NASI AYAM

February 29, 2008
Hari ni kita makan nasi ayam yeaa....Tapi dijamin lepas makan takkan sorang pun akan berkokok atau berketak macam ayam....ahakss!!!!! Mat sa...
NASI AYAM NASI AYAM Reviewed by Mat Gebu on February 29, 2008 Rating: 5
AT "TAG" BY MAMA LYDIA....HO HO HO... AT "TAG" BY MAMA LYDIA....HO HO HO... Reviewed by Mat Gebu on February 28, 2008 Rating: 5

GULAI JANTUNG PISANG

February 28, 2008
Hari ni masak jantung pisang, mat saja2 letak tempoyak, bagi yang tak makan tak payah lah letak, dan rasa dia masih lagi mengancam maut uuu!...
GULAI JANTUNG PISANG GULAI JANTUNG PISANG Reviewed by Mat Gebu on February 28, 2008 Rating: 5

BUN KELAPA

February 27, 2008
Atas permintaan ayahanda mat yang nak makan bun kelapa, mat pun buat lah untuk minum petang hari ni..... Bun ni senang dan lembut, inti kela...
BUN KELAPA BUN KELAPA Reviewed by Mat Gebu on February 27, 2008 Rating: 5

PUDING PERMATA

February 26, 2008
Resipi kutip kat blog kak jun , dan kak jun pulak kutip kat MyResipi. Rossitamz tuan punya asal resipi. Tapi mat buat agar2 coklat dia tu b...
PUDING PERMATA PUDING PERMATA Reviewed by Mat Gebu on February 26, 2008 Rating: 5

TEMPE SIRA PEDAS

February 25, 2008
Masa pergi beli barang2 dapur hari tu, ternampak tempe yang dijual berbungkus plastik, terus teringat tempe yang nita buat di United Kingdom...
TEMPE SIRA PEDAS TEMPE SIRA PEDAS Reviewed by Mat Gebu on February 25, 2008 Rating: 5

HATI GORENG REMPAH

February 25, 2008
Rasanya kan setahun lebih mat tak masak hati lembu...Jadi hari ni rasa macam teringin nak makan hati lembu, kat rumah biasanya masak kicap a...
HATI GORENG REMPAH HATI GORENG REMPAH Reviewed by Mat Gebu on February 25, 2008 Rating: 5

SAGO PEARL PUDDING

February 24, 2008
Resipi dari "Gert" ....dia buat cantik dan comel2...geram wooo!!!! Itu yang teruja sangat nak mencuba, rasa sedap dan rupa pun cun...
SAGO PEARL PUDDING SAGO PEARL PUDDING Reviewed by Mat Gebu on February 24, 2008 Rating: 5

MEE REBUS 2

February 24, 2008
Masa merayap2 kat blog Noreen , ternampak dia buat mee rebus, rasa mat pernah buat dulu tapi saja nak cuba versi noreen punya, resipi asal d...
MEE REBUS 2 MEE REBUS 2 Reviewed by Mat Gebu on February 24, 2008 Rating: 5

UBI KELEDEK GORENG

February 24, 2008
Tadi mat goreng keledek yang lebih buat kuah mee rebus, sedap dan manis keledek kaler orange ni. Mat ikut style "Kak Hajar" goren...
UBI KELEDEK GORENG UBI KELEDEK GORENG Reviewed by Mat Gebu on February 24, 2008 Rating: 5

KUIH TIRAM

February 21, 2008
Hari tu mat chat dengan "Shamen" , dan bercerita pasal resipi yang kak lina tanya, Fidah (Shamen tu nama abah dia!!) dengan baik h...
KUIH TIRAM KUIH TIRAM Reviewed by Mat Gebu on February 21, 2008 Rating: 5

KUIH KERIA

February 19, 2008
Dan dengan rasminya, keledek yang dah lama "menjanda" kat dalam bakul tu menjadi kuih yang sedap dan lembut dan nyamannn bahhh..ah...
KUIH KERIA KUIH KERIA Reviewed by Mat Gebu on February 19, 2008 Rating: 5

CUSTARD FRUIT BUN

February 19, 2008
Jom kita makam "Custard Fruit Bun" ....kira sekarang ni musim roti sedunia. Nak menghabiskan stok2 dalam simpanan ni bukan senang,...
CUSTARD FRUIT BUN CUSTARD FRUIT BUN Reviewed by Mat Gebu on February 19, 2008 Rating: 5

