ASAM PEDAS IKAN SAMA REBUNG... ASAM PEDAS IKAN SAMA REBUNG... Reviewed by Mat Gebu on 10/30/2014 04:30:00 PM Rating: 5
CEKODOK TAPAI UBI SALTED CARAMEL.. CEKODOK TAPAI UBI SALTED CARAMEL.. Reviewed by Mat Gebu on 10/29/2014 08:00:00 PM Rating: 5
IKAN BAKAR, TERUNG BAKAR, KANGKUNG CELUR... IKAN BAKAR, TERUNG BAKAR, KANGKUNG CELUR... Reviewed by Mat Gebu on 10/29/2014 02:45:00 PM Rating: 5
RAHSIA BEN ASHAARI YANG PATUT ANDA TAU!.. RAHSIA BEN ASHAARI YANG PATUT ANDA TAU!.. Reviewed by Mat Gebu on 10/28/2014 11:45:00 PM Rating: 5

JERUK EPAL HIJAU ASAM BOI..

10/28/2014 08:00:00 PM
Kata orang rotan takde, akar pun berguna...samalah macam entri kali ni. Merata2 kat FB orang bikin jeruk mangga asam boi, tapi stok mangg...
JERUK EPAL HIJAU ASAM BOI.. JERUK EPAL HIJAU ASAM BOI.. Reviewed by Mat Gebu on 10/28/2014 08:00:00 PM Rating: 5
GULAI LEMAK CILI PADI BABAT SAMA REBUNG.. GULAI LEMAK CILI PADI BABAT SAMA REBUNG.. Reviewed by Mat Gebu on 10/28/2014 01:30:00 PM Rating: 5
SANDWICH SAMBAL TUMIS PETAI?... SANDWICH SAMBAL TUMIS PETAI?... Reviewed by Mat Gebu on 10/26/2014 02:00:00 PM Rating: 5

TAUGEH KASAR TUMIS RAMPAI..

10/25/2014 08:50:00 PM
Walaupun ini menu orang bujang, tapi che mat tetap nak share juga. Mesti ada yang tertanya2, che mat ni penggemar taugeh kasar ke?..Sebab...
TAUGEH KASAR TUMIS RAMPAI.. TAUGEH KASAR TUMIS RAMPAI.. Reviewed by Mat Gebu on 10/25/2014 08:50:00 PM Rating: 5

PUCUK PAKU TUMIS SAMA UDANG...

10/25/2014 01:00:00 PM
Assalammualaikum. Ada waktu dan ketika mood masak ke laut cina selatan sangat dalam erti kata lain, malas. Bila dah malas, masak ala kada...
PUCUK PAKU TUMIS SAMA UDANG... PUCUK PAKU TUMIS SAMA UDANG... Reviewed by Mat Gebu on 10/25/2014 01:00:00 PM Rating: 5

SUP PETOLA BANTAL UDANG GALAH

10/24/2014 02:05:00 PM
Salam Jumaat semua. Masa agak ketat sikit, jadi kita masak yang mana sempat saja lah kan. Bila masak yang ringkas, ia lebih menjadi pilih...
SUP PETOLA BANTAL UDANG GALAH SUP PETOLA BANTAL UDANG GALAH Reviewed by Mat Gebu on 10/24/2014 02:05:00 PM Rating: 5
GULAI KARI REBUNG MADU SAMA AYAM.. GULAI KARI REBUNG MADU SAMA AYAM.. Reviewed by Mat Gebu on 10/22/2014 04:00:00 PM Rating: 5

UBI REBUS CICAH SAMBAL IKAN...

10/21/2014 05:00:00 PM
Musim hujan sekarang ni, dan kalau hujan2 makan ubi rebus memang lah sedap, nikmat sangat2. Bayangkan ubi yang direbus empuk, melekit2 da...
UBI REBUS CICAH SAMBAL IKAN... UBI REBUS CICAH SAMBAL IKAN... Reviewed by Mat Gebu on 10/21/2014 05:00:00 PM Rating: 5

SAMBAL GORENG KICAP..

