BEN ASHAARI

Tuesday, April 12, 2011

SUDAH 2000 ENTRI......SELAMAT HARI LAHIR "ABANG NU"..

Salam...wahh nak selit sikit N3 selingan. Tadi lepas mat publish N3 cucur tu maka lengkaplah 2000 entri dalam blog DTS-MAT GEBU. Tapi bukan 100% entri masakan, kira bercampur2 dan juga entri ulang tayang. Teringat N3 pertama mat dulu yang di sini...sekejap sungguh masa berlalu. Banyak kali mat dah cerita, blog masak2 ni ada kala perlu komitmen yang tinggi, tanya lah mana2 blogger masak2 hebat macam Kak Ummi Kuantan, MamaFami, Kak Ida, Datin Jun dan yang lain2. Kalau blog penulisan mereka memerlukan idea bernas untuk menarik pembaca. Kami blog masak2 selain pengisian itu penting, skill juga amat dititik beratkan. Ini kerana bila ada soalan yang bersangkut paut, kenalah menjawab. Dengan ini mat ucapkan terima kasih pada semua pengunjung, silent readers, followers dan pada mereka2 yang tidak sengaja tersinggah ke DTS-MAT GEBU. Tanpa anda semua apalah blog ini, cuma sekadar menghias arena dunia blogging yang bertaburan ibarat bintang2 di dada langit...

Oh yeaa..dalam kesempatan ini, mat mengucapkan selamat hari lahir pada Encik Abu Hasan Nudin bin Shamsuddin @ Abang Nu...Siapa pulak nih..Ehem..ehem, cuba tengok gambar tu, macho kan, gagah perkasa kan...panggilan manja Abang Rimau..aummmmm!!..Beliau lah suami Kak Ummi Kuantan @ Mek Rebit Jelita...toinggg!!....toinggg!!!!...haha..amponn kak. DTS-MAT GEBU doakan moga panjang usia, sihat sejahtera, murah rezeki dan diberkati Allah swt....Ampon dah maaf jika mat gebu suka sangat mengusik....Untuk kak ummi jugaa..moga anda berbahagia hendaknya...aminn....pstt nak pantun manja sat..ehem ehem...betulkan parking kejap..hehe...
CORAK SULAMAN BUNGA PERIA,
BERSULAM INDAH DI KAIN KASA,
SIHAT SEJAHTERA KEKAL BAHAGIA,
SEMOGA DIBERKATI ALLAH SENTIASA...

21 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

pehhhhh! banyak nyaaa pak cik mat tak berapa gebuu!

saye baru 500 ++ :(

cik pulau said...

fuyoooo!!!
2000 tu.. banyak woo PCM.. lalala~
tahniah..^^,

Sunah Mohammad said...

ahahahaha~ abang rimau tu jugak! tahniah pcm, nape tak buat teka teki? kihkihkih~

Mat Gebu said...

@ yuyu - huk alahhh..mana pulak byk, usia blog pcm kan dekat 5 tahun... kira biasa2 jee..

@ cik pulau - manyakk keee..huhu, terima kasihh..

Ummi said...

Waaa Waaaaaaa...kejisss...apasai letak rimau yang macam sangap2 jek...x gagah perkasa pun rimau tuh..hehehehhe....Apapun terima kasih banyak atas kerajinan Mat letakkan entry khas tuk Abg Nu, wpun dia x terbabit lgsung dengan dunia blog nih..hehehe...Apapun dia merupakan tulang belakang Home Sweet Home juga sedikit sebanyak...

RIMAU BELANG MISAINYA MELENTING
DIUSIK MANJA REBIT KESAYANGAN
HARTA DAN RINGGIT BUKANLAH PENTING
ASAL BAHAGIA KE GERBANG ANGAN-ANGAN

Waaaaaaa...habis laah kalau Abg Nu baca ni...hehehehhee

kakchik@ella said...

tahniah cik mat. teruskan menulis tau. kakchik sayang blog cik mat ni.

akuanakpahang said...

Salam CMG, tahniah blog anda mmg hebat :)
New Entry "Akibat nengok Miss Malaysia Pahang dan Miera Leyana seksi..."

mcm ni lah said...

wowww terer ar pcm ,. lain kali blh jamu saye makan ehh,. hehehehehe

risa said...

takde hadiah? takde makan2?? hehehe

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhh congratsssss

MULAN said...

keep up blogging mat... kita baca selalu..

MamaFaMi said...

Ma aminkan doa Mat via pantun tu ye. Moga pengantin lama tu kekal bahagia bersama selamanya...

Mmm mama ni tak ler termasuk dalam golongan blogger hebat memasak, tapi lebih kepada blogger kertu je. Tu sebab, kalau ada sebarang pertanyaan, sila ajukan kepada Mat Gebu dan angkatannya ye... i folo! Hehehe...

mynameismy said...

wah!! tak letih ke jari tueee!!!

Ummi said...

Buat Saudara Mat Gebu, Abang tumpang lalu dari dapur Kak Rebit je la nak masuk sini, terimalah pantun ini seadanya sebagai tanda terima kasih -

DAUN SELASIH DAUN PEGAGA
MASAK TEMPOYAK DALAM BELANGA
TERIMA KASIH ATAS DOA SAUDARA
MOGA SILATURRAHIM TERJALIN KEKAL SELAMANYA

Teruskan kerajinan saudara memasak dan blogging...sesekali abang Rimau nak jeling jugak...Auuuummmm...!!!

zuwaidah said...

cik mat, siap ada pak belang wish happy birthday...mengaummmmmmm

Syafiq Rosli said...

tahniah CMG..:)

EJA said...

wah tahniah2 apa lagi open table la..hahaha gurau je

Mama Kembar 3 said...

congrats cik mat... moga lagi beribu ribu n3 cik mat pas ni

d_LA said...

wahhhhh..dh smpai 2K ye entry CMG..bravo2..keep it up!!!

Izamir Ridzwan said...

byknya 2000.. tahniah2

Oh Oeya said...

tahniah dr mokcik ye C'Mat.. ketinggalan mokcik nih..karen takde nk skodeng memaner blog adeiii..

C'Mat + K'Ummi = Mari berPantun :)

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.