KARI IKAN ZA

February 19, 2008
Kari Ikan Za, mat dah simpan resipi ni lama..Baru dapat mencuba hari ni..sedap u, lagi2lah makan dengan roti canai atau lempeng pekak, tak p...
KARI IKAN ZA KARI IKAN ZA Reviewed by Mat Gebu on February 19, 2008 Rating: 5

SAMBAL TAMBAN & TERUNG PIPIT

February 19, 2008
Sekarang macam tak musim pulak terung pipit ni..itu pasal dapat skit je. Jadi mat masak sambal dengan ikan bilis tamban yang lemak...ishh se...
SAMBAL TAMBAN & TERUNG PIPIT SAMBAL TAMBAN & TERUNG PIPIT Reviewed by Mat Gebu on February 19, 2008 Rating: 5

SLICE CHEESE CAKE

February 18, 2008
Sedap, lemak dan tak manis itu je yang mat boleh kata pasal "Slice Cheese Cake" ini. Resipi dari "Onigiri" ....teknik m...
SLICE CHEESE CAKE SLICE CHEESE CAKE Reviewed by Mat Gebu on February 18, 2008 Rating: 5

SOSEJ ROLL

February 17, 2008
Sekarang ni macam musim orang buat sosej roll...jadi Mat pun buat juga, untuk resipi roti dia Mat guna resipi bun "Kak Lina" ....M...
SOSEJ ROLL SOSEJ ROLL Reviewed by Mat Gebu on February 17, 2008 Rating: 5

ASAM PEDAS IKAN PARI

February 17, 2008
Sedapnyaa makan asam pedas ikan pari dengan nasi hangat, ulam2man dan kalau ada petai lagi laah sedapp...ishh, terliur pakcik!!! Bahan Utama...
ASAM PEDAS IKAN PARI ASAM PEDAS IKAN PARI Reviewed by Mat Gebu on February 17, 2008 Rating: 5

NASI LEMAK HIJAU

February 16, 2008
Satu resipi yang dah lama mat teringin nak buat, "Nasi Lemak Hijau", rasa dia seakan2 nasi beriani tapi versi nasi lemak, sedap da...
NASI LEMAK HIJAU NASI LEMAK HIJAU Reviewed by Mat Gebu on February 16, 2008 Rating: 5

SAMBAL UDANG

February 16, 2008
Sambal Udang ni mungkin dah biasa bagi semua, tapi mat nak juga letak resipi dia, manalah tau kot2 lain sikit kan, sapa tauu!!! Bahan-Bahann...
SAMBAL UDANG SAMBAL UDANG Reviewed by Mat Gebu on February 16, 2008 Rating: 5

THAI RED CURRY

February 15, 2008
Jom kita cuba buat "Thai Red Curry" .......sedap, boleh makan dengan nasi atau roti, lempeng pekak pun ok gak juga!... Bahan Utam...
THAI RED CURRY THAI RED CURRY Reviewed by Mat Gebu on February 15, 2008 Rating: 5

KEK COKLAT KUKUS

February 14, 2008
Kek Coklat Kukus ni mat pernah buat dulu, tapi yang mat buat dulu pada gambar dia ada sedikit kecacatan yang tidak menyenangkan perasaan. Ja...
KEK COKLAT KUKUS KEK COKLAT KUKUS Reviewed by Mat Gebu on February 14, 2008 Rating: 5

TAG FROM EDAZMAN....

February 14, 2008
Semalam Mat dapat Tag dr EDAZMAN ....Tengah boring gila ni best gak jawab2 tag..so inilah jawapannya..... Soalan dan jawapannya... 1. Nam...
TAG FROM EDAZMAN.... TAG FROM EDAZMAN.... Reviewed by Mat Gebu on February 14, 2008 Rating: 5

CROISSANT

February 13, 2008
Teruja sangat tengok "Kak Rozie" buat croissant, jadi mat cuba2 lah buat juga, resipi asal dari Alex Goh...walaupun tak secantik ...
CROISSANT CROISSANT Reviewed by Mat Gebu on February 13, 2008 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.