BEN ASHAARI

Monday, August 1, 2011

JOM MAKAN KEK...EHHH..PUASA LAH NI HARI!!..

P1300241
Selamat pagi Isnin semua....Erkkk, mana menu sahur?..Hehe, makan semalam punya lauk daa..jadi tak payah lah kan interprem itu semua, cuma petang nanti mat share skit lah. Kali ni entri santai2 saja, nak share kek yang mat buat semalam masa menjamu tetamu 3 dedara's semalam. Ini kek biasa je, mat tak letak lah resipi dia, sebab dah banyak kali, dan takut dah orang jemu, jadi jika anda teringin nak mencuba boleh klik sini. Anda boleh hias ikut kreativiti sendiri, jangan risau tak lawa, janji ori punya. Pstt untuk hari raya pun lawa gak kan, haha, baru pesday puasa dah sebut raya...kacauu betul ini mat gebu...haha.

Tahun ni masuk tahun ke-4 mat berpuasa sebagai blogger, hmm sejak berblog banyak impak berlaku pada mat, terutama penambahan teman2 alam maya. Dari hanya bertegur sapa hingga membawa perjumpaan 4 mata, tapi kebanyakkannya mereka hadir di kediaman mat gebu. Terima kasih sudi singgah ke pondok mat gebu. Seronok ke menjadi blogger ni, terutama blogger masak2?...Hmm seronok sangat sebab dapat berkongsi idea memasak dan teknik2 terbaru, bila ada kemuskhilan kami akan berbincang dan yang menariknya, mereka2 yang pakar juga akan turut serta...

Akhir kata, mat ucapkan selamat menjalankan ibadah puasa pada semua. Terima kasih atas penerimaan anda dengan blog DTS-MAT GEBU. Assalammualaikum dan sampai jumpa.....

16 comments:

Iffah Afeefah said...

sgt sedap kek ini yang pastinya

masih ade kat umah ni..nak makan la

opsss

IdaSahman said...

nampak mcm sedap..esp gabungan choclate & strawberry itu..huhu dugaannn..;P

Citarasa Rinduan said...

salam 1 ramadhan cik mat....

aduh!!
sat lagi, petang2 ayu sampai ya.. hehehhe, nak minta sikit. tapi ayu tukar dengan air masak jer

JIJI YU said...

ini betol2 gebu ni

Sunah Sakura said...

pcmmmmmmmmmmmmm...tu kannnnn kannnnn kannnnn....kamera besday gurl semalam tuuuu... hahahaha.. nak interprem gak kan diaa... :D

Lysha said...

Akum CMG,
Hope you will have the happiest Ramadhan ever...thanks to you am going to have a great Ramadhan...lots of recipes to try...huya...as always Salam F.U.B.A.R forever from me to the ever enterprising C.M.G...huya...tata.

Aku Ibu Muda said...

salam ramadhan CMG... :)

Aza/Rin/Na said...

SALAM RAMADHAN CIK MAT .... :-)
sedap betul kek tu ... mmg pasangan serasi choc dan strawberry tu..

Ena said...

salam CMG,

td sy p tengok resepi, nak tanya la.. gliserin tu apa ek? tak tau lorr... ehehehhe..

Sha HomeMade Cake n Choc said...

salam 1 ramadhan che mat...tekelu,tkedu,tkeroncong buatnye...keknya nampak gebus..memang mengoda..dugaan...

Mat Gebu said...

@ ena - boleh dapat kat kedai baking, tapi kalau tak de boleh ganti dengan susu segar (termasuk air tu pun ganti dengan susu segar).

Isteri Encek Bard said...

Ya Alalh tembamnyer kek nie.... sangat mengugat keimanan dibulan poser.. waaaaaaa

Nur Hani said...

nak resepi boleh? nampak sedap je kek 2.. :)

mashimaro said...

sedapnye.. betul2 mengugat iman ni..:)

PinKy MoMMa said...

abg mat..ai back link resepi bubur lambuk ke blog u eh :)

aduihhh kecurrr daaa~

Ena said...

owh.. gitu..

mekasih CMG.. ^_^

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.