RESIPI NASI ULAM NYONYA

September 30, 2015
Assalammualaikum semua, salam Rabu. Hari ni che mat mengidam nasi ulam nyonya. Satu resipi orang peranakan yang begitu enak dan penuh kha...
RESIPI NASI ULAM NYONYA RESIPI NASI ULAM NYONYA Reviewed by Mat Gebu on September 30, 2015 Rating: 5

MI KARI HOKKIEN

September 29, 2015
Assalammualaikum, salam Selasa. hari ini cuaca masih berjerebu, che mat sendiri tadi masa kemas2 kat bahagian luar rumah dah mula rasa t...
MI KARI HOKKIEN MI KARI HOKKIEN Reviewed by Mat Gebu on September 29, 2015 Rating: 5

SARAPAN VADEY KITA HARI NI...

September 28, 2015
Assalammualaikum, selamat pagi semua. Awal sikit che mat update blog ni hari. Malas nak tangguh2 nanti nak buat kerja lain pulak. Hari ni...
SARAPAN VADEY KITA HARI NI... SARAPAN VADEY KITA HARI NI... Reviewed by Mat Gebu on September 28, 2015 Rating: 5

NASI LEMAK HALBA...

September 27, 2015
Assalammualaikum, salam hujung minggu semua. Hari ni keadaan jerebu di kampung che mat dah kurang sikit. Tapi dengar cerita ditempat2 lai...
NASI LEMAK HALBA... NASI LEMAK HALBA... Reviewed by Mat Gebu on September 27, 2015 Rating: 5

CEKODOK UDANG GERAGAU...

September 26, 2015
Assalammualaikum, salam Sabtu semua. Hari ni che mat masukkan entri agak awal, entri sarapan pagi. Sejak2 tinggal sorang ni, memang tak m...
CEKODOK UDANG GERAGAU... CEKODOK UDANG GERAGAU... Reviewed by Mat Gebu on September 26, 2015 Rating: 5
KUEY TEOW, HIDANGAN AIDIL ADHA KUEY TEOW, HIDANGAN AIDIL ADHA Reviewed by Mat Gebu on September 24, 2015 Rating: 5

AYAM MASAK MERAH BERMADU

September 23, 2015
Assalammualaikum, salam semua. Tu hari che mat dah kongsikan resipi nasi tomato yang boleh dikatakan mudah disediakan. Hari ni kita lihat...
AYAM MASAK MERAH BERMADU AYAM MASAK MERAH BERMADU Reviewed by Mat Gebu on September 23, 2015 Rating: 5

ROTI PURI, SEDAP DAN ENAK...

September 22, 2015
Assalammualaikum, salam Selasa. Hari ni che mat cuti masak nasi dan mungkin untuk beberapa ketika kita skip dulu nasi, tapi tak janji lah...
ROTI PURI, SEDAP DAN ENAK... ROTI PURI, SEDAP DAN ENAK... Reviewed by Mat Gebu on September 22, 2015 Rating: 5
NASI TOMATO YANG MUDAH DIBUAT.. NASI TOMATO YANG MUDAH DIBUAT.. Reviewed by Mat Gebu on September 21, 2015 Rating: 5

CREAMY MUSHROOM SOUP

September 20, 2015
Assalammualaikum, salam semua. Hari ni che mat masak sup cendawan, tapi bukan lah sup cendawan orang kita (tumis air cendawan), tapi leb...
CREAMY MUSHROOM SOUP CREAMY MUSHROOM SOUP Reviewed by Mat Gebu on September 20, 2015 Rating: 5

SPAGHETTI BOLOGNESE

September 19, 2015
Assalammualaikum, salam Sabtu semua. Siang tadi ni che mat masak menu paling simple dan paling senang nak bikin. Tak masak nasi ke?...Ha ...
SPAGHETTI BOLOGNESE SPAGHETTI BOLOGNESE Reviewed by Mat Gebu on September 19, 2015 Rating: 5

JOMM BUAT PIZZA !...

September 18, 2015
Assalammualaikum, salam semua....hari ni che mat tak masak nasi dan kemungkinan agak kurang entri2 lauk dan sebagainya. Rasanya lama dah...
JOMM BUAT PIZZA !... JOMM BUAT PIZZA !... Reviewed by Mat Gebu on September 18, 2015 Rating: 5

AYAM MASAK KALIO

September 15, 2015
Assalammualaikum, salam semua. Anda pernah makan ayam kalio?..Che mat pernah juga masak dulu2, masa tu zaman takde blog2 ni semua, inter...
AYAM MASAK KALIO AYAM MASAK KALIO Reviewed by Mat Gebu on September 15, 2015 Rating: 5

KUIH COK KERIA

September 14, 2015
Assalammualaikum, salam Isnin semua. Hari ni che mat ada kelonggaran masa sedikit dan sempat juga bikin kuih cok keria. Ini antara kuih k...
KUIH COK KERIA KUIH COK KERIA Reviewed by Mat Gebu on September 14, 2015 Rating: 5

ASAM PEDAS TELUR IKAN..

September 12, 2015
Assalammualaikum, salam semua. Selamat bertemu kembali setelah tidak bersiaran untuk beberapa hari. Masa untuk kemaskini blog agak terbat...
ASAM PEDAS TELUR IKAN.. ASAM PEDAS TELUR IKAN.. Reviewed by Mat Gebu on September 12, 2015 Rating: 5

SUP KAKI AYAM BEREMPAH..

September 09, 2015
Assalammualaikum, salam Rabu semua. Musim jerebu melanda Malaysia, kampung che mat tak nampak mata hari, jam 12 dah macam jam 8 pagi, mas...
SUP KAKI AYAM BEREMPAH.. SUP KAKI AYAM BEREMPAH.. Reviewed by Mat Gebu on September 09, 2015 Rating: 5

SINGGANG REBUS IKAN KEMBONG

September 07, 2015
Assalammualaikum, salam Isnin yang biru...huhu, apa ingat yang kerja waktu pejabat saja ada 'Isnin biru'..kita yang bekerja dari ...
SINGGANG REBUS IKAN KEMBONG SINGGANG REBUS IKAN KEMBONG Reviewed by Mat Gebu on September 07, 2015 Rating: 5
LOKIO MASAK LEMAK SAMA CENCALOK.. LOKIO MASAK LEMAK SAMA CENCALOK.. Reviewed by Mat Gebu on September 05, 2015 Rating: 5
BISKUT RAYA HAJI...TEMPAHAN KINI DIBUKA... BISKUT RAYA HAJI...TEMPAHAN KINI DIBUKA... Reviewed by Mat Gebu on September 04, 2015 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.