PARU GORENG BERLADO....

4/30/2014 01:30:00 PM
Paru goreng berlado antara hidangan kegemaran che mat sejak dulu lagi, tapi tidaklah menghadapnya hari2, cuma sekali sekala. Untuk sediki...
PARU GORENG BERLADO.... PARU GORENG BERLADO.... Reviewed by Mat Gebu on 4/30/2014 01:30:00 PM Rating: 5
PUCUK UBI PULUT MASAK LEMAK SAMA KERANG.. PUCUK UBI PULUT MASAK LEMAK SAMA KERANG.. Reviewed by Mat Gebu on 4/29/2014 03:33:00 PM Rating: 5
LEMAK NENAS SAMA IKAN MASIN KURAU.. LEMAK NENAS SAMA IKAN MASIN KURAU.. Reviewed by Mat Gebu on 4/28/2014 01:30:00 PM Rating: 5

CHAR KUE TEOW

4/27/2014 08:00:00 PM
Petang tadi hujan di Sedenak, dan che mat terkonteng2 sorang2 kat rumah. Takpe, kita ke dapur dulu. Lagi pun yang lain2 semua keluar ke ...
CHAR KUE TEOW CHAR KUE TEOW Reviewed by Mat Gebu on 4/27/2014 08:00:00 PM Rating: 5

SOTONG MASAK HITAM...

4/27/2014 01:30:00 PM
Assalammualaikum, salam Ahad semua. Masak apa hari ni?..mesti istimewa untuk dihidangkan pada keluarga anda. Sebenarnya pada pandangan ch...
SOTONG MASAK HITAM... SOTONG MASAK HITAM... Reviewed by Mat Gebu on 4/27/2014 01:30:00 PM Rating: 5
AYAM MASAM MANIS SAMA NENAS... AYAM MASAM MANIS SAMA NENAS... Reviewed by Mat Gebu on 4/26/2014 03:30:00 PM Rating: 5

RESIPI SERI KAYA..

4/25/2014 08:00:00 PM
Assalammualaikum, salam semua. Baru che mat dapat nak bersiaran. Pagi tadi tak semena2 streaymix down, line semua ok, tapi tak boleh nak...
RESIPI SERI KAYA.. RESIPI SERI KAYA.. Reviewed by Mat Gebu on 4/25/2014 08:00:00 PM Rating: 5

RENDANG PEDAS KERANG...

4/24/2014 08:00:00 PM
Siang tadi che mat bosan gileer, hmmm, takpe, kalau rasa bosan kita buat kerja tak senonoh aje lah, bess juga. Ok, korek2 apa yang ada da...
RENDANG PEDAS KERANG... RENDANG PEDAS KERANG... Reviewed by Mat Gebu on 4/24/2014 08:00:00 PM Rating: 5

MANGO LASSI...PENYEJUK TEKAK.

4/24/2014 02:30:00 PM
Salam Khamis, ehemm, manggo lassi ni pun bess jugakan. Semalam che mat singgah di Econsave Kulai dan kebetulan ada jual buah mangga. Bel...
MANGO LASSI...PENYEJUK TEKAK. MANGO LASSI...PENYEJUK TEKAK. Reviewed by Mat Gebu on 4/24/2014 02:30:00 PM Rating: 5

ASAM IKAN SAWI JERUK.

4/23/2014 04:30:00 PM
Sambung cuti berblog?...memang ada niat macam tu, tapi kalau che mat sambung punya sambung punya sambung, alamatnya tak berblog lagi lah,...
ASAM IKAN SAWI JERUK. ASAM IKAN SAWI JERUK. Reviewed by Mat Gebu on 4/23/2014 04:30:00 PM Rating: 5

KARI IKAN MASAM MANIS....

