SINGGANG SEMPOI

3/31/2008 12:08:00 PM
Jom makan singgang ikan....Cuaca tak menentu nie, tekak pun dah rasa lain, tu pasal buat singgang sempoi ni, senang dan sedap, boleh guna...
SINGGANG SEMPOI SINGGANG SEMPOI Reviewed by Mat Gebu on 3/31/2008 12:08:00 PM Rating: 5

APAM PISANG

3/30/2008 06:29:00 PM
Jeng..jeng..jeng...hari ni buat "apam pisang", bila round2 rumah mak lang baru perasan yang mat ada stok pisang emas kat dapur. Ja...
APAM PISANG APAM PISANG Reviewed by Mat Gebu on 3/30/2008 06:29:00 PM Rating: 5

CHOC - CHEESE CAKE

3/29/2008 05:26:00 PM
Ini salah satu resipi kek yang mat suka, sedap dan tak berapa manis, rasa keju pun tak "kejam" sangat, sebab ada parutan kulit o...
CHOC - CHEESE CAKE CHOC - CHEESE CAKE Reviewed by Mat Gebu on 3/29/2008 05:26:00 PM Rating: 5

HATI BERSANTAN

3/29/2008 05:09:00 PM
Sedap, ala2 rendang, resipi asal dari "Norzailina Nordin". ....tapi nama resipi terlupa lah, jadi letak je lah nama tu, sesuai jug...
HATI BERSANTAN HATI BERSANTAN Reviewed by Mat Gebu on 3/29/2008 05:09:00 PM Rating: 5

UDANG BAKAR

3/28/2008 01:19:00 PM
Walau pun alergi makan udang, tapi tetap tak boleh tahan bila tengok hasil dari ayah mat memancing udang semalam....geramm wooo!!!!, jadi de...
UDANG BAKAR UDANG BAKAR Reviewed by Mat Gebu on 3/28/2008 01:19:00 PM Rating: 5

CAPATI

3/27/2008 08:52:00 PM
Jom kita makan capati.....senang je nak buat. Yang penting, doh capati mesti ditutup dengan tuala lembap untuk mengelakkan permukaanya keri...
CAPATI CAPATI Reviewed by Mat Gebu on 3/27/2008 08:52:00 PM Rating: 5

DALCA PELIK

3/27/2008 08:49:00 PM
Salam untuk semua, mat kan hari ni masak ikut apa kata hati saja, jadi bila ikut kata hati, bermakna masak tanpa mengikut "law"......
DALCA PELIK DALCA PELIK Reviewed by Mat Gebu on 3/27/2008 08:49:00 PM Rating: 5

APAM TAPAI

3/27/2008 08:20:00 PM
Apam tapai....sedap wooo....nak resipi boleh dapat kat sini , Mat malasss sangat nak menulis hari ni..harap maaf yeaa..
APAM TAPAI APAM TAPAI Reviewed by Mat Gebu on 3/27/2008 08:20:00 PM Rating: 5

OREO & BUTTER CAKE

3/25/2008 03:30:00 PM
Ini cuma kek mentega biasa, tapi mat saja nak bubuh biskut oreo, pulak2 bila tgk "Datin Jun" buat, cisss!!, tergoda hambaa...ahak...
OREO & BUTTER CAKE OREO & BUTTER CAKE Reviewed by Mat Gebu on 3/25/2008 03:30:00 PM Rating: 5

KERABU BOK NEE

3/23/2008 02:01:00 PM
Kerabu Bok Nee atau "Black Fungus Kerabu", makanan istimewa nyonya peranakan terutama yang berasal dari Pulau Pinang. Sedap dan un...
KERABU BOK NEE KERABU BOK NEE Reviewed by Mat Gebu on 3/23/2008 02:01:00 PM Rating: 5

