RAHSIA BEN ASHAARI YANG PATUT ANDA TAU!..

Salam semua....tiba2 macam dah lama tak tulis pasal Ben Ashaari, jiran che mat tu. Psstt...dia ni banyak rahsia tau...Nak tau, ok, sila baca entri ni sampai habis...jangan shortcut2, nanti tak faham, nak2 che mat yang tulis, sah2 boleh sesat barat gileerrr nanti. Che mat pun tatau ntah bila ben ni jadi blogger, tiba2 je muncul kat alam maya ni (yelah kita orang kan dari genre berbeza, jadi mana ada ambik port, wujud ke, tak ke...masing2 tak kesah...tak kenal). Dengan izin Allah swt, che mat kenal Ben dan sampai sekarang kita orang jadi kawan...nak kata baik tu tidak lah, tapi kami memang baik sangat, walaupun otak kita orang tak sama cara berfikir....faham tak ni?....takpe2...kita sambung cerita...

Bagi yang tertanya2 bila che mat kenal Ben?...Lama dah masuk 6 tahun, dari dia takde anak sampai dapat anak dua..pendek kata dia tua lebih dari che mat..walaupun aku ni pak tua pada anak2 dia. Dia ni ok ke?...Nampak macam eksyen aje...itu soalan yang kerap che mat dapat, mentang2 lah aku ni jiran dia..Secara jujur lah yea. dia memang ok...ok sangat, baik...dan satu yang paling disenangi, bila berkawan, dia amat2 menghormati persahabatan itu (tapi kadang2 che mat pun hangin gak dengan dia...rasa macam nak bungkus, ikat dengan batu dan tenggelamkan dalam laut jerr..haishh)...

Satu lagi kalau anda baca blog dia www.benashaari.com nampak meriahkan dengan cerita, tapi kalau jumpa, pendiam..cuma kalau kena topik aje dia ok..jadi rancak, maksudnya kena kasi warm-up. Masa mula2 Ben datang rumah che mat...sah2 aku ingat dia ni bisu...ish...ish..ish, rupanya idok, pandai pun cakap. Sekarang ok dah, rancak berborak. Dan sebagai seorang blogger, dia memang bekerja keras untuk sampai ke tahap sekarang, yang tu orang lain tak boleh nak temberang lah, che mat tau perit getirnya macam mana, dipergunakan, diberi janji2 kosong, difitnah dan macam2 lagi lah..Tapi Allah swt kan ada, berkat kesabaran, in sha Allah akan nampak hasilnya. Habis tu che mat macam mana pulak?...Errr macam mana apa? ai is ok jeerr...slow and steady..konon2 leerr...Pada che mat, setiap orang berhak mengecapi kejayaan dengan apa yang mereka usahakan dengan keras. Semua dengan izin Allah swt, yea bukan?...Terima kasih sudi membaca yea dan jika anda ingin tau lebih banyak 'rahsia'..boleh ke link2 seperti berikut...

WEB RASMI KBBA - www.kelabbloggerbenashaari.com

INSTAGRAM KBBA : http://instagram.com/kelabbloggerbenashaari

GROUP FB KBBA : https://www.facebook.com/groups/KELABBLOGGERBA

Post a Comment

18 Comments

  1. bisu trus hahaha...samelah saya mula2 jupe pon segan2 giteww hee...skrg xsegan doh ....yg penting bro ben leh msk dgn smua adik2 dia

    ReplyDelete
  2. Huhu pandai che mat gebu promot rahsia kwn dia.. done.dah follow link2 tersebut!:p

    ReplyDelete
  3. Saya pun adk die gak dlm kbba... adk bongsu rasanya...

    ReplyDelete
  4. Hehehe bisu...alahai mula2 biasala buat bisu dlu....

    ReplyDelete
  5. Promote best pren rupanya..hehe..ingatkan ada rahsia bisnes ke apa :P

    ReplyDelete
  6. engat ada rahsia apa tadi... pertama kali Am singgah blog che mat gebu?

    ReplyDelete
  7. Itulah kebaikan alam maya, senang bongkar rahsia orang dan insan bisu petah bercakap..hehe

    ReplyDelete
  8. oooo.. patutlah dia tak banyak bercakap masa Kak Sari jumpa dia kat umah Che mat tu ya, pendiam rupanya. Memnag sebenarnya kebanyakan blogger adalah pendiam. Sebab alam realiti dia diam, alam fantasi dia jadi becok.. (Kak Sarilah tuuuu)

    ReplyDelete
  9. Diam-diam ubi Ben tu CM. Kakak masa jumpa di rumah CM dulu tu pun dia langsung tak pandang kakak ni.. org tua katakan hahaha...

    ReplyDelete
  10. yup.. ok jer even pernah tak sependapat tapi terharu sebab dia still anggap kita kawan. sebab tu saya pilih utk sokong KBBA

    ReplyDelete
  11. Aah kaannn...ingat dulu, tiba2 dia yg segak bergaya ni muncul di dapur kita2...dia tidak ego, dia ikhlas menegur, dia buka jln cari fulus dgn berblog....tp kan Mat, mula2 dgr sore dia kat talian, sblm kenal orgnya....akak mcm nk pitam kan Mat....haha....syyuutt!!

    ReplyDelete
  12. ooooo, Aben pemalu yee, hihihi.

    PCM dan Aben, persahabatan yang bermula di alam maya yang boleh dicontohi =)

    ReplyDelete
  13. Hehehe... Makhluk terbaik pernah ku jumpo

    ReplyDelete
  14. salam.,1st tegur dgn ben ni kat fb, tengok list likers status, nama ben ashaari, sblm ni tak tahu pula ben ashaari ni ada kbba...haha....try2 tegur dia kota2 betul ke..betol rupanya....hahaha....tetibe jd nerves...haha

    ReplyDelete
  15. hehe..baiknyer abg ben..

    anyway sesapa nak cantik jom ke sini http://mayashaklee.blogspot.com/search/label/Set%20Kecantikan%20Shaklee

    ReplyDelete

Peringatan

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.