4/21/2014 06:30:00 PM
Salam semua, mula2 malas nak masukkan entri ini di blog, tapi sebab che mat rasa ada sikit kelainan dalam resipi kari ikan masam manis, j...
KARI IKAN MASAM MANIS.... KARI IKAN MASAM MANIS.... Reviewed by Mat Gebu on 4/21/2014 06:30:00 PM Rating: 5
PUCUK LABU MASAK LEMAK PUTIH.. PUCUK LABU MASAK LEMAK PUTIH.. Reviewed by Mat Gebu on 4/20/2014 02:30:00 PM Rating: 5

RESIPI PULUT KUNING WARISAN..

4/19/2014 06:30:00 PM
Assalammualaikum, salam semua. Hari ni che mat masak pulut kuning atau orang2 peranakan panggil nasi kunyit. Ini perancangan che mat dan ...
RESIPI PULUT KUNING WARISAN.. RESIPI PULUT KUNING WARISAN.. Reviewed by Mat Gebu on 4/19/2014 06:30:00 PM Rating: 5
PERINGATAN UNTUK ANDA SEBELUM RAMADHAN... PERINGATAN UNTUK ANDA SEBELUM RAMADHAN... Reviewed by Mat Gebu on 4/17/2014 08:18:00 PM Rating: 5

AYAM TIKKA @ CHICKEN TIKKA

4/16/2014 08:30:00 PM
Pernah makan ayam tikka atau chicken tikka?..Ia satu menu dari tanah India dan dikatakan berasal dari Wilayah Punjab di India. Namun ia j...
AYAM TIKKA @ CHICKEN TIKKA AYAM TIKKA @ CHICKEN TIKKA Reviewed by Mat Gebu on 4/16/2014 08:30:00 PM Rating: 5
MENU TENGAH HARI DI PONDOK MAT GEBU... MENU TENGAH HARI DI PONDOK MAT GEBU... Reviewed by Mat Gebu on 4/16/2014 03:30:00 PM Rating: 5

KERABU PERUT ALA KELANTAN....

4/15/2014 01:30:00 PM
Assalammualaikum, salam Selasa. Serius hari ni che mat blurr, sampai tak reti dah nak masak apa. Kata bonda masak aje apa2 yang suka. Ok,...
KERABU PERUT ALA KELANTAN.... KERABU PERUT ALA KELANTAN.... Reviewed by Mat Gebu on 4/15/2014 01:30:00 PM Rating: 5

MOCHA VANILLA MARBLE CAKE..

4/14/2014 04:30:00 PM
Salam semua, ok entri kali ni kita buat kek pulak...alah kek cikai2 aje, kek yan senang, tapi kan, hasil dia insya Allah boleh dibanggaka...
MOCHA VANILLA MARBLE CAKE.. MOCHA VANILLA MARBLE CAKE.. Reviewed by Mat Gebu on 4/14/2014 04:30:00 PM Rating: 5
KETAM NIPAH MASAK LEMAK SAMA REBUNG MADU.. KETAM NIPAH MASAK LEMAK SAMA REBUNG MADU.. Reviewed by Mat Gebu on 4/14/2014 11:30:00 AM Rating: 5
AYAM PONGTEH....KEGEMARAN CHE MAT. AYAM PONGTEH....KEGEMARAN CHE MAT. Reviewed by Mat Gebu on 4/13/2014 02:45:00 PM Rating: 5
GULAI NANGKA SAMA TULANG IKAN KURAU MASIN... GULAI NANGKA SAMA TULANG IKAN KURAU MASIN... Reviewed by Mat Gebu on 4/12/2014 05:30:00 PM Rating: 5

MI HOON GORENG TAUCHO....

4/11/2014 08:00:00 PM
Salam semua, aikk entri mi hoon goreng?..Macam lah kita orang tak pandai nak buat, betul tak?...Haha, memang betul sangkaan anda, che mat...
MI HOON GORENG TAUCHO.... MI HOON GORENG TAUCHO.... Reviewed by Mat Gebu on 4/11/2014 08:00:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.