SELAMAT HARI LAHIR MAT GEBU..

Assalammualaikum....syukur alhamdulillah, pagi ini che mat masih bernafas dan diberi peluang untuk 'hidup' satu hari lagi. Pada jam ini 7.20 pagi tiga puluh lapan tahun dulu, bonda melahirkan che mat dengan sedikit komplikasi, tapi alhamdulillah ia dipermudahkan (lahir kat rumah aje, bukan kat hospital). Terima kasih Mak dan Bak yang menjadi detik permulaan kejadian che mat. Ampon dan maaf atas segala kesilapan dan kesalahan sepanjang usia yang Allah pinjamkan ini.

Pada teman2 blog, FB dan sebagainya, terima kasih atas ucapan anda. Tak lupa ucapan sama untuk Yana Azfar dan mereka2 yang menyambut hari lahir setarikh dengan che mat. Doakan kesihatan che mat agar boleh berblog seperti selalu...Kita hanya merancang, Allah jua yang menentukan segalanya. Jika usia mu bertambah, maka berusahalah ke arah kebaikkan...dan anggaplah jejak2 kepahitan sebagai pengalas kedukaan....Selamat hari lahir untuk diri ku Adnan Ibrahim @ Che Mat Gebu..

Post a Comment

44 Comments

  1. selamat ulangtahun kelahiran yg ke-38 chef mat...semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberkati & dirahmati selalu...amin..

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Lahir... mude lagi tuu... Semoga PCM berjaya di dunia dan akhirat... amin....

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Mat, selamat hari lahir kkida ucapkan...Allah SWT kurniakan Mat hati yg mulia dan seorg yg pemurah....tidak lokek dgn ilmu dan suka berjamu....semuga Mat terus dilimpahi Rahmat dan sentiasa berada dlm lindunganNYA....💕

    ReplyDelete
  4. selamat hari lahir cik mat. Moga sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah hendaknya. ammmiiiiinnn.....

    ReplyDelete
  5. selamat hari lahir che mat..semoga sentiada berada dlm lindungan dan rahmat Allah SWT...

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Selamat hari lahir Mat! Kat blog aku lupe la nak rahsiakan umur mu hahahaha

    Moga sentiasa berbahagia Mat!

    http://linmdnoor.blogspot.com/2014/01/mat-gebu-38-tahun-hari-ini.html

    ReplyDelete
  8. selamat hari lahir MAT GEBU semoga sihat dan senantiasa dirahmati oleh-Nya dan sihat untuk update resepi dan dekorasi masakan yang memukau '='

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum ya adindaku Adnan Ibrahim...Selamat Hari Lahir Mat... 38 baru ek.. Semoga kehidupan yg akan dilalui akn sentiasa membahagiakan Mat dan kehidupan yg berlalu pergi dipenuhi dgn rahmat dan pahala atas setiap perkongsian dan apa saja yg dilakukan..in shaa Allah. Mat, adalah insan yg sentiasa mendamaikan, menceriakan akak sepanjang kita melewati usia blogging dan alam maya.. Beruntunglah ibu dan ayah yg melahir dan membesarkan... Semoga sentiasa dlm lindungan Allah adinda ku... @__@ Allahumma Ameen...

    *Buat kek eh, Nk tumpang mkn... ;))

    ReplyDelete
  10. selamat hari lahir CMG...semoga hidup sentiasa diberkati...semoga blog terus memberi manafaat kepada pengunjung..

    ReplyDelete
  11. happy besday Che Mat, moga panjang umur, sihat dan makin murah rezeki..amin...

    ReplyDelete
  12. Syukur alhamdulillah panjang umurnya.. panjang umurnya... panjang umurnya!!

    Happy birthday dari kakak juga:)

    ReplyDelete
  13. selamat hari ulangtahun che mat! semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki.. (",)
    happy2 selalu!

    ReplyDelete
  14. Happy birthday CMG, muda lagi kan? belum masuk 4 series tu...kakpb doakan CMG panjang umur, murah rezeki, makin maju dlm dunia yg diminati. Dapat jodoh dgn gadis yg beriman, insyaallah.

    ReplyDelete
  15. selamat ulang tahun kelahiran cik mat..

    ReplyDelete
  16. Happy Birthday Che Mat dari Kjee, UnclePali dan Nadia.

    ReplyDelete
  17. Selamat Hari Lahir sifuku Adnan Ibrahim, moga di panjangkan usiamu, di murahkan rezekimu, di berikan kesihatan yg baik berpanjangan dan semoga hidupmu sekeluarga sentiasa di berkati dan di rahmati Allah SWT. Aamiin...

