BEN ASHAARI

Tuesday, August 9, 2011

VANILLA ICE CREAM WIF STRAWBERRY...

P1300461
Ohhh tidakkk....hmmm sedappnya, hancur lah diet, habis lah tekak, lepas tu memasing suara semua seksi, serak2 basah ala Ella... Semalam saja2 lah usik geng2 FB dengan idea mat yang tah hapa2. Aku siap goda dengan status sedap nya ice cream vanilla kita tabur dengan hirisan staawberry dan drizzle coklat cair, nak cepat guna sos coklat sedia guna Hershey tu. Enak dimakan sejurus disediakan..Untuk yang ni mat buat petang, pada waktu hampir nak berbuka semalam, lepas siap ambik gambar terus simpan dalam freezer, kalau ambik gambar malam nanti tak cun pulak. Ini kalau kalau orang ngidam tengok, sah kecur kan, yang tak ngidam pun ala2 meleleh jeee tu.

Entri macam ni sekali lagi mat tak letak resipi, sebab bahan2 memang dah sedia ada, cuma perlu ada ice cream perisa vanilla (jenama ikut pilihan anda), strawberry segar, cencang dan coklat sos hershey. Kalau tak de anda ciarkan coklat masakan atau coklat susu biasa yang kita makan tu, secara double boiler, tambah sedikit air panas untuk mencairkan coklat tadi dan, biar suam sejuk sedikit dan boleg drizzle atas ice cream tadi...Hidangkan segera....hmmm, malas nak komen dah, makan diam2 sudah yeaa... Pstt...dari sangap2 jee apa kata cer join contest blog jiran mat...hadiah boleh tahan, dari penaja lagi...heyyy..peles okeh bukan fridge magnet tapi..tapi..alahh kalau pompuan mesti suka nya lah...klik sini cepat...tarikh tutup 12 - 8 - 2011, tinggal sikit hari je lagi....



23 comments:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

ohhhhhh tidakkkkk tergugat iman tatkala melihat gambor itu... hehehehehehe

OMR (Rose) said...

aduh abg mat....ishhh...kecur.....^_^

jemput singgah (tapi x de resepi2...huhuhu) Oh My Rose

Haslinda Ariffin said...

Ditengahari cmni tibe2 rse haus lak n nk mkn aiskrim..hehehe..
sabar2...tggu buka nnt..

Fariza said...

arghhhhh
meleleh lah mcmni. hik3
yummy :)

Cik Lya said...

pergghhh.... sedapnye... =,="

Sunah Sakura said...

pcm...hershey's tu kannn kannn kannn... errr...

WaniGhani said...

CMG....telan air liur je tgk gamba ni...huhuhuhu~~~

Nash said...

wah...., memang terbaiklah! tak tahan melihat dikala waktu tengahhari ini..

10 MAKANAN PELIK ASIA. MESTI TENGOK!
http://nashfahrenheit.blogspot.com/2011/08/10-makanan-pelik-asia-koleksi-gambar.html

putribongsu said...

ok terima ksh abg mat buat sy telan air liur sploh kali....blk ni nk beli eskem laaaaaaaaaa

Ujang9897 said...

lunch kang nk buat la..hahahah

http://azfar9897.blogspot.com/2011/08/pengesahan-keputusan-pregnancy-test.html

AKO @ retna said...

adusss mat!!!!
pebret ni...
ko saja kan....

Zulfikar Hazri said...

telan air liur kat tengkuk... :(

whitecappuccino said...

Tak boleh tengok lama2 nih..

JIJI YU said...

trbatal pose sy..

azila said...

lupa nak buat balik lunch td..heheh

CIK PARO! said...

sedapnya..
menjilat sudu!

Iffah Afeefah said...

suara cicit da kalah ella da ni

eddy syrol said...

sgt menggoda iman ye..adehhh

silalah ke sini
BACA DAN CLICK TAU





SEGMEN PERTAMA EDDY SYROL


INI BLOG EDDY SYROL

meriahceria said...

mak ai...meleleh air liur tgk ..

zuwaidah said...

tergugat iman hari ni...huwaaaaaaaaaaaaa

Rozita said...

huhu... ingat buat sendiri tadi.. CMG buat sendiri la... confirm HALAL.. nak resepi leh gi sini..

http://rozita-ceritaita.blogspot.com/2010/12/eskrim-buatan-tangan.html

Cahaya Kita said...

aduihh!! gigit jari!! sedap nye!

rose@ila said...

nipis iman akak dek eskim nih, tumpang lalu tgk respi ayam ptg nih ye MG..

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.