BEN ASHAARI

Wednesday, April 6, 2011

AWARD...TERIMA KASIH KAK JEE....

Salam semua...wahhh dapat award lahh, kali ni mat terima dari sorang wanita yang begitu luas pengalaman beliau terutama dalam bidang kewartawanan, kalau sebut Kak Jee, mungkin anda tau...Tapi kalau sebut Puan Fauziah Abdul Samad, haaa...siapa tu, hmm dia ni hebat orang nya, artis pun yea..wartawan pun yea, penulis skrip pun yea juga...Berbesar hati mat menerima award dari Kak Jee....Ok, ada sikit syarat yang perlu mat buat... (^_*)

1 - Kena pos balik linking pada orang yang memberi award ini....
  • Ok..yang beri dan tentu lah Kak Jee @ Puan Fauziah Abdul Samad...kannnn...jadi kat sini lah blog beliau....Thanks Kak Jee
2- Berkongsi apa jua tentang diri anda dengan semua....erkk. kena kee...kena kee..huhu. ok ni dia..
  • Adnan Ibrahim, nama betul, nama tak betul "Mat Gebu" @ "Ah Mat Gebu"..
  • Umur masih muda belia...remaja lagi... 25 + 10, remaja kann...remaja tuaa
  • Orang Johor.....tapi lahir di Sedenak....terberanak kat rumah...
  • Masak memang suka...derhaka resipi paling suka...kalau tak menjadi aku tak suka...
  • Tak suka ada masalah dengan blogger..tak kira lahh koo blogger kertu atau blogger muda belia.
  • Paling suka kolek teko...so u all, kalau macam tatau nak bagi apa pada mat gebu...cukup lah sekadar sebiji teko antik yea..wahhh demand terus..jangan caya aku tulis ni, memain jee.
  • Susah nak cope dengan certain people, tapi bila dah mesra...siapp..becak lantai rumah..tempias...sebab borak sakan.
  • Tak suka fikir benda2 remeh...bila nasihatkan orang aku no 1..time kena kat diri sendiri..2 hari tak bley tidur..huhu...cakap tak serupa bikin..kannn..
3 - Bagi pada 15 blog yang lain yang baru ditemui....
  • Huhu...aduhh..jenuh lahh...penat lahh....rasa macam mamai2 jee mata ai...macam tak larat jeee...macam bantal melambai2 jeee.....macam jari2 gebu semua sakit2 jeee....macam mana ni...hmm..macam ni lah...Mat sebar2kan pada semua blogger2 yang sudi bertandang ke DTS-MAT GEBU...dengan ikhlas hati dari Mat Gebu untuk anda semua blogger2 yang mat sayangg..i love u all...muahhh...habis lah anak2 dara semua...pengsann >_<

8 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tahniah dpt award...

Tasha said...

samalah..... I pun orang Johor. yeay..... lagi satu yang sama tang nasihat orang. suka menasihat orang. tapi kalau kene kat batang hidung sendiri.... perangai I sama je macam mat gebu tu. hahaha.....

tapi ada yang tak sama.. I tak berapa reti masak. suka makeup2 je.hehehe

Miss Ran said...

mekasih..nak amikla dengan tak malu

Mat Gebu said...

@ miss ran - alahh jangan lah malu..tak malu lahh..tak malu laa yeaa..terima kasih sudi ambik..

Ummi said...

Betul cakap Encik Mat Gebu tu...boleh becak bila nak mesra...so sapa2 nak mesra dgn dia lenkali datang bawak mop sekali eh...sediakan mop sebelum basah, bukan sediakan payung sebelum ujan..kan Mat kan...hehehhehe (*rasa kurang keji lah ayat ni...x best..wakakkaa)

MamaFaMi said...

Mat, ada sedikit pembetulan kat ayat ko tu.. bukan remaja TUA la...lebih manis kalau ko tulis remaja PURBA... muahaha.. ampun...

Mat, kalau bersembang, habis becak lantai rumah, kalau chatting kat YM, macam mana pulak ek?

Kjee said...

kelakau lah awak. kita pun kalau muka ketat (sorry curik dailog awak) suka intai blog awak. especially kalau awak merajuk dan hentak2 kaki tak nak blogging lagi. tapi sejam dua jer...lepas tu ada lagi si CMG ni. kahkahkah. jgn ko buat selalu nanti org tak percaya lagi. bila ko buat betul2, org dah tak kesah! kahkahkah

Mat Gebu said...

@ kak ummi - hahaha, keji habis...pstt kak jaga diri elok2. terutama "baby" tu..wahhhhhh!!!. haha.

@ mama fami - Pstt maa, kalau ber YM, boleh menetas telur....shhh diam2.

@ kak jee - Orait kak jee, take note..terima kasih...mula2 mmg nak cuti blog, tapi dia melambai2 je..huhu..

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.