BEN ASHAARI

Friday, August 5, 2011

CEMPEDAK GORENG...vs....BENING TAUGEH.

P1300347
Salam pagi semua...waarghhhhhhhhhhh!!!!!!!!..nagntuk ni, hari ni bangun jam 8.30 pagi, lepas subuh tadi tidur balik....Semalaman mat tak boleh tidur, terus bangun masak nasi untuk sahur, panas2 kan lauk semua, jam 4.30 kejut anak2 buah bangun bersahur. Hari ni nak share benda2 biasa je.Semalam sebelum masa berbuka, bonda goreng cempedak, aduhh sedapnyaa, cempedak tu wangi, lunak dan manis, Isi dia pun lembut tapi tak lembik, just nice kata orang. Biji dia pun sedap, empuk dan rasa kentang2 sikit. Entri hari ni mat tak tulis resipi lah sebab simpla dan semua orang boleh buat....mat cuma share saja yeaa....Pagi tadi sahur mat makan ini.....

P1300351
Bening taugeh campur tauhu dan udang. Masak dia senang, macam bening atau rebus biasa je, letak sedikit garam ambik rasa. Pada sapa2 yang tak makan tauge tu, minta maaf lah. Bila bersahur kadang2 tekak ni dia meragam kan, nak makan sesuatu yang pedas lah, yang kering lah, tapi pagi tadi mat memang nak sangat makan bening taugeh macam dalam gambar tu... perlu tak resipi?...rasanya tak payah lahh kann...senang sangat ni buat dia... oklah kita jumpa dengan entri seterusnya....tunggu yea kemunculannya... Salam sayang dari DTS-MAT GEBU

7 comments:

JIJI YU said...

ya ALLAH..kuatkan lah imanku..ehehe

H.J said...

salam sayang abang mat.jiji tu dah kuat dah iman dia..pak imam katakan..hak3

Isteri Encek Bard said...

DAH LAMA SANGAT NGIDAM NAK MAKAN CEMPEDAK GORENG NIE CMG.. KAT SINI TAK TAHU MANA NAK CRIK.. WAAAAAAAAAAAAA

Mas said...

menggugat iman betoi cempedak goreng tu.....perrhhh

Cik Sara said...

sayalah manusia yang sangat2x tak suka dengan taugeh tu.. Hehehe..
Cempedak goreng is nice.. bau dia je dah menggugat iman.. belum makan lagi..

Wallaweh..~

Rozita said...

kolesterol cempedak tu bang... baik bagi kat org kuantan ni haaa...hehe...

kiEyn kiNah said...

cedap nye cmpedak goreng tu...huhu
tergugat iman....^^

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.