BEN ASHAARI

Monday, May 2, 2011

SKANDAL AKU DENGAN "JELITA"...HMMM...

Dunia sekarang, memang penuh skandal. Skandal politik tak payah cakap lah, sejak zaman sebelum merdeka dah ada. Skandal blog pulak satu pekara baru, macam DTS-BA, skandal terhangat sekali. Muncul pulak skandal blogger dengan pihak media..haha, tapi yang pasti kami blogger2 masakan lah yang kerap berskandal dengan media. Blog aliran lain pun ada, ikut kesesuain media itu sendirikan. Jelita Mei 2011 telah menyaji 7 resipi dari blog DTS-MAT GEBU. Terima kasih mat pada pihak Jelita dan juga Puan Lily Haslina atau keprihatinan beliau pada blogger masak2 seperti kami, kalau tak sebab dia, kami blogger masak2 ni dah pasti hanya kenal dikalangan blogger2 itu sendiri. Jasa mu akan kami kenang....


Gambar di atas tu antara 7 resipi yang tersiar. Ada antaranya hasil dari blog rakan2 tapi mat telah menderhaka kan sedikit resipi2 tersebut..minta halal yeaa...terutama tu resipi "Pais Ikan Banjar" mat kredit kan pada blogger "Mak Dara Terdiva", kerana asal2nya mat ambik dari blog beliau, terima kasih MDT. Sebenarnya kan dengan cara ini, resipi kita dapat disebarluaskan pada mereka2 diluar sana. Bukan semua orang tau kewujudan blog, ada tu kita sebut blog pun mereka kurang jelas, jadi bila resipi blogger berada dalam majalah terkenal seperti Jelita, tak sikit banyak membuka mata masyarakat tentang wujudnya blog yang boleh memberi mereka sumber ilmu...dan martabat kita sebagai blogger juga akan dipandang lebih tinggi, kerana mendapat perhatian pihak media...kannn....aduhh betul ke si mat yang menulis nihh....penggsann >_<


Dannnnnn dalam kesempatan ini juga nak ucap tahniah pada Kak Nor Secubitgaram, sebab resipi langkah demi langkah dia juga turut tersiar...feeweeett Kak Nor. Pada blogger2 masak yang resipi mereka pernah tersiar seperti MamaFami, Kak Liza, Hana Jepun, Kak Ummi Kuantan, Chef Hussein dan lain2 lagi....tahniah juga untuk anda....Kita sama2 buktikan, blogger masak2 bukan blogger kelas ke-2 !!...Salam sayang dari DTS-MAT GEBU....

26 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

bila masa la meggi goreng saye boleh masuk Jelita ^^

heheh~

HomeKreation said...

Tahniah Mat, dah jadi artis tetap Jelita...mantap ler!

Miss Ran said...

nak masuk majalah jugakkk

Citarasa Rinduan said...

tahniah cik mat..
anda mmg hebat

K.Nor said...

salam che mat, alhamdulillah.. keluar lagi ya.. tahniah! mmg tumpang bangga dgn che mat dan rakan2 lain.. pun happy gak sbb step by step k.nor pun keluar gak sekali lagi.. alhamdulillah..

Diana @ Melley Mey said...

Tahniah CMG dan akak Nor.. Diana pun tumpang bangga ngan semua... :)

~...AmALinA....~ said...

weeewittt pau saya boleh masuk majalah tak pakcik mat??kih3

Sis-Lin said...

Tahniah Mat!

skandal pun skandal le Mat...janji SUCI..hehehehhee

sarah said...

hebat! ^^

linda said...

Tahniah CMG!!

Fiza Nordin said...

tahniah! tahniah! tahniah! :D

Rima said...

Congrats cik mat! so proud of everyone!

Nieza said...

Tahniah buat Cik Mat dan semua yang tersenarai...saya tumpang gembira juga..:)

putERi-kAtEk said...

PCM, agak2 tuna roll saya tu boleh masuk majalah tak?KAKAAKAKAKAKA

Mat Gebu said...

Terima kasih pada semuaaa...i lep u all...muahh...haha.

CT Delima said...

Assalamulaikum Mat

Tahniah dari kak ct buat Mat dan juga blogger2 yang lain..alhamdulillah :D

lemongrass said...

Tahniah Cik Mat and Kak Nor sekali lagi. Tumpang berbangga dgn kejayaan semua! :-)

Ummiakid @ lily said...

Tahniah CM...saya pun tumpang happy dgn kejayaan cm...berbaloi segala usaha & penat lelah CM...

Ummi said...

Maaaaaaaaaaaaaaattt, tahniaaaahhhhh!!! Ko mmg terhebat! Jugak tahniah buat Nor...hehee

sweetazezah said...

salam cik mat!tahniah untuk cikmat n k.noor klua majalah lagik..waahhh..makin glamer cikmat k.noor..sok2 leh wat klua Buku Masakan Versi sendri plak..ameenn..take care cikmat.smoga terus ikhlas menyumbang resepi untuk akak yg blogger junior ni..huhu..

makdara TERdiva said...

salam CMG..cayalah!
balik leh cari majalah jelita pastu frem kan :)

btw tq

~CiK TiNieY~ said...

ini sudah bagus!:)

teratai said...

Ini adalah pendorong utk terus berblog....w/p kita x pandai masak...tahniah!

Erani Zuhran Mohd Nor said...

Tahniah.. baru jer tgk ni

POSH76 said...

glemer u masuk magazine

Melur Jelita said...

Ingat skandal dengan Melur jelita..terkejut ai! hehehe

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.