ASAM PEDAS IKAN

3/23/2008 01:55:00 PM
Asam pedas ikan merah dengan nenas ni memag minat gemar sangat dan kerap masak, jadi mat tak tulis resipi dia memandangkan ini lauk ulang ta...
ASAM PEDAS IKAN ASAM PEDAS IKAN Reviewed by Mat Gebu on 3/23/2008 01:55:00 PM Rating: 5

NASI DAGANG

3/21/2008 03:02:00 PM
Kalau ada gulai ikan tuna, mesti ada nasi dagang...Ini pun resipi dari buku "Norzailina Nordin" . Rupanya tak de lah susah sangat ...
NASI DAGANG NASI DAGANG Reviewed by Mat Gebu on 3/21/2008 03:02:00 PM Rating: 5

GULAI IKAN TUNA

3/21/2008 02:43:00 PM
Resipi gulai ikan tongkol khas untuk dimakan bersama nasi dagang...sedapp woooo!!!!...Resipi dari buku masakan Norzailina Nordin berjudul &...
GULAI IKAN TUNA GULAI IKAN TUNA Reviewed by Mat Gebu on 3/21/2008 02:43:00 PM Rating: 5

PAJERI BOMBAY

3/21/2008 02:29:00 PM
Buat ni untuk dimakan bersama "nasi dagang", kalau kita tengok dari segi logik macam tak kena, tapi apa ada hal kita yang buat dia...
PAJERI BOMBAY PAJERI BOMBAY Reviewed by Mat Gebu on 3/21/2008 02:29:00 PM Rating: 5

BUAH MELAKA

3/20/2008 08:13:00 PM
Buah Melaka ni bonda mat yang buat...hehehe...i malas u!!!....tapi tak pelah kita tumpang jee makan. Nak resipi juga ke ek?..Ok lah, mat let...
BUAH MELAKA BUAH MELAKA Reviewed by Mat Gebu on 3/20/2008 08:13:00 PM Rating: 5

IKAN BAKAR PORTUGIS

3/20/2008 07:54:00 PM
Ikan Bakar Portugis ni mat dapat resipi dia dari blog Datin Jun , tapi dia buat guna ikan pari, mat ganti dengan ikan cencaru....sedap leerr...
IKAN BAKAR PORTUGIS IKAN BAKAR PORTUGIS Reviewed by Mat Gebu on 3/20/2008 07:54:00 PM Rating: 5

SOTONG GORENG

3/20/2008 07:46:00 PM
Ini lagi satu masakan yang mudah sangat, budak sekolah rendah pun boleh masak......tak caya?..Ok tak pe...kita tengok yeaaa.......... Bahan-...
SOTONG GORENG SOTONG GORENG Reviewed by Mat Gebu on 3/20/2008 07:46:00 PM Rating: 5

GULAI PUCUK UBI & KUPANG

3/20/2008 06:52:00 PM
Ini betul2 lauk kampung, memang sedap dan nyamann bahh!!!..Oleh kerana ini hidangan ulang tayang, mat tak letak resipi dan sesapa yang nak r...
GULAI PUCUK UBI & KUPANG GULAI PUCUK UBI & KUPANG Reviewed by Mat Gebu on 3/20/2008 06:52:00 PM Rating: 5

BAKE POTATO & CHEESE FRITTATA

3/19/2008 08:53:00 PM
Benda ni agak baru juga bagi mat, maklumlah kami biasa bedal resipi local dan more to asian taste sahaja...Mula2 tengok resipi kat dapur kak...
BAKE POTATO & CHEESE FRITTATA BAKE POTATO & CHEESE FRITTATA Reviewed by Mat Gebu on 3/19/2008 08:53:00 PM Rating: 5

WORLD OF BREAD

3/19/2008 08:47:00 PM
Yang ni tak payah letak resipi lah yea, sebab ini cuma experiment yang mat buat, saja suka2...hehehe..Yelah cuma dari adunan asas je kita bo...
WORLD OF BREAD WORLD OF BREAD Reviewed by Mat Gebu on 3/19/2008 08:47:00 PM Rating: 5