    Terima kasih atas perkongsian ilmu dan idea masakan selama ini, kami amat2 menghargainya...moga Che Mat terus berkongsi lagi dan lagi dan lagi pd kami semua peminatmu...

    ReplyDelete
  18. Selamat ulang tahun. Semuga Allah memberkati dan merahmati Kehidupan CMG sekeluarga. Mudah-mudahan Allah memurahkan rezeki dan mempermudahkan perjalanan hidup CMG.

    ReplyDelete
  19. asslm...
    slmt hari lahir buat sifu QH en Adnan Ibrahim aka Che Mat Gebu..semoga pjg umo, murah rezeki n bbahagia disamping keluarga..

    ReplyDelete
  20. Selamat Hari Lahir CMG. Semoga berterusan dilimpahi rahmat Allah, diberikan kesihatan yang baik, dilimpahi rezeki dan diselimuti kebahagiaan sehingga Jannah. Amiin.

    Terima kasih kerana sudi berkongsi ilmu dengan kami yang entah siapa2 ini.

    ReplyDelete
  21. selamat hari lahitr che mat... moga d panjangkan usia & dimurahkan rezqi...
    nureen plak esok :)

    ReplyDelete
  22. Selamat Hari Lahir Che Mat...semoga sihat selalu dan menghasilkan lebih banyak resipi :)

    ReplyDelete
  23. ohhhhhhhhhhhhh..happy birthday to che mat..semoga happy2 selalu

    ReplyDelete
  24. che mat...!!! happy birthday to you!!!! teringin nak bagi kek tapi 1. tak pandai macam che mat. 2. takde mixer. 3. takde oven. hehehe. banyak alasan kan?

    semoga che mat terus sukses sukses!!

    ReplyDelete
  25. SELAMAT HARI LAHIR CHE MAT ..! SEMOGA TERUS BERKARYA DENGAN MASAKAN-MASAKAN YANG ENAK & AUTHENTIC ... stay gebusss alwaz & thank you

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. Selamat Hari Lahir c.mat.
    Semoga panjang umur, murah rezeki, d beri kesihatan yang baik.
    Semoga terus menjadi inspirasi dan menyumbang idea dalam dunia masakan.

    ReplyDelete
  28. selamat hari lahir che mat. yg ke.... *sy tak tahu. semoga sentiasa dirahmati ALLAH.

    ReplyDelete
  29. Eppy besday Che mAt GeBUU ^_^

    ReplyDelete
  30. Ya Allah sesungguhnya hambaMu ini memohon dengan penuh pengharapan kepadaMu Ya Allah ..sempena ulangtahun kelahiran sahabatku ini,Kau Panjangkanlah umurnya dan kurniakan kepadanya kehidupan yang lebih bahagia dan berjaya dari tahun2 sudah.Kurniakanlah kepadanya rezeki yang murah,banyak,berkat dan direstuimu Ya Allah.Jauhkanlah sahabatku ini dari belenggu kesusahan,kemiskinan dan kebuluran darinya dan keluarga. ...amin

    selamat hari lahir CM

    ReplyDelete
  31. selamat hari lahir. semoga hidup dipermudahkanNya dan diberkatiNya selalu..

    ReplyDelete
  32. ALLAH selamatkan kamu...
    ALLAH selamatkan kamu....
    ALLAH selamatkan CHE MAT GEBU...
    ALLAH selamatkan kamu...

    Happy Birthday Che Mat!!!

    http://www.bicaramakdara.com/2014/01/selamat-hari-jadi-blogger-che-mat-gebu.html

    ReplyDelete
  33. Selamat Hari lahir Che Mat...semoga di beri kesihatan yg baik & dapat terus berkongsi resepi2 dgn kami.

    ReplyDelete
  34. Selamat hari lahir Che Mat... Moga panjang umur..dimurahkan rezeki... Dianugerahkan kesihatan yg baik... Dipermudahkan segala urusan serta sentiasa di bawah lindungan dan rahmat Allah S. W. T... Amin...

    ReplyDelete
  35. Happy birthday, cikMat
    Kami sekeluarga doakan agar cikMat dipanjangkan umoq, murah rezeki,in short everything yang baik-baik belaka noo...
    Kirim salam kami to Mak Yah dan Bak
    Take care
    xoxo

    ReplyDelete
  36. Selamat Hari Lahir abg Mat,

    Semoga sentiasa dalam lindungan & kasih sayang Allah SWT

    ReplyDelete
  37. nak ucap selamat hari lahir jugak kat cikmat...
    semoga diberkati olehNya

    ReplyDelete

Peringatan

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.