BEN ASHAARI

Sunday, June 12, 2011

SELAMAT PENGANTIN BARU....SUE JOSHUA?..


Waaaaa...kejap2 nak minum air, haus tekak...tunggu eks...(beberapa minit kemudian)....ok lega sudah. Malam ni sebelum tidur nak share satu entri orang kawen...Sapa kawen?...Sue Joshua ke?..Errkk dia dah lama lah kawen anak pun 3 dah beso, comey2 lagi. Yang ni anak sedara Sue menikah Sabtu lepas, dia undang mat..jadi kami pun pergilah, sampai petang sikit, tapi meriahh ok, family Sue semua ramah, kira mesra rakyat lah pendek kata. Gambar atas kiri tu lah pengantinnya, yang "lady" tu anak buah sue, yang sebelah tu suami dia, yang baju hitam tu wakil mat gebu..siapa lagi mak che mat lah, Puan Jamaliah @ Mak Yah @ Mak Yam @ Mak Jah. Berderet nama mak aku sejak kenal blogger2 nih....hahaha..


Yang ni kenal tak?..tak kenal...sah korang pendek umur, yang kiri tu Sue Joshua lahh, berganding dengan bonda ku, Sue, mula2 aku nengok koo tu hari, mati2 aku ingat Kajol...pengsannn >_< . Pstt yang pic lagi satu tu, berkebaya nyonya hitam...amacam cun kan, anak dara tu weyy...kalau tengok real lagi cun, kalau tengok yang ni terus nampak sue dari rupa Kajol, bertukar jadi "Mak" Kajol...hahahhaa...mati lah kena bunuh ni kang....eh aku lupa lah nama anak buah koo tu, siapa eks, yang ni ke minat kat "Abang Buden RTM"?.. Aduhh kus smangat.....malas guaa nak komen..


Setelah beberapa jam sesi borak, bertanya khabar dan berkenal termasuk sesi menapaw segala gherta dan tak lupa itu "telur pengantin". Maka kami pun beransur lah balik. Sue pun macam dah nak pitam jee, yelah sapa tak penat, majlis pulak bukan sikitnya manusia datang, tapi ramai. Malam tu ada lagi katanya, apa2 pun jutaan terima kasih pada Sue dan family serta keluarga termasuk mak pengantin, serta bonda sue sendiri yang begitu ramah. Sebelum mat akhir coretan ini, serangkap pantun untuk pasangan pengantin baru...

BUNGA RAMPAI HARUMNYA SAKTI,
DI SUSUN KEMAS DALAM RAGA,
MOGA ANDA BERDUA DIBERKATI,
JODOH KEKAL HINGGA KE SYURGA.

8 comments:

Citarasa Rinduan said...

wah...
ko memang lah cik mat.. tajuk kusss semangat... naik semput gua.. hahahha...

cik mat.... mak yah tu, bukan jer dah takat glem tapi ala2 artis dalam dunia blogging... hehehhe

dan selamat pengantin baru utk anak saudara kak sue..

Sunah Mohammad said...

mak yah cam da jadi duta pcm je... hehehe..

Areef Ibn Naim said...

sape tk penah tgk cik mat, bayangkan je mak yah versi lelaki, hehehe... gurau je cik mat...

Mat Gebu said...

@ cikgu areef - hahahahaha..yea betul...hahaha

bersama kak Es said...

yeeeaaa dah boleh bayang dah CMG canne :)
sweettt la mak yah

Miss Ran said...

dalam diam ade isi
buat dua raje sehari
jangan lupe anak isteri
apabila sudah tua nanti


pcm bls pantun haha

Zulfikar Hazri said...

kim salam kat anak dara kebaya itam tu... cunnn wooooooo :)

nurayunni said...

tahniah kpd pengantin..cantik sgt...

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.