BEN ASHAARI

Wednesday, March 30, 2011

4 BLOGGER YANG BUAT AKU BANGGA.....TAHNIAH!!

Salam semua..hmmm, mata tak boleh nak lelap..tapi dah mula ngantuk..jadi kalau ada ter typo, pandai2 lah betulkan bunyi dia...aku tak larat dahh nak berblog. N3 ni mat letak untuk memberi tanda sokongan dan ucapan tahniah untuk kawan2 dunia blogger. Ada 3 dunia blogger yang berlainan aliran telah menghiasi dada2 majalah di Malaysia bagi bulan April 2011 ini. Secara tak langsung ia menaikkan nama kita sebagai blogger2. Dan ini juga akan membuka mata masyarakat supaya mereka lebih hormat dan tidak memandang seorang blogger ini hanya satu pekerjaan sia-sia.. Nampak Majalah Jelita atas tu, keluaran April 2011, dua blogger masak2 yang dikalangan kami, memang tidak asing lagi....siapa tak kenal Kak Nor Secubit Garam dan Hana Memories yang dulu dok di Jepun, sekarang dah balik ke Malaysia for good....


Ini resipi dari Hana Memories, kalau nampak apam dot2 tu terus kenal dah ini resipi air tangan Hana. Ada 9 resipi dari Hana tersiar di Majalah Jelita April 2011...Tahniah hana...aku bangga lah dengan nkoo..hidup Jawa Batu Pahat.....bijakk kan mama Darwish nih, nanti Darwish datang rumah pakcik mat, jangan lupa suruh mama buat kan apam dot dot okehh...erkk..hehe....


Dannn tak lupa sorang lagi orang lama, gambar dia mabeless...gojess dan menawann.. Kak Nor Secubitgaram, femes ni dulu kat MyResipi. Ada 6 resipi dan 1 resipi langkah demi langkah..Tahniah kak nor...lepas ni mesti ada lagi resipi yang akan keluar di Jelita..hehe, akak memang jelita laa....Psstt Kak Ummi pun jelita gak kann...marah mek rebit sebab mat gebu ter ter ter lupa nama dia...huhu.... Seterussnyaa.....


Ada apa pulak dengan majalah Apartment terbaru ni?..kenapa mat gebu beli, dia dok apartment ke?..Sahh soalan macam2 kannn....Bukan apa, ini sebagai sokongan mat pada teman2 blogger, walaupun tak berjumpa secara nyata, tapi dengan cara ini tak sikit banyak dapat juga lah kita tunjukkan rasa gembira...tau tak blogger mana yang muncul dalam tu...haha, sahh lah tau, bujang lagi, belajar pandai, dan low profile..kann Eq...haha..

Dr. Eq ni orang lama dalam dunia blog, tapi dia bergerak perlahan2 namun stabil yeaa..Blog dia pun tak kurang hebat, klik sini. Tahniah untuk Eq dari DTS-MAT GEBU....moga semua impian anda tercapai....insya Allahh....Dannnnn yang terakhir, yang ni serius kami geng2 PML (Pinggan Mangkuk Lama) tabik hormat kat dia....siapa eks?...Jommm skodeng..

Orang nya kreatif, sentuhannya penuh citarasa bangsawan, koleksi nya tiada tolok banding, pendek kata kalau luu tengok, makin lama makin cinta..Neo tegur pun sah2 luu lupa nak jawab.. kann Tajj... April 2011, Impiana telah menyelit kan hias deco kediaman Taj atau Muhkriz Iskandar (sebelum ini pun telah keluar di Majalah hiasan dalaman untuk beberapa kali) ....kira dia ni pakar rujuk mat gebu dan yatt serta mereka2 yang minat PML...Jom cuci mata serba sedikit gambar2 dari majalah Impiana April 2011.


Aduhh...jelessss....berair mata tengok koleksi Taj nihh...buat pengetahuan anda, dia telah mula kolek sejak dulu2 lagii, masa zaman dia masih bersekolah. Sorang yang perpandangan jauh...dann hasilnya sekarang...harga berlipat ganda yang perlu kita keluarkan untuk memiliki barang seperti beliau....bijak..bijak...blog beliau di sini...


Haaaa...ni lagi yang buat kami kolektor nangesss...sampai mat gebu sakit tangan tak baik2..huhu. Nampak terpesong tak N3 kali ni...hmm tak pe lah kan, mat pun dah kata, masa2 kritikal macam sekarang ni mat akan cuti berblog...Ben Ashaari tak caya..huhu tak pelahh...kita tengok lah nanti, kalau ada n3..ada lahh...kalau tak de, tak delah...kann.....Ok semua, salam sayang dari DTS-MAT GEBU...jaga diri anda sebaik mungkin yeaaa.....

32 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

Ape ni Pak cik mat tak berapa gebu! nama saya pun ada la dalam tu!! asal tak mentioned nama yuyu!

wuuuu T_T sedihhh!

Sunah Mohammad said...

hehehe...syabas! entri panjang yang kurang typo! :D

BEN ASHAARI said...

cayalaahhh... wa cayaaa laa.. hehhe..tahniah akak akak dan abang eqbal.. hehehe...

Mat.. p urut tangan tu.. tak nak ? meh mak bidan ben ashaari urutkan nak ?

NadiRah said...

yuyu pon ade dia mention name yer??

