RESIPI NASI ULAM NYONYA

9/30/2015 02:00:00 PM
Assalammualaikum semua, salam Rabu. Hari ni che mat mengidam nasi ulam nyonya. Satu resipi orang peranakan yang begitu enak dan penuh kha...
RESIPI NASI ULAM NYONYA RESIPI NASI ULAM NYONYA Reviewed by Mat Gebu on 9/30/2015 02:00:00 PM Rating: 5

MI KARI HOKKIEN

9/29/2015 03:00:00 PM
Assalammualaikum, salam Selasa. hari ini cuaca masih berjerebu, che mat sendiri tadi masa kemas2 kat bahagian luar rumah dah mula rasa t...
MI KARI HOKKIEN MI KARI HOKKIEN Reviewed by Mat Gebu on 9/29/2015 03:00:00 PM Rating: 5

SARAPAN VADEY KITA HARI NI...

9/28/2015 10:00:00 AM
Assalammualaikum, selamat pagi semua. Awal sikit che mat update blog ni hari. Malas nak tangguh2 nanti nak buat kerja lain pulak. Hari ni...
SARAPAN VADEY KITA HARI NI... SARAPAN VADEY KITA HARI NI... Reviewed by Mat Gebu on 9/28/2015 10:00:00 AM Rating: 5

NASI LEMAK HALBA...

9/27/2015 02:00:00 PM
Assalammualaikum, salam hujung minggu semua. Hari ni keadaan jerebu di kampung che mat dah kurang sikit. Tapi dengar cerita ditempat2 lai...
NASI LEMAK HALBA... NASI LEMAK HALBA... Reviewed by Mat Gebu on 9/27/2015 02:00:00 PM Rating: 5

CEKODOK UDANG GERAGAU...

9/26/2015 10:30:00 AM
Assalammualaikum, salam Sabtu semua. Hari ni che mat masukkan entri agak awal, entri sarapan pagi. Sejak2 tinggal sorang ni, memang tak m...
CEKODOK UDANG GERAGAU... CEKODOK UDANG GERAGAU... Reviewed by Mat Gebu on 9/26/2015 10:30:00 AM Rating: 5
KUEY TEOW, HIDANGAN AIDIL ADHA KUEY TEOW, HIDANGAN AIDIL ADHA Reviewed by Mat Gebu on 9/24/2015 02:30:00 PM Rating: 5

AYAM MASAK MERAH BERMADU

9/23/2015 01:30:00 PM
Assalammualaikum, salam semua. Tu hari che mat dah kongsikan resipi nasi tomato yang boleh dikatakan mudah disediakan. Hari ni kita lihat...
AYAM MASAK MERAH BERMADU AYAM MASAK MERAH BERMADU Reviewed by Mat Gebu on 9/23/2015 01:30:00 PM Rating: 5

ROTI PURI, SEDAP DAN ENAK...

9/22/2015 03:00:00 PM
Assalammualaikum, salam Selasa. Hari ni che mat cuti masak nasi dan mungkin untuk beberapa ketika kita skip dulu nasi, tapi tak janji lah...
ROTI PURI, SEDAP DAN ENAK... ROTI PURI, SEDAP DAN ENAK... Reviewed by Mat Gebu on 9/22/2015 03:00:00 PM Rating: 5
NASI TOMATO YANG MUDAH DIBUAT.. NASI TOMATO YANG MUDAH DIBUAT.. Reviewed by Mat Gebu on 9/21/2015 03:45:00 PM Rating: 5

CREAMY MUSHROOM SOUP

9/20/2015 08:15:00 PM
Assalammualaikum, salam semua. Hari ni che mat masak sup cendawan, tapi bukan lah sup cendawan orang kita (tumis air cendawan), tapi leb...
CREAMY MUSHROOM SOUP CREAMY MUSHROOM SOUP Reviewed by Mat Gebu on 9/20/2015 08:15:00 PM Rating: 5

SPAGHETTI BOLOGNESE

9/19/2015 08:00:00 PM
Assalammualaikum, salam Sabtu semua. Siang tadi ni che mat masak menu paling simple dan paling senang nak bikin. Tak masak nasi ke?...Ha ...
SPAGHETTI BOLOGNESE SPAGHETTI BOLOGNESE Reviewed by Mat Gebu on 9/19/2015 08:00:00 PM Rating: 5

JOMM BUAT PIZZA !...

9/18/2015 09:45:00 PM
Assalammualaikum, salam semua....hari ni che mat tak masak nasi dan kemungkinan agak kurang entri2 lauk dan sebagainya. Rasanya lama dah...
JOMM BUAT PIZZA !... JOMM BUAT PIZZA !... Reviewed by Mat Gebu on 9/18/2015 09:45:00 PM Rating: 5

AYAM MASAK KALIO

9/15/2015 08:00:00 PM
Assalammualaikum, salam semua. Anda pernah makan ayam kalio?..Che mat pernah juga masak dulu2, masa tu zaman takde blog2 ni semua, inter...
AYAM MASAK KALIO AYAM MASAK KALIO Reviewed by Mat Gebu on 9/15/2015 08:00:00 PM Rating: 5

KUIH COK KERIA

9/14/2015 04:30:00 PM
Assalammualaikum, salam Isnin semua. Hari ni che mat ada kelonggaran masa sedikit dan sempat juga bikin kuih cok keria. Ini antara kuih k...
KUIH COK KERIA KUIH COK KERIA Reviewed by Mat Gebu on 9/14/2015 04:30:00 PM Rating: 5

ASAM PEDAS TELUR IKAN..

9/12/2015 09:00:00 PM
Assalammualaikum, salam semua. Selamat bertemu kembali setelah tidak bersiaran untuk beberapa hari. Masa untuk kemaskini blog agak terbat...
ASAM PEDAS TELUR IKAN.. ASAM PEDAS TELUR IKAN.. Reviewed by Mat Gebu on 9/12/2015 09:00:00 PM Rating: 5

SUP KAKI AYAM BEREMPAH..

9/09/2015 02:30:00 PM
Assalammualaikum, salam Rabu semua. Musim jerebu melanda Malaysia, kampung che mat tak nampak mata hari, jam 12 dah macam jam 8 pagi, mas...
SUP KAKI AYAM BEREMPAH.. SUP KAKI AYAM BEREMPAH.. Reviewed by Mat Gebu on 9/09/2015 02:30:00 PM Rating: 5

SINGGANG REBUS IKAN KEMBONG

9/07/2015 02:45:00 PM
Assalammualaikum, salam Isnin yang biru...huhu, apa ingat yang kerja waktu pejabat saja ada 'Isnin biru'..kita yang bekerja dari ...
SINGGANG REBUS IKAN KEMBONG SINGGANG REBUS IKAN KEMBONG Reviewed by Mat Gebu on 9/07/2015 02:45:00 PM Rating: 5
LOKIO MASAK LEMAK SAMA CENCALOK.. LOKIO MASAK LEMAK SAMA CENCALOK.. Reviewed by Mat Gebu on 9/05/2015 10:00:00 PM Rating: 5
BISKUT RAYA HAJI...TEMPAHAN KINI DIBUKA... BISKUT RAYA HAJI...TEMPAHAN KINI DIBUKA... Reviewed by Mat Gebu on 9/04/2015 10:00:00 AM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.