SPAGHETTI RINGKAS

3/19/2008 08:25:00 PM
Hari ni mat masak lewat....jadi untuk makan tengah hari, kita balun spaghetti u!!...Tapi guna sos segera dalam tin (seperti gambar dibawah)....
SPAGHETTI RINGKAS SPAGHETTI RINGKAS Reviewed by Mat Gebu on 3/19/2008 08:25:00 PM Rating: 5

URAP PEGAGA

3/19/2008 08:09:00 PM
Jom kita makan urap pegaga.......no comment!!! Bahan-Bahannya :-) Pegaga secukupnya 1/4 cawan ikan bilis goreng 1 cawan kelapa parut putih, ...
URAP PEGAGA URAP PEGAGA Reviewed by Mat Gebu on 3/19/2008 08:09:00 PM Rating: 5

GULAI AYAM PEKAT

3/17/2008 08:19:00 PM
Hari ni masak Gulai Ayam Pekat , kalau dapat ayam kampung lagi sedap, tapi ayam kat rumah ni kebanyakkannya tengah off season (tengah berte...
GULAI AYAM PEKAT GULAI AYAM PEKAT Reviewed by Mat Gebu on 3/17/2008 08:19:00 PM Rating: 5

CINNAMON ROLL

3/16/2008 06:09:00 PM
Untuk minum petang hari ni, mat buat cinnamon roll....sedap, lembut dan harum, tak delah rasa aroma "kulit kayu manis" terlampau k...
CINNAMON ROLL CINNAMON ROLL Reviewed by Mat Gebu on 3/16/2008 06:09:00 PM Rating: 5

IKAN BAWAL BERSOS THAI

3/16/2008 03:30:00 PM
Masakkan mudah dan sedap...wangi dan rasa yang esotik....sedappp!!!! Bahan-Bahannya :-) 1 ekor ikan bawal sederhana besar 1 batang serai, di...
IKAN BAWAL BERSOS THAI IKAN BAWAL BERSOS THAI Reviewed by Mat Gebu on 3/16/2008 03:30:00 PM Rating: 5

SERUNDING KELAPA DAGING

3/16/2008 03:14:00 PM
Serunding kelapa daging ni untuk mat..hehehe sedap makan dengan pulut, ketupat atau lontong...nyamannn bahhh!!!! Bahan-Bahannya :-) 2 cawan ...
SERUNDING KELAPA DAGING SERUNDING KELAPA DAGING Reviewed by Mat Gebu on 3/16/2008 03:14:00 PM Rating: 5

GULAI UDANG & REBUNG

3/16/2008 02:57:00 PM
Jom kita berjamu selera dengan udang galah lagi!!! (tapi sayang, hidangan ini bukan untuk mat....sedihh laaa!!!!!!!)....Tapi tak pelah kita ...
GULAI UDANG & REBUNG GULAI UDANG & REBUNG Reviewed by Mat Gebu on 3/16/2008 02:57:00 PM Rating: 5

SOTO AYAM

3/15/2008 04:03:00 PM
Mat rasa frust sikit lah hari ni.....rasa macam kecewa pulak sebab tak dapat jamu Kak Lina apa2 masa dia datang, asalnya nak masak soto, tap...
SOTO AYAM SOTO AYAM Reviewed by Mat Gebu on 3/15/2008 04:03:00 PM Rating: 5
BUAH TANGAN DARI KAK LINA DAN KAK MON OF BRUNEI!!! BUAH TANGAN DARI KAK LINA DAN KAK MON OF BRUNEI!!! Reviewed by Mat Gebu on 3/15/2008 02:52:00 PM Rating: 5

KUIH GULUNG

3/14/2008 06:53:00 PM
Kuih Gulung @ Kuih Ketayap (sama ek?).....kuih yang biasa2 bagi rakyat Malaysia, Singapura, Brunei dan Indonesia. Petang tadi mat buat keran...
KUIH GULUNG KUIH GULUNG Reviewed by Mat Gebu on 3/14/2008 06:53:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.