ASAM PEDAS IKAN SAMA REBUNG... ASAM PEDAS IKAN SAMA REBUNG... Reviewed by Mat Gebu on October 30, 2014 Rating: 5
CEKODOK TAPAI UBI SALTED CARAMEL.. CEKODOK TAPAI UBI SALTED CARAMEL.. Reviewed by Mat Gebu on October 29, 2014 Rating: 5
IKAN BAKAR, TERUNG BAKAR, KANGKUNG CELUR... IKAN BAKAR, TERUNG BAKAR, KANGKUNG CELUR... Reviewed by Mat Gebu on October 29, 2014 Rating: 5
RAHSIA BEN ASHAARI YANG PATUT ANDA TAU!.. RAHSIA BEN ASHAARI YANG PATUT ANDA TAU!.. Reviewed by Mat Gebu on October 28, 2014 Rating: 5

JERUK EPAL HIJAU ASAM BOI..

October 28, 2014
Kata orang rotan takde, akar pun berguna...samalah macam entri kali ni. Merata2 kat FB orang bikin jeruk mangga asam boi, tapi stok mangg...
JERUK EPAL HIJAU ASAM BOI.. JERUK EPAL HIJAU ASAM BOI.. Reviewed by Mat Gebu on October 28, 2014 Rating: 5
GULAI LEMAK CILI PADI BABAT SAMA REBUNG.. GULAI LEMAK CILI PADI BABAT SAMA REBUNG.. Reviewed by Mat Gebu on October 28, 2014 Rating: 5
SANDWICH SAMBAL TUMIS PETAI?... SANDWICH SAMBAL TUMIS PETAI?... Reviewed by Mat Gebu on October 26, 2014 Rating: 5

TAUGEH KASAR TUMIS RAMPAI..

October 25, 2014
Walaupun ini menu orang bujang, tapi che mat tetap nak share juga. Mesti ada yang tertanya2, che mat ni penggemar taugeh kasar ke?..Sebab...
TAUGEH KASAR TUMIS RAMPAI.. TAUGEH KASAR TUMIS RAMPAI.. Reviewed by Mat Gebu on October 25, 2014 Rating: 5
PUCUK PAKU TUMIS SAMA UDANG... PUCUK PAKU TUMIS SAMA UDANG... Reviewed by Mat Gebu on October 25, 2014 Rating: 5
SUP PETOLA BANTAL UDANG GALAH SUP PETOLA BANTAL UDANG GALAH Reviewed by Mat Gebu on October 24, 2014 Rating: 5
GULAI KARI REBUNG MADU SAMA AYAM.. GULAI KARI REBUNG MADU SAMA AYAM.. Reviewed by Mat Gebu on October 22, 2014 Rating: 5
UBI REBUS CICAH SAMBAL IKAN... UBI REBUS CICAH SAMBAL IKAN... Reviewed by Mat Gebu on October 21, 2014 Rating: 5

SAMBAL GORENG KICAP..

October 21, 2014
Kadang2 buntu juga kepala ni kalau dah hari2 masak. Tu pasal setiap hari sebelum tidur, che mat akan tanya bonda, esok plan nak masak apa...
SAMBAL GORENG KICAP.. SAMBAL GORENG KICAP.. Reviewed by Mat Gebu on October 21, 2014 Rating: 5
LAKSA LEMAK @ LAKSA NYONYA... LAKSA LEMAK @ LAKSA NYONYA... Reviewed by Mat Gebu on October 20, 2014 Rating: 5

GULAI TEMPOYAK IKAN HARUAN

October 19, 2014
Assalammualaikum, salam Ahad semua. Hari ni che mat masak menu permintaan. Gulai tempoyak ikan haruan. Apa tu ikan haruan?..Ikan haruan s...
GULAI TEMPOYAK IKAN HARUAN GULAI TEMPOYAK IKAN HARUAN Reviewed by Mat Gebu on October 19, 2014 Rating: 5

GULAI ASAM PEDAS AYAM..

October 18, 2014
Assalammualaikum, salam Sabtu semua. Plan masak apa hari ni?..Kadang2 pening juga bila nak masak, na2 kalau dalam satu rumah ada selera y...
GULAI ASAM PEDAS AYAM.. GULAI ASAM PEDAS AYAM.. Reviewed by Mat Gebu on October 18, 2014 Rating: 5

ACAR DARAT REBUNG MADU...

October 17, 2014
Salam semua, rasa macam blurr pulak malam ni, ok takpe dari rasa tak tentu hala, moh leer kita meng update blog. Tapi menu biasa2 saja la...
ACAR DARAT REBUNG MADU... ACAR DARAT REBUNG MADU... Reviewed by Mat Gebu on October 17, 2014 Rating: 5

DALCA KAMBING KACANG KUDA

October 17, 2014
Assalammualaikum, salam Jumaat semua. Anda biasa masak dalca?...Che mat antara penggemar dalca, kerana dalca satu masakan yang amat2 vers...
DALCA KAMBING KACANG KUDA DALCA KAMBING KACANG KUDA Reviewed by Mat Gebu on October 17, 2014 Rating: 5
SEKADAR MI HOON KASAR GORENG... SEKADAR MI HOON KASAR GORENG... Reviewed by Mat Gebu on October 16, 2014 Rating: 5
PETOLA BANTAL TUMIS SAMA UDANG. PETOLA BANTAL TUMIS SAMA UDANG. Reviewed by Mat Gebu on October 16, 2014 Rating: 5
ASAM TUMIS SULUR KELADI 'BANGLADESH'.. ASAM TUMIS SULUR KELADI 'BANGLADESH'.. Reviewed by Mat Gebu on October 15, 2014 Rating: 5
ASAM PEDAS IKAN SEMBILANG 2 DAERAH ASAM PEDAS IKAN SEMBILANG 2 DAERAH Reviewed by Mat Gebu on October 14, 2014 Rating: 5

MI KARI UDANG SENJA KALA...

October 13, 2014
Assalammualaikum.  Salam semua, baru berkesempatan nak masukkan entri mi kari udang senja kala yang che mat bikin semalam. Sebenarnya che...
MI KARI UDANG SENJA KALA... MI KARI UDANG SENJA KALA... Reviewed by Mat Gebu on October 13, 2014 Rating: 5

IKAN KUAH LADA II

October 12, 2014
Assalammualaikum, salam semua. Hari ni che mat masak ikan kuah lada. Sebelum ni pernah masak juga. Resipi yang ni che mat dapat dari satu...
IKAN KUAH LADA II IKAN KUAH LADA  II Reviewed by Mat Gebu on October 12, 2014 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.