10/21/2014 01:30:00 PM
Kadang2 buntu juga kepala ni kalau dah hari2 masak. Tu pasal setiap hari sebelum tidur, che mat akan tanya bonda, esok plan nak masak apa...
SAMBAL GORENG KICAP.. SAMBAL GORENG KICAP.. Reviewed by Mat Gebu on 10/21/2014 01:30:00 PM Rating: 5

LAKSA LEMAK @ LAKSA NYONYA...

10/20/2014 04:00:00 PM
Assalammualaikum, salam Isnin. Hari ni che mat malas masak, tapi teringin sangat nak makan laksa lemak atau laksa nyonya. Bila dah terin...
LAKSA LEMAK @ LAKSA NYONYA... LAKSA LEMAK @ LAKSA NYONYA... Reviewed by Mat Gebu on 10/20/2014 04:00:00 PM Rating: 5

GULAI TEMPOYAK IKAN HARUAN

10/19/2014 04:15:00 PM
Assalammualaikum, salam Ahad semua. Hari ni che mat masak menu permintaan. Gulai tempoyak ikan haruan. Apa tu ikan haruan?..Ikan haruan s...
GULAI TEMPOYAK IKAN HARUAN GULAI TEMPOYAK IKAN HARUAN Reviewed by Mat Gebu on 10/19/2014 04:15:00 PM Rating: 5

GULAI ASAM PEDAS AYAM..

10/18/2014 02:00:00 PM
Assalammualaikum, salam Sabtu semua. Plan masak apa hari ni?..Kadang2 pening juga bila nak masak, na2 kalau dalam satu rumah ada selera y...
GULAI ASAM PEDAS AYAM.. GULAI ASAM PEDAS AYAM.. Reviewed by Mat Gebu on 10/18/2014 02:00:00 PM Rating: 5

ACAR DARAT REBUNG MADU...

10/17/2014 08:00:00 PM
Salam semua, rasa macam blurr pulak malam ni, ok takpe dari rasa tak tentu hala, moh leer kita meng update blog. Tapi menu biasa2 saja la...
ACAR DARAT REBUNG MADU... ACAR DARAT REBUNG MADU... Reviewed by Mat Gebu on 10/17/2014 08:00:00 PM Rating: 5

DALCA KAMBING KACANG KUDA

10/17/2014 02:30:00 PM
Assalammualaikum, salam Jumaat semua. Anda biasa masak dalca?...Che mat antara penggemar dalca, kerana dalca satu masakan yang amat2 vers...
DALCA KAMBING KACANG KUDA DALCA KAMBING KACANG KUDA Reviewed by Mat Gebu on 10/17/2014 02:30:00 PM Rating: 5
SEKADAR MI HOON KASAR GORENG... SEKADAR MI HOON KASAR GORENG... Reviewed by Mat Gebu on 10/16/2014 04:30:00 PM Rating: 5
PETOLA BANTAL TUMIS SAMA UDANG. PETOLA BANTAL TUMIS SAMA UDANG. Reviewed by Mat Gebu on 10/16/2014 01:30:00 PM Rating: 5
ASAM TUMIS SULUR KELADI 'BANGLADESH'.. ASAM TUMIS SULUR KELADI 'BANGLADESH'.. Reviewed by Mat Gebu on 10/15/2014 04:31:00 PM Rating: 5
ASAM PEDAS IKAN SEMBILANG 2 DAERAH ASAM PEDAS IKAN SEMBILANG 2 DAERAH Reviewed by Mat Gebu on 10/14/2014 05:30:00 PM Rating: 5

MI KARI UDANG SENJA KALA...

10/13/2014 08:00:00 PM
Assalammualaikum.  Salam semua, baru berkesempatan nak masukkan entri mi kari udang senja kala yang che mat bikin semalam. Sebenarnya che...
MI KARI UDANG SENJA KALA... MI KARI UDANG SENJA KALA... Reviewed by Mat Gebu on 10/13/2014 08:00:00 PM Rating: 5

IKAN KUAH LADA II

10/12/2014 02:30:00 PM
Assalammualaikum, salam semua. Hari ni che mat masak ikan kuah lada. Sebelum ni pernah masak juga. Resipi yang ni che mat dapat dari satu...
IKAN KUAH LADA II IKAN KUAH LADA  II Reviewed by Mat Gebu on 10/12/2014 02:30:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.