SELAMAT TAHUN BARU 2010

12/31/2009 06:01:00 PM
SELAMAT TAHUN BARU 2010 UNTUK SEMUA PENGUNJUNG BLOG MAT. MOGA DI TAHUN BARU INI MEMBAWA KEBERKATAAN DAN KEBAIKKAN UNTUK KITA SEMUA. TAK LUPA...
SELAMAT TAHUN BARU 2010 SELAMAT TAHUN BARU 2010 Reviewed by Mat Gebu on 12/31/2009 06:01:00 PM Rating: 5

KEK SARANG LEBAH

12/30/2009 02:00:00 PM
Kek sarang semut, kek sarang lebah, kek gula hangus dan kalau dalam bahasa orang putih depa dok gelar honeycomb cake... hakikatnya kek yang...
KEK SARANG LEBAH KEK SARANG LEBAH Reviewed by Mat Gebu on 12/30/2009 02:00:00 PM Rating: 5

KUIH BAKAR

12/29/2009 02:00:00 PM
Salam untuk semua, dah beberapa hari teragak nak makan kuih bakar. Bukan tak boleh beli, tapi saja je nak buat, lagi pun nak membuatnya buk...
KUIH BAKAR KUIH BAKAR Reviewed by Mat Gebu on 12/29/2009 02:00:00 PM Rating: 5

GULAI PEDAS UDANG

12/28/2009 04:14:00 PM
As'laikum semuaa, apa khabar..Hari ni masukkan resipi ulang tayang yang ke sebelas ribu juta kali..ahaks, tak lain tak bukan gulai udang...
GULAI PEDAS UDANG GULAI PEDAS UDANG Reviewed by Mat Gebu on 12/28/2009 04:14:00 PM Rating: 5
KEISTIMEWAAN 10 MUHARRAM..... KEISTIMEWAAN 10 MUHARRAM..... Reviewed by Mat Gebu on 12/26/2009 08:45:00 PM Rating: 5

BAHULU LAPIS

12/20/2009 03:37:00 PM
As'laikum semua, salam maal hijrah untuk semua umat Islam, masih belum terlewat kan ucapan tu....Kebelakangan ni mat sibuk sikit, memas...
BAHULU LAPIS BAHULU LAPIS Reviewed by Mat Gebu on 12/20/2009 03:37:00 PM Rating: 5

BAHULU GULUNG

12/13/2009 05:29:00 PM
As'laikum semua, selamat petang.....Dah minum petang ke semua, hari ni mat buat bahulu gulung, sesaja nak menghabiskankan "strawber...
BAHULU GULUNG BAHULU GULUNG Reviewed by Mat Gebu on 12/13/2009 05:29:00 PM Rating: 5

AYAM MASAK HALIA BERKUAH

12/10/2009 02:19:00 PM
Salam sekali lagi, baki ayam kampung tu mat masak satu lagi resipi mudah, yelah kan rendang pedas tu kalau budak2 makan, ada kang masing2 m...
AYAM MASAK HALIA BERKUAH AYAM MASAK HALIA BERKUAH Reviewed by Mat Gebu on 12/10/2009 02:19:00 PM Rating: 5

RENDANG PEDAS REMBAU

12/10/2009 01:49:00 PM
3 hari lepas, kami telah korbankan seekor ayam kampung yang agak besar atas sebab2 tertentu, kira tu ayam senior leerr. Besar bukan main, s...
RENDANG PEDAS REMBAU RENDANG PEDAS REMBAU Reviewed by Mat Gebu on 12/10/2009 01:49:00 PM Rating: 5

LEMAK PUTIH UMBUT KELAPA

12/10/2009 01:33:00 PM
Salam semua, hari ni nak masak satu lauk yg biasa orang2 kampung masak, terutama jika penebangan pokok kelapa dilakukan. Sekali imbas rupa ...
LEMAK PUTIH UMBUT KELAPA LEMAK PUTIH UMBUT KELAPA Reviewed by Mat Gebu on 12/10/2009 01:33:00 PM Rating: 5

KARI ASAM IKAN PARI...

12/08/2009 02:21:00 PM
As'laikummm...aloo apa kabar semuaa, salam selasa....Masih lagi dalam mood "peranakan", hari ni mat menghabiskan baki ikan pa...
KARI ASAM IKAN PARI... KARI ASAM IKAN PARI... Reviewed by Mat Gebu on 12/08/2009 02:21:00 PM Rating: 5

IKAN BAKAR ALA NYONYA...

12/07/2009 01:26:00 PM
Salam Isnin semua....sebelum apa2, nak cerita sikit, tau tak plan nak bakar ikan pari ni dah seminggu lebih, ikan tu pun macam dah merajuk....
IKAN BAKAR ALA NYONYA... IKAN BAKAR ALA NYONYA... Reviewed by Mat Gebu on 12/07/2009 01:26:00 PM Rating: 5
ASAM PEDAS IKAN SEMBILANG LAH LAGI!!!.... ASAM PEDAS IKAN SEMBILANG LAH LAGI!!!.... Reviewed by Mat Gebu on 12/07/2009 12:53:00 PM Rating: 5

LEMAK PEDAS JANTUNG PISANG

12/06/2009 12:57:00 PM
Salam sejahtera untuk semua, dah makan tengah hari ke?....Ada tu bersiap2 nak pi majlis perkahwinan nampak......mesti ada kang pengantin per...
LEMAK PEDAS JANTUNG PISANG LEMAK PEDAS JANTUNG PISANG Reviewed by Mat Gebu on 12/06/2009 12:57:00 PM Rating: 5

MOCHA BUN

12/05/2009 09:31:00 PM
As'laikum semua, selamat malam, sebenarnya nak masukkan n3 ni petang tadi, tapi siang tadi ada hal lain yang perlu dibereskan. Hari ni...
MOCHA BUN MOCHA BUN Reviewed by Mat Gebu on 12/05/2009 09:31:00 PM Rating: 5

HONEY MILK PUDDING.....

12/04/2009 05:21:00 PM
Salam petang Jummat untuk semua, apa khabar....Hari ni mat buat "honey milk-puddings" yang begitu mudah dan ringkas, resipi ambi...
HONEY MILK PUDDING..... HONEY MILK PUDDING..... Reviewed by Mat Gebu on 12/04/2009 05:21:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.