BEN ASHAARI

Monday, August 8, 2011

RASA MACAM TAK LARAT DAH......

(Gambar Ehsan Google)

Tiada coretan panjang berjela untuk entri ini....rasa penat..hmm...terfikir juga, jika ini Ramadan terakhir mat gebu, maka selamat tinggal semua...selamat tinggal jiran ku...selamat tinggal blog DTS yang amat ku sayangi, ibarat kembar ku. Jika jasad tidak bernyawa, aku ibaratkan blog ini masih punya sisa2 roh yang bertapa di dalam nya...hmmm.. Moga Allah swt memberkati hidup kita semua.....Insya Allah....

15 comments:

simplyatie said...

salam abang MG, alaa...jgnlah kata mcm tu. sy baru nak jd pengikut setia abg MG, tiap2 hari dtg sini sbb suka dgn masakan2 abg MG esp yg roti2 and cheesy tuh, mmg fav! take care yaa...

Mat Gebu said...

@ simplyatie - hehe, saja tulis, sebagai peringatan pada diri sendiri..jangan risau nanti ada n3 resipi...

Zulfikar Hazri said...

ada masalah besar ke mat?

ko stress eh?

gi relax dulu k!..

semoga semua selamat.

Syar said...

Assalamu'alaykum Uncle Mat...

Saya student Malaysia yang kini sedang melanjutkan pelajaran di Australia. Saya tak pernah komen kat blog Uncle. Baru beberapa bulan start baca blog Uncle ni sebenarnya...

Jujurnya saya nak cakap, blog Uncle ni lah merupakan pengubat rindu saya pada Mak Ayah saya di Malaysia. Tiap kali saya tengok blog Uncle, hati saya rasa sangat seronok sebab saya rasa sangat dekat dengan keluarga saya. Saya buka blog Uncle ni 4-5 kali sehari, kadang-kadang 4-5 kali sePAGI! Hehe. Blog Uncle ni saya anggap seolah-olah satu hadiah dari Allah SWT pada saya untuk ubat rindu pada tanah air.

Jadi saya harap, Uncle jangan lah sedih sebab kalau Uncle sedih, saya yang duk jauh ni pun sedih. Uncle punya blog ni lah yang sentiasa menguatkan kasih sayang saya pada keluarga. Rasa sangat tak sabar nak balik makan masakan Mak saya! Dah dekat setahun stengah saya tak balik...

Saya rasa, saya patut ucap TERIMA KASIH pada Uncle, for doing what you're doing. Kawan-kawan lain saya yang kat overseas jugak pun ramai yang baca blog Uncle...Pengubat hati dan kerinduan kami. THANK YOU Uncle!

JazakAllah Khayr.

CA said...

Salam Chef MG
Waduhhhh....jgn gitu dong aahh.
Sy ni pemollow ( errkk ada ke word ni..) senyap CGB thawww. Hawi2 follow thawwww...sy pun semangat buat blog sbb CMT and Kak Ummi...so CGB tak borre down camni. Kena cewia sokmo.nanti peminat CGB syahduuu...muahh!

sonata anak kancil said...

selamat menjalani ibadah puasa...saya selalu gak "mencuri" jengok & baca resepi CMG! saya mohon maaf yer CM...kdg2 ada C&P resepi untuk simpanan & rujukan...ohhh sungguh menyelerakan semua masakan ini...buat banyak berehat CM kalau dah tak larat...tk

JIJI YU said...

papa papa papa..kenapa ni papa..cer cite ngn jiji

Citarasa Rinduan said...

assalamualaikum, selamat pagi cik mat..
semoga ceria2 selalu, sahur apa agaknya tadi ya?

Ingat mengingati mmg elok untuk diri sendiri dan sahabat2.. tapi DTS tetap dihati..

CMG, ayu mmg sibuk kebelakangan ini, online 1 hari sehari..
smpai tak ada entry utk diri sendiri..

apa2pun y terbaik utk CMg sklrg...

Eyriqazz said...

uwaaa...plz,plzz..saya mahu blog Mat gebu terus bernyawa....suka tgk makanan yang menguja..

ida @ 1001resepi said...

Salam Mat,
kenapa ni? sebelum ni ceria je kkida tengok...tetiba macam orang kecewa...jika letih rehatlah dulu...takyah masak...gi je beli kat BR sambil cuci mata, macam kkdia ni....hehe...kkida doakan semuga Mat kembali 'sembuh'...:)

Yoa Ngadenin said...

Yoa doakan yg terbaik buat abg MG. Kalau hati rasa gundah, bulan Ramadhan nilah the best time to fix it. Good luck.

Sha HomeMade Cake n Choc said...

Salam pagi che mat,sedih jer...jgn lomah semangat k,masakan che mat nii..sumber inspirasi saya dlm snyap2. Semoga ramadhan ini memberi keberkatan kepada kita semua.Hidup perlu ceria...Wazzzuuupp.

arryani said...

Kami doakan Cik Mat kita ni sntias sihat n di lndungi ALLAH s.w.t slalu..

Jangan memaksa diri utk update slalu.. Ikut kmmpuan awak Cik Mat.

Dan..Jgn la trus menyepi diri.. Nnti dapur kami tk berasap plak..eehehe

Kak Rose said...

Asalamualaikum mat... mmg ada hari2 yg kita rasa down sangat... itu mungkin satu ingatan buat kita untuk terus bersyukur kerana nikmat hidup x selalu yg indah2 saja kan...

banyakkan bersabar n be happy always...nway life must go on kan!

ZaHusNa Collections said...

Ya betul tu...akak pun kadang2 rasa macam lain macam...eh ayat apa nih...rasa macam terdetik di hati...aku ni dah tak lama lagi ker... tak perlu sakit @ bermasalah, perasaan tu tetiba jer datang..tetiba sayu semacam..air mata senang2 jer mengalir.... memang betul lah ...itu tanda peringatan kepada kita agar terus Istiqamah kepadaNya....
InsyaAllah moga kita dipertemukan lagi di Ramadhan akan datang dalam kebaikan dan RahmatNya selalu...

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.