Myvitrd said...

wah tak perasan pulak eqbal ada dalam majalah apartment tu..baru semalam wife aku beli.. esok pagi nak selak tengoklah.. hehhe.. tq mat

Miss Ran said...

sifu pegila berurut..tgk tu penting tau..nk taip kat blog lg,..

nak mask

blum rase lg mskn sifu=(

Citarasa Rinduan said...

cik mat....
lama tak singgah sini..
alhamdullilah..FIL dah keluar ward, dan semakin sembuh..
dapatlah BW hari nie

cik mat..ayu pun tumpang bangga dengan ke 4-4 blogger tersebut....

hasrul hassan said...

EQ memang sempoi la .. hebat .. hebat.

Noriz said...

tak lama lgi mat gebu dan BA lak msuk situ...

Tok Esah said...

wah, cayalah!! kak nor pun masuk.. terbaik!! kagum lah!

rina said...

salam cik mat...mmg teruja tengok blogger yg masuk majalah, TV dan paper...usaha dan kreativiti mereka telah dikesan dan diiktiraf..

airmataibu said...

...ko suruh aje dia angkat dumb-bell tu abg ben, degil sangat... nanti makin teruk kan susah, ish... makin gebu makin degil nih.. babab kang!!!

ilahjy said...

baru berbual dgn kak nor dlm FB 2.3 hari lepas, kak ilah sebut2 pasal kak nor salah sorg selebriti blog masak.. nah ..sekali jelas terbukti secubit garam dah masuk jelita dgn mamahana. tahniah buat kalianberdua.. nak g cari jelita nak cari jelita nak cari jelita..versi nak cari kayu nak cari kayu...emmm..

Mat Gebu said...

@ yuyu - erkk..ada ke, laa pcm tak prasan pulak..sebab comey kan, terselit kat mana2 agaknya.

@ sunah - terima kasih..eh kurang eks, aiseyy masih ada juga typo kann..huhu.

@ ben - huhu, ok lahh, dah buat semalam, siap lenyek dengan bantal panas lagi..terima kasih.

@ nadirah - tu lah puas juga belek serata majalah, tak nampak nama yuyu..mushkil...kann.

@ myvitrd - lepas ni selak tengok.

@ miss ran - erkk..hehe, insya allah..ok lah nanti ni.

@ ayu CR - tu lah kan kita sama2 tumpang bangga dengan mereka.

@ hasrul - yep, setuju2...saya pun perasan dia tu mmg low profile..kan.

@ noriz - saya wakil kan Ben saja..ok macam tu?..

@ tok esah - kannnnnn......

@ rina - pihak media sekarang lebih peka pasal perkembangan blogger2 diMalaysia ni.

@ airmataibu - haha, bolehh jeer, kita biasa angkat kawah besi.

@ ilahjy - haha betul tu kak, Jelita ni sebenarnya memberi peluang pada mereka yang berbakat..

MamaFaMi said...

Tahniah buat Hana dan tahniah buat Nor. Tak lupa juga pada Dr Eq..

K.Nor said...

assalamualaikum... terima kasih pd tuan rumah dah buat n3 ni.. che mat, nor67 tak pemes la kat myresipi kalau mat gebu mmg paling hot kat myresipi nun hehe

mekasih jugak buat ben, ayu, tok esah ( yes! ganu kiter heee..) rina, ilah (hihi.. lambat lg nak jd selebriti chef ler.. heee...) dan mamafami.. ikhlas cakap che mat is the best.. kan.. :)

Ummi said...

Waaaaaaaaaaahhh, tahniah untuk semua-semua, Hana, Nor dan geng PML serta Deco2...waaah best tuh...nak pi cari semua majalah..pasni stop masak la akak..nak hias2 rumah baru akak tu pulak laa....hehehehe. Mat ko apply cuti berapa lama? Sebulan cukup? hehee...

mamasuri said...

eh ada beli majalah2 tu..tapi tak terperasan pulak..anw tq sbb bgtau..hehehe..tahniah2 utk blogger2 tu...

Nur68 said...

Semlm singgah di kedai buku, ada la nampak majalah impiana tu, tergerak pula hati nak beli tp letak balik ...dah baca entry ni ..mmg nak rembat la satu..

tahniah utk blogger2 yang lain jugak....happy for all of you...

fyna said...

waaaa...congrats kt diorg...
saya jeles...
heheheh...

CuteOven said...

tahniah kpd semua yg dilamar majalah2 tu...

semoga bertambah tambah rezekinye...

AMIN YA RABBAL'ALAMIN

Fiza Nordin said...

tahniah utk hana & k nor...sukses!!!

Murni Delights said...

tahniahla pada kak hana dan kak nor...cayala..he..he..

pas nie mat gebu plak nye turn..he..he

Nabila Shamsudin said...

fuhh penat tengok blog abg mat...
perot yg kenyang jadik lapar semule..hehe
nabila nk buat entry pasal abg mat boleh x..??

kak ina kl (2) said...

tahniah buat member-member my resepi..tak sangka kan mat dulu borak-borak kat forum pastu masing-masing buat blog..akhirnya masuk dalam majallah..tahniah sekali lagi buat mereka semua.

Yatie said...

tahniah utk K.Nor, Hana, Eqbal dan teman yg terlibat...sesungguhnya anda semua mmng layak..akak tumpang gembira juga...

makdara TERdiva said...

kena cari majalah jelita tu..

segmen dot..dot..dot..yg pnting.. :D

Ujang9897 said...

wow...bukan calang-calang blogger nie...=