VANILLA ICE CREAM WIF STRAWBERRY...

P1300461
Ohhh tidakkk....hmmm sedappnya, hancur lah diet, habis lah tekak, lepas tu memasing suara semua seksi, serak2 basah ala Ella... Semalam saja2 lah usik geng2 FB dengan idea mat yang tah hapa2. Aku siap goda dengan status sedap nya ice cream vanilla kita tabur dengan hirisan staawberry dan drizzle coklat cair, nak cepat guna sos coklat sedia guna Hershey tu. Enak dimakan sejurus disediakan..Untuk yang ni mat buat petang, pada waktu hampir nak berbuka semalam, lepas siap ambik gambar terus simpan dalam freezer, kalau ambik gambar malam nanti tak cun pulak. Ini kalau kalau orang ngidam tengok, sah kecur kan, yang tak ngidam pun ala2 meleleh jeee tu.

Entri macam ni sekali lagi mat tak letak resipi, sebab bahan2 memang dah sedia ada, cuma perlu ada ice cream perisa vanilla (jenama ikut pilihan anda), strawberry segar, cencang dan coklat sos hershey. Kalau tak de anda ciarkan coklat masakan atau coklat susu biasa yang kita makan tu, secara double boiler, tambah sedikit air panas untuk mencairkan coklat tadi dan, biar suam sejuk sedikit dan boleg drizzle atas ice cream tadi...Hidangkan segera....hmmm, malas nak komen dah, makan diam2 sudah yeaa... Pstt...dari sangap2 jee apa kata cer join contest blog jiran mat...hadiah boleh tahan, dari penaja lagi...heyyy..peles okeh bukan fridge magnet tapi..tapi..alahh kalau pompuan mesti suka nya lah...klik sini cepat...tarikh tutup 12 - 8 - 2011, tinggal sikit hari je lagi....


Post a Comment

23 Comments

  1. ohhhhhh tidakkkkk tergugat iman tatkala melihat gambor itu... hehehehehehe

    ReplyDelete
  2. aduh abg mat....ishhh...kecur.....^_^

    jemput singgah (tapi x de resepi2...huhuhu) Oh My Rose

    ReplyDelete
  3. Ditengahari cmni tibe2 rse haus lak n nk mkn aiskrim..hehehe..
    sabar2...tggu buka nnt..

    ReplyDelete
  4. arghhhhh
    meleleh lah mcmni. hik3
    yummy :)

    ReplyDelete
  5. pcm...hershey's tu kannn kannn kannn... errr...

    ReplyDelete
  6. CMG....telan air liur je tgk gamba ni...huhuhuhu~~~

    ReplyDelete
  7. wah...., memang terbaiklah! tak tahan melihat dikala waktu tengahhari ini..

    10 MAKANAN PELIK ASIA. MESTI TENGOK!
    http://nashfahrenheit.blogspot.com/2011/08/10-makanan-pelik-asia-koleksi-gambar.html

    ReplyDelete
  8. ok terima ksh abg mat buat sy telan air liur sploh kali....blk ni nk beli eskem laaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  9. lunch kang nk buat la..hahahah

    http://azfar9897.blogspot.com/2011/08/pengesahan-keputusan-pregnancy-test.html

    ReplyDelete
  10. adusss mat!!!!
    pebret ni...
    ko saja kan....

    ReplyDelete
  11. lupa nak buat balik lunch td..heheh

    ReplyDelete
  12. mak ai...meleleh air liur tgk ..

    ReplyDelete
  13. tergugat iman hari ni...huwaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  14. huhu... ingat buat sendiri tadi.. CMG buat sendiri la... confirm HALAL.. nak resepi leh gi sini..

    http://rozita-ceritaita.blogspot.com/2010/12/eskrim-buatan-tangan.html

    ReplyDelete
  15. aduihh!! gigit jari!! sedap nye!

    ReplyDelete
  16. nipis iman akak dek eskim nih, tumpang lalu tgk respi ayam ptg nih ye MG..

    ReplyDelete

Peringatan

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.