tak mampu nak buat sebarang kuih sekarang ni..doc tak bagi bangun dr katil.tp tingin sgt bila tgk kuih bangkit mat ni...nyum nyum kalau la dpt.

LugieAmir said...

best nye klu dpt jadik ank buwah CMAT...mesti selalu dpt makan sedap sedap...huuu jelesss kiterrr..

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.