NASI AYAM

2/29/2008 08:12:00 PM
Hari ni kita makan nasi ayam yeaa....Tapi dijamin lepas makan takkan sorang pun akan berkokok atau berketak macam ayam....ahakss!!!!! Mat sa...
NASI AYAM NASI AYAM Reviewed by Mat Gebu on 2/29/2008 08:12:00 PM Rating: 5
AT "TAG" BY MAMA LYDIA....HO HO HO... AT "TAG" BY MAMA LYDIA....HO HO HO... Reviewed by Mat Gebu on 2/28/2008 09:41:00 PM Rating: 5

GULAI JANTUNG PISANG

2/28/2008 12:02:00 PM
Hari ni masak jantung pisang, mat saja2 letak tempoyak, bagi yang tak makan tak payah lah letak, dan rasa dia masih lagi mengancam maut uuu!...
GULAI JANTUNG PISANG GULAI JANTUNG PISANG Reviewed by Mat Gebu on 2/28/2008 12:02:00 PM Rating: 5

BUN KELAPA

2/27/2008 05:17:00 PM
Atas permintaan ayahanda mat yang nak makan bun kelapa, mat pun buat lah untuk minum petang hari ni..... Bun ni senang dan lembut, inti kela...
BUN KELAPA BUN KELAPA Reviewed by Mat Gebu on 2/27/2008 05:17:00 PM Rating: 5

PUDING PERMATA

2/26/2008 07:01:00 PM
Resipi kutip kat blog kak jun , dan kak jun pulak kutip kat MyResipi. Rossitamz tuan punya asal resipi. Tapi mat buat agar2 coklat dia tu b...
PUDING PERMATA PUDING PERMATA Reviewed by Mat Gebu on 2/26/2008 07:01:00 PM Rating: 5

TEMPE SIRA PEDAS

2/25/2008 01:12:00 PM
Masa pergi beli barang2 dapur hari tu, ternampak tempe yang dijual berbungkus plastik, terus teringat tempe yang nita buat di United Kingdom...
TEMPE SIRA PEDAS TEMPE SIRA PEDAS Reviewed by Mat Gebu on 2/25/2008 01:12:00 PM Rating: 5

HATI GORENG REMPAH

2/25/2008 12:56:00 PM
Rasanya kan setahun lebih mat tak masak hati lembu...Jadi hari ni rasa macam teringin nak makan hati lembu, kat rumah biasanya masak kicap a...
HATI GORENG REMPAH HATI GORENG REMPAH Reviewed by Mat Gebu on 2/25/2008 12:56:00 PM Rating: 5

SAGO PEARL PUDDING

2/24/2008 05:14:00 PM
Resipi dari "Gert" ....dia buat cantik dan comel2...geram wooo!!!! Itu yang teruja sangat nak mencuba, rasa sedap dan rupa pun cun...
SAGO PEARL PUDDING SAGO PEARL PUDDING Reviewed by Mat Gebu on 2/24/2008 05:14:00 PM Rating: 5

MEE REBUS 2

2/24/2008 04:55:00 PM
Masa merayap2 kat blog Noreen , ternampak dia buat mee rebus, rasa mat pernah buat dulu tapi saja nak cuba versi noreen punya, resipi asal d...
MEE REBUS 2 MEE REBUS 2 Reviewed by Mat Gebu on 2/24/2008 04:55:00 PM Rating: 5

UBI KELEDEK GORENG

2/24/2008 04:49:00 PM
Tadi mat goreng keledek yang lebih buat kuah mee rebus, sedap dan manis keledek kaler orange ni. Mat ikut style "Kak Hajar" goren...
UBI KELEDEK GORENG UBI KELEDEK GORENG Reviewed by Mat Gebu on 2/24/2008 04:49:00 PM Rating: 5

KUIH TIRAM

2/21/2008 05:24:00 PM
Hari tu mat chat dengan "Shamen" , dan bercerita pasal resipi yang kak lina tanya, Fidah (Shamen tu nama abah dia!!) dengan baik h...
KUIH TIRAM KUIH TIRAM Reviewed by Mat Gebu on 2/21/2008 05:24:00 PM Rating: 5

KUIH KERIA

2/19/2008 10:00:00 PM
Dan dengan rasminya, keledek yang dah lama "menjanda" kat dalam bakul tu menjadi kuih yang sedap dan lembut dan nyamannn bahhh..ah...
KUIH KERIA KUIH KERIA Reviewed by Mat Gebu on 2/19/2008 10:00:00 PM Rating: 5

