BEN ASHAARI

Thursday, April 21, 2011

BLOG BLOGGER MUDA YANG AKU SKODENG..

(Gambar Ihsan Google)

Hmm, tak masak, jadi tak de N3 untuk sebelum tidur. Tak pelah..dalam kesempatan ni mat tulis satu N3 selingan...Bak kata jiran mat. DTS pun dah pelbagai, yelah kan...asyik resipi jee. Mat nak tulis beberapa blog anak2 muda yang mat skodeng dan pada mat mereka ni berani, berilmu dan berpendirian...yang lain2 pun tak kurang hebat...masing ada kelebihan dan kekurangan. Macam mat, kekurangan amat lah banyak, cuma boleh harap masak je, tapi walaupun sekelumit kelebihan yang Allah bagi, jika kita boleh kongsi bersama, apa salahnya kan...ilmu kalau kita tak sebarkan, rugi, nanti kita mati dahh lenyap macam tu siaa.. Ok jom tengok blog sapa yang mat skodeng....ehemm...

1 - www.norfanil.com ...
  • Dia sorang blogger wanita yang ada pendirian, tegas dan menyuarakan dengan jelas kalau ada apa yang dia tak berkenan. Mat tabik, sebab ketegasan dia menegur. Yelah kita sebagai blogger setakat teguran berhemah macam norfa buat tu kira ok lah...tak de melongkang kata macam2...
2 - www.adybudika.com ...
  • Bukan kroni mat atau ben..tapi gaya penulisan dia pun boleh tahan. Lagi satu kan mat salute sebab dia berani menyahut cabaran memasak...haha, jangan main2 ok, bukan buat lempeng, tapi buat cis kek lagi....orang perempuan pun teragak2 nak mencuba..tapi dia..hmm maleh nak kabo..
3 - www.sunahsukasakura.com...
  • Tatau nak kata apa, tapi ada potensi juga untuk maju...jadi no komen lah..sendiri masuk dan tengok apa yang bess pasal blog sunah..
4 - www.izamirridzwan.com...
  • Blog hebat, tulisan kemas dan senang nak faham, siap dengan tutorial lagi...wajib singgah dan baca maklumat yang ada dalam penulisan beliau...ini antara contoh blogger yang ada "identiti"....
5 - www.puterikatek.com...
  • Cute blog dia...bak kata Pakcik Mat di FB, dimana ada blogger Izamir di situ ada blogger Puteri Katek"...bijak menulis cerita...banyak bakat terpendam rupanya katek ni...pstt dulu mula2 mat panggil dia "katak"...erkk..sorii..kesilapan..hehe..
6 - thegarang.blogspot.com....
  • Memang garang sehhh mamat ni, boleh singgah blog dia, nak tau dia garang ke tak..kalau pompuan masuk, terus dia jadi "koceng'..mengeowww tak sudah..kan Amal...
7 - kupukupukecik.blogspot.com...
  • Yuyu Zulaikha, sapa tak kenal, kalau blogger2 muda, sebut je nama yuyu pasti mereka kenal. Ini blogger yang mendadak naik namanya, walaupun menerima umpat keji dek lalat2..tapi dia tabah dan redha...jadi hasilnya seperti sekarang...tak mustahil dia akan jadi macam BA..jiran guaaa...syabas YUYU..
8 - red-kamikaze.blogspot.com....
  • Waahh ini antara blog anak muda yang mat skodeng..terjumpa masa meround2 di SB, not bad..blog dia nice dan tak berat, gaya menulis pun tak delah nampak stress atau menekankan sesuatu isu hingga terlampau sangat...cuma kutip fakta2 penting jee...all the best yea anak muda "Umar"...nice name..sedapp disebut...anak2 dara...pi lah skodeng. Skuter kecik tuu comel lah..
9 - zudienstory.blogspot.com....
  • Antara blogger paling kerap mengepost di Sahabat Blogger....rasanyakan blogger ni dia punya daya pemikiran tajam, kurang komen tapi cukup dengan simbol yang ada "makna"..hmm suka berrahsia nihh...
10 - azfar9897.blogspot.com....
  • Fuuyooo ni blogger kira panass nihh...pstt orang kuat Ben Ashaari..lalat..koo kalau nak gosip lepas ni, pi kat Ujang pulak...okey, tapi awas, kentot dia beracun!!..pengsan >_< ...kalau nak menggilakan kepala, boleh baca tulisan ujang..TAPI..bukan kosong..ada isi nyaa....kann Ujang...."Selamat pengantin baru", jaga diri elok2, awak tu darah manis...

