BEN ASHAARI

Friday, June 24, 2011

KENAPA DTS TAK JOIN MANA2 "GIVEAWAY"...

(Gambar Ehsan Google)

Salam pagi Jumaat barakah...entri selingan mat saja letak pagi ni...Hmmm, sekarang ni ramai kan orang buat "GA" dan segmen. Kadang2kan serius ni, mat segan lah..ada juga yang secara private pelawa mat join GA mereka, tapi mat minta maaf banyak2...bukan tak sudi atau memilih..cuma mat tak nak kecil kan hati mana2 pihak. Macam "Ady Budika" kan ada buat "GA" kat blog dia di sini (tarikh tutup 26hb Jun 2011, jam 6.00 petang)...dan dia pelawa juga mat join, mat kata, aku tolong promot boleh, kalau nak join takut nanti kena "carut". Hmm, nanti kata pilih kasih atau pilih bulu nak join GA. Mat tak nak sebenarnya benda2 macam tu, jadi buah mulut blogger2...erkkk..takuttttnyaaaaa.

Satu lagi kan masalahnya, DTS-MAT GEBU tak de join mana2 GA sebelum ni, mat rasa tak bess kalau tiba2 je join..huhu, tapi tak bermakna mat tak beri sokongan moral pada blogger2 yang buat GA ni semua. Kalau anda nak DTS tolong promot kan segmen ke, GA ke, bagi tau saja, samada tinggal kan kat ruangan komen atau PM di FB. Insya allah mat akan selitkan dalam entri. Hmmmm, kalau fikir2 blogger masakan macam mat ni apa lah sangat, cuma biasa2 saja...jadi tak perlu lah nak rasa kecik hati ke atau tersinggung. Minta maaf mat pada semua, salam sayang dari DTS-MAT GEBU....

14 comments:

Penyulawa aka Mama Ghock said...

sorry tanya la mat... apa benefit GA ni? ahkak ni nama jer blogger, bukannya paham bab2 gini... nak join lagi la tak tau... jenis malas nak blog-walking... huhuhu...

Shaizhar said...

dapat hadiah la 'kak' oooi... GA/Lucky Draw ke Contest semua mesti ada. mahal dengan murah..

saya penah menang sebelum ini top up rm50.

GA =Give away.. bagi apa2 la.. key chain ke fridge magnet ke (sekadar contoh)

sekarang sudah malas mau joint itu semua..

Mat Gebu said...

@ kak anim - Bila nak sertai GA kan ada tu kena buat beberapa syarat2 mudah, contoh, letak header blog kita pada blog mereka yang nak sertai. Secara tak langsung kita promot blog kita juga, disamping mengeratkan tali silaturahim sesama blogger...

Mat Gebu said...

@ shai - Selamat bertunang...pstt dulu kan "Telaga Biru" pernah offer mat gebu buat buku masak2...erkk..ehem ehem..

JIJI YU said...

ahahah..cam same je kite..malu punye hal..

Mat Gebu said...

@ jiji - eceh ceh....jiji malu juga kee...hahaha..

bersama kak Es said...

patut la CMG tak join GA kak Es.
Tapi bangga sebab Che mat tolong promot :)

rara pinkmafia said...

heheheh maaf diterima =)

Ummi said...

Emmm...akak pun camtu..sbb ramai gak yang pelawa, xsempat nak entry laaa..huhuuu...sedangkan suh amik award pun kadang2 termiss...agaknya ada la yg duk kecik hati dgn akak, mmg x disengajakan langsung...huhuu

Zulfikar Hazri said...

Selamat pagi mat gebu...

aku pun pasan lama dah yang blog DTS ni GA-free... :)

Sis-Lin said...

haaa ko sejujurnya dr DTS....
Aku pun ikut GA bkn ikut bulu..tp ikut mana yg syaratnya senang jek... :)

Peace Yoooow....
Mak aku sakit Mat..kena gegata yg bertepek2..now tgh appoinment dgn Dr pakar....risaunyaaa aku, sbb darah tinggi dia dh naik! huhuhuhu

lemongrass said...

Cik Mat,
kita serupa....kita serupa....
I pun tak pernah join GA selama2 ni (Exc Rima's) atas the same reasons yang you bag! Walaupun ada orang pelawa tp entah lah I tak pernah join sbb most GAs ni want us to put their banners on our blogs or suruh follow. Tu yg I tak berapa gemar.

Hamizah said...

kita pon sama..

Fazlinil Irma said...

saya memang kagum dgn bloggers yg rajin join GA. saya ni nak jengah blog orang pun kdang tak sempat. lagilah nak masuk GA.

sekadar memerhati dr jauh saja. :)

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.