CUSTARD FRUIT BUN

2/19/2008 09:28:00 PM
Jom kita makam "Custard Fruit Bun" ....kira sekarang ni musim roti sedunia. Nak menghabiskan stok2 dalam simpanan ni bukan senang,...
CUSTARD FRUIT BUN CUSTARD FRUIT BUN Reviewed by Mat Gebu on 2/19/2008 09:28:00 PM Rating: 5

KARI IKAN ZA

2/19/2008 09:13:00 PM
Kari Ikan Za, mat dah simpan resipi ni lama..Baru dapat mencuba hari ni..sedap u, lagi2lah makan dengan roti canai atau lempeng pekak, tak p...
KARI IKAN ZA KARI IKAN ZA Reviewed by Mat Gebu on 2/19/2008 09:13:00 PM Rating: 5

SAMBAL TAMBAN & TERUNG PIPIT

2/19/2008 07:42:00 PM
Sekarang macam tak musim pulak terung pipit ni..itu pasal dapat skit je. Jadi mat masak sambal dengan ikan bilis tamban yang lemak...ishh se...
SAMBAL TAMBAN & TERUNG PIPIT SAMBAL TAMBAN & TERUNG PIPIT Reviewed by Mat Gebu on 2/19/2008 07:42:00 PM Rating: 5

SLICE CHEESE CAKE

2/18/2008 06:36:00 PM
Sedap, lemak dan tak manis itu je yang mat boleh kata pasal "Slice Cheese Cake" ini. Resipi dari "Onigiri" ....teknik m...
SLICE CHEESE CAKE SLICE CHEESE CAKE Reviewed by Mat Gebu on 2/18/2008 06:36:00 PM Rating: 5

SOSEJ ROLL

2/17/2008 04:48:00 PM
Sekarang ni macam musim orang buat sosej roll...jadi Mat pun buat juga, untuk resipi roti dia Mat guna resipi bun "Kak Lina" ....M...
SOSEJ ROLL SOSEJ ROLL Reviewed by Mat Gebu on 2/17/2008 04:48:00 PM Rating: 5

ASAM PEDAS IKAN PARI

2/17/2008 03:07:00 PM
Sedapnyaa makan asam pedas ikan pari dengan nasi hangat, ulam2man dan kalau ada petai lagi laah sedapp...ishh, terliur pakcik!!! Bahan Utama...
ASAM PEDAS IKAN PARI ASAM PEDAS IKAN PARI Reviewed by Mat Gebu on 2/17/2008 03:07:00 PM Rating: 5

NASI LEMAK HIJAU

2/16/2008 12:15:00 PM
Satu resipi yang dah lama mat teringin nak buat, "Nasi Lemak Hijau", rasa dia seakan2 nasi beriani tapi versi nasi lemak, sedap da...
NASI LEMAK HIJAU NASI LEMAK HIJAU Reviewed by Mat Gebu on 2/16/2008 12:15:00 PM Rating: 5

SAMBAL UDANG

2/16/2008 11:57:00 AM
Sambal Udang ni mungkin dah biasa bagi semua, tapi mat nak juga letak resipi dia, manalah tau kot2 lain sikit kan, sapa tauu!!! Bahan-Bahann...
SAMBAL UDANG SAMBAL UDANG Reviewed by Mat Gebu on 2/16/2008 11:57:00 AM Rating: 5

THAI RED CURRY

2/15/2008 01:07:00 PM
Jom kita cuba buat "Thai Red Curry" .......sedap, boleh makan dengan nasi atau roti, lempeng pekak pun ok gak juga!... Bahan Utam...
THAI RED CURRY THAI RED CURRY Reviewed by Mat Gebu on 2/15/2008 01:07:00 PM Rating: 5

KEK COKLAT KUKUS

2/14/2008 07:32:00 PM
Kek Coklat Kukus ni mat pernah buat dulu, tapi yang mat buat dulu pada gambar dia ada sedikit kecacatan yang tidak menyenangkan perasaan. Ja...
KEK COKLAT KUKUS KEK COKLAT KUKUS Reviewed by Mat Gebu on 2/14/2008 07:32:00 PM Rating: 5

TAG FROM EDAZMAN....

2/14/2008 02:56:00 PM
Semalam Mat dapat Tag dr EDAZMAN ....Tengah boring gila ni best gak jawab2 tag..so inilah jawapannya..... Soalan dan jawapannya... 1. Nam...
TAG FROM EDAZMAN.... TAG FROM EDAZMAN.... Reviewed by Mat Gebu on 2/14/2008 02:56:00 PM Rating: 5

CROISSANT

2/13/2008 02:42:00 PM
Teruja sangat tengok "Kak Rozie" buat croissant, jadi mat cuba2 lah buat juga, resipi asal dari Alex Goh...walaupun tak secantik ...
CROISSANT CROISSANT Reviewed by Mat Gebu on 2/13/2008 02:42:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.