SELAMAT TAHUN BARU 2010

December 31, 2009
SELAMAT TAHUN BARU 2010 UNTUK SEMUA PENGUNJUNG BLOG MAT. MOGA DI TAHUN BARU INI MEMBAWA KEBERKATAAN DAN KEBAIKKAN UNTUK KITA SEMUA. TAK LUPA...
SELAMAT TAHUN BARU 2010 SELAMAT TAHUN BARU 2010 Reviewed by Mat Gebu on December 31, 2009 Rating: 5

KEK SARANG LEBAH

December 30, 2009
Kek sarang semut, kek sarang lebah, kek gula hangus dan kalau dalam bahasa orang putih depa dok gelar honeycomb cake... hakikatnya kek yang...
KEK SARANG LEBAH KEK SARANG LEBAH Reviewed by Mat Gebu on December 30, 2009 Rating: 5

KUIH BAKAR

December 29, 2009
Salam untuk semua, dah beberapa hari teragak nak makan kuih bakar. Bukan tak boleh beli, tapi saja je nak buat, lagi pun nak membuatnya buk...
KUIH BAKAR KUIH BAKAR Reviewed by Mat Gebu on December 29, 2009 Rating: 5

GULAI PEDAS UDANG

December 28, 2009
As'laikum semuaa, apa khabar..Hari ni masukkan resipi ulang tayang yang ke sebelas ribu juta kali..ahaks, tak lain tak bukan gulai udang...
GULAI PEDAS UDANG GULAI PEDAS UDANG Reviewed by Mat Gebu on December 28, 2009 Rating: 5
KEISTIMEWAAN 10 MUHARRAM..... KEISTIMEWAAN 10 MUHARRAM..... Reviewed by Mat Gebu on December 26, 2009 Rating: 5

BAHULU LAPIS

December 20, 2009
As'laikum semua, salam maal hijrah untuk semua umat Islam, masih belum terlewat kan ucapan tu....Kebelakangan ni mat sibuk sikit, memas...
BAHULU LAPIS BAHULU LAPIS Reviewed by Mat Gebu on December 20, 2009 Rating: 5

BAHULU GULUNG

December 13, 2009
As'laikum semua, selamat petang.....Dah minum petang ke semua, hari ni mat buat bahulu gulung, sesaja nak menghabiskankan "strawber...
BAHULU GULUNG BAHULU GULUNG Reviewed by Mat Gebu on December 13, 2009 Rating: 5

AYAM MASAK HALIA BERKUAH

December 10, 2009
Salam sekali lagi, baki ayam kampung tu mat masak satu lagi resipi mudah, yelah kan rendang pedas tu kalau budak2 makan, ada kang masing2 m...
AYAM MASAK HALIA BERKUAH AYAM MASAK HALIA BERKUAH Reviewed by Mat Gebu on December 10, 2009 Rating: 5

RENDANG PEDAS REMBAU

December 10, 2009
3 hari lepas, kami telah korbankan seekor ayam kampung yang agak besar atas sebab2 tertentu, kira tu ayam senior leerr. Besar bukan main, s...
RENDANG PEDAS REMBAU RENDANG PEDAS REMBAU Reviewed by Mat Gebu on December 10, 2009 Rating: 5

LEMAK PUTIH UMBUT KELAPA

December 10, 2009
Salam semua, hari ni nak masak satu lauk yg biasa orang2 kampung masak, terutama jika penebangan pokok kelapa dilakukan. Sekali imbas rupa ...
LEMAK PUTIH UMBUT KELAPA LEMAK PUTIH UMBUT KELAPA Reviewed by Mat Gebu on December 10, 2009 Rating: 5

KARI ASAM IKAN PARI...

December 08, 2009
As'laikummm...aloo apa kabar semuaa, salam selasa....Masih lagi dalam mood "peranakan", hari ni mat menghabiskan baki ikan pa...
KARI ASAM IKAN PARI... KARI ASAM IKAN PARI... Reviewed by Mat Gebu on December 08, 2009 Rating: 5

IKAN BAKAR ALA NYONYA...

December 07, 2009
Salam Isnin semua....sebelum apa2, nak cerita sikit, tau tak plan nak bakar ikan pari ni dah seminggu lebih, ikan tu pun macam dah merajuk....
IKAN BAKAR ALA NYONYA... IKAN BAKAR ALA NYONYA... Reviewed by Mat Gebu on December 07, 2009 Rating: 5
ASAM PEDAS IKAN SEMBILANG LAH LAGI!!!.... ASAM PEDAS IKAN SEMBILANG LAH LAGI!!!.... Reviewed by Mat Gebu on December 07, 2009 Rating: 5

LEMAK PEDAS JANTUNG PISANG

December 06, 2009
Salam sejahtera untuk semua, dah makan tengah hari ke?....Ada tu bersiap2 nak pi majlis perkahwinan nampak......mesti ada kang pengantin per...
LEMAK PEDAS JANTUNG PISANG LEMAK PEDAS JANTUNG PISANG Reviewed by Mat Gebu on December 06, 2009 Rating: 5

MOCHA BUN

December 05, 2009
As'laikum semua, selamat malam, sebenarnya nak masukkan n3 ni petang tadi, tapi siang tadi ada hal lain yang perlu dibereskan. Hari ni...
MOCHA BUN MOCHA BUN Reviewed by Mat Gebu on December 05, 2009 Rating: 5

HONEY MILK PUDDING.....

December 04, 2009
Salam petang Jummat untuk semua, apa khabar....Hari ni mat buat "honey milk-puddings" yang begitu mudah dan ringkas, resipi ambi...
HONEY MILK PUDDING..... HONEY MILK PUDDING..... Reviewed by Mat Gebu on December 04, 2009 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.