43 comments:

Miss Ran said...

tahniah kepada topten...

risa said...

mereka semua memang best!
Eh, saya pon muda tau cik mat:)

Haris Kaito said...

http://hariskaito.blogspot.com/ takde ke...?ha3...

Sunah Mohammad said...

tatau nak kata apa???? nak pi sedenak skang jugak!!!

Mat Gebu said...

Yang lain2 tu nanti yeaa...kalau pcm otak mengong...nanti pcm buat lagi n3 macam nih..

Izamir Ridzwan said...

erkk pengsannnnnnn sekali lagi kena gossip kt entri ni.. hehehe

terima kasih PCM

iskandarzulkarn9 said...

SAYA PUN BLOG MUDA JUGAK...
NK JUGAK TERINGIN MASUK DALAM LIST ENCIK DAPUR TANPA SEMPADAN NIE...hehe

putERi-kAtEk said...

nak pengsan!!!! huwaaaaa..... hahahahaha... apa pun thanks pcm, terharu...tak tau nk ckp ape... huhuhuhu.....

y u y u Z u l a i k h a said...

pak cik mat tak berapa gebu! siyes saye terharu ni! saye nak nanges balik pintu! siyesss! pak cik mat! i lap u pak cik matttt!

Muhammadnuraizuddin said...

setiap entry cik mat mesti saya masuk..ihihi.. n kalau2 cik mat ada review pasal blogger, honestly, saya akan masuk tanpa pikir panjang...mengharap tersenarai..tp,kali ni tersenarai jugak akhirnya.. Tq so much cik mat. even zudientstory di taip zudientstiry..ihih. takpa, dah link ko blog tu..ihih.. nnti, saya masak teloq mata kucing kat cikmat na.. ihih.. Thx alot ya cikmat.. sobs2.

Mat Gebu said...

@ muhammadnurauzuddin - orait dah edit balik..biasa lah pcm kan typo..

@ pada semua terima kasih, lain kali pcm buat lagi..

Tok Esah said...

bila lah blog tok nak masuk dlm senari cik mat gebu!! huhu hehe harap tunjuk ajar ye PCM!!

geez said...

tahniah kpd blogger2 yg di skodeng oleh pcm. Bila nk skodeng blog saya yg tak canggih lgsg ni? huhuhu....

strawberrycincau said...

bestnyer dorang leh msuk topten PCM.. hehe.. bila lah time sye lak.. kah3... pepun, yg topten tuh mmg blogger muda yg mkin naik.. hehe..=)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

abg mat saya TOP 100 pun okeh je ;p
undi la kakak kertu ;D
huehuehue..

fazrin2211 said...

kenapa blog sy tak kena skodeng,hehehe!

AdyBudika said...

Mat..jujurnya...tanpa ko..siapalah adybudika.com tu.... Serius..ko la org yang paling banyak ajar aku... Aku sentiasa harap ko ada kat sisi aku time jatuh bangun aku mat... Dan aku pun harap ko akan anggap yang sedemikian...aku taknak ko time susah..ko senyap..aku tak suke tu mat... Aku walaupun baru kenal ko..tapi tu tak bermaksud aku tak tau apa yang ko rasa skang..aku tau ada sesuatu yang mengganggu ko..tapi aku tak tau apa itu...dan kalau la ko bagi aku peluang untuk aku rasa apa yang ko rasa skang..aku amat berbesar hati..aku taknak hanya berada saat ko gembira... time duka pun aku nak ada bersama... aku tak pedulikan apa org nak kata..diorg nak kata aku kipas ker ape ker..lantak la mat...janji aku tau apa yang ada dalam hati aku... soory kalau apa yg aku kata nie panjang berjela... ko jangan publish pun takpe mat... Janji aku nak ko tau... aku bukan hanya kawan time senang!!! ?Sayang ko sangat2 mat... ( kalau ko tak skodeng blog aku pun..aku akan sayang ko..)

Mat Gebu said...

@ ADY - hahaha...wahh lalat suka komen koo nih..apa2 pun thanks ady...moga blog koo bertambah mantap dan kukuh....insya allah..

ladyzamea said...

yg muda2 jer ke PCM...
yg tak berapa nak muda xder ke..
heeeee....

Mat Gebu said...

@ LADY - YG TAK BERAPA MUDA, SEANGKATAN MACAM MAT GEBU...YG TU AKAN DATANG...

Sunah Mohammad said...

HUWAAAAAAAAAAAA.....PCMMM! NAK NANGESSS BACA KOMEN ABG ADY BUDIKA TUUUUU....

the garang said...

omaigoddd. terharunyee sobs2 :D

Budak Botak said...

he3, seronok la sapa2 yg ada kat sini...

Entry terbaru 25 Website Untuk Berblogging Secara Percuma... (",)

HAJAR hasan said...

tudiaaaa.. bila pakcik mat start skodeng! haha~

psssstt: jemput singgah blog saya. ;)

kenapa blogger tunjuk muka?

Double N said...

Terima kasih pakcik mat.. untuk pakcik mat..

Andai aku pergi dulu.. Terima Kasih..

CikBulat said...

cb xda ! arghhh ! lari membawa diri jauh2!! asal si gila tuh je ada ! ujang gila ujang gila !

Pezol Stylez said...

mat....aku blogger muda gak...hahaha

yana halim said...

muda lg kot...x moe singgah ke cik mat? hahaha...

NurAmal said...

nak terjah jugak la..

bru menjejak ke sini.. :)

Beachlover's Kitchen said...

Cik Mat ,it's nice of you to support the new blogger!! salut to you alot!!

Ujang9897 said...

argh...!!!

terharu gila dgn abg mat ni..., tak tau nk balas jasa cmner..,

sbnrnya abg mat dan abg ben yg byk membantu sy...,

harap nk jadi mcm korg suatu hari nanti..=)

*saya tak gila..hihi..


tQ

Aku Ibu Muda said...

Cik mat pas ni bleh rajin2 sekodeng blog saya pulak :) Dunia Aku Ibu Muda Sebab...saya pon muda jugak...hihiiiii

Mr. Kamikaze said...

At last.. Dapat pun komen dengan aman kat sini.. Hehe.. Saje nk komen lambat-lambat.. Kalu komen awal-awal nnti tenggelam komen sy tu.. Hehe..

Btw, PCM.. err.. Sy pggl PCM (pakcik mat) je la ea.. Bule? :D

btw, thanx sgt2 sbb dah kembalikan semangat blogging sy.. Walaupun penerangan pasal blog sy sikit je ada kat sini tapi impak dye besar bg sy.. sob3.. (sy tak nangis)

er.. sob3.. uwaaaaa~~ << terharu ada blogger famous baik mcm ni..

akuanakpahang said...

Blog org muda mmg ceria tapi blog org tua ada kelainannya :)
New Entry "Hanya mulut si dara dibenar petik daun teh"

Cats at Home said...

Orang yang rajin blogging ni kadang2 mcm tak berdunia dengan orang lain di dunia nyata. Aktiviti luar dah semakin kurang sebab reja dok mengadap pc je

~sue~ said...

rajinnya mereka berblogging ya...bila nak jadik macam tu & macam abang mat jugek..

usaha tangga jaya kan bang mat ngeeeee :)

azian said...

hehehhehe...
cik mat...mentang2 la sy blogger tua....hehehheheh....

[n a j e e b] said...

ai x masuk list ke ayah mat? ohh...lupa...kaum kerabat ngan bakal kaum kerabat x leh join eh.. LOL! ahahahah!

Zie said...

as salam CMG

wpun blog sy tak masuk dlm list(sah2 blogger otai) tp saya berbesar hati dpt masuk komen blog CMG....hehehe

the garang said...

<-----bukti baca banyak kali. terimakasih PCM sekali lagi. sampai terbawak-bawak dalam mimpi pulak :D sobs2!!!

Idah said...

PCM...pujaan semua...sob2 (saya tak nangis gak) terharu baca komen diaorang ni..(respect u very much)
btw: kita pun muda lagi..(tak malu)

Norasikin said...

Boleh la saya bermanja2 dengan 10 blogger tu pulak

Mat Gebu said...

Terima kasih semua, anda bila bergelar blogger saja, anda telah pun punya satu tanggungjawab. ..ibarat membeli rumah baru, ikut kata hati gaya mana hendak menghiasinya...kalau blog DTS, cuma rumah bahagian dapur saja, kurang risiko, cuma risiko kena "bako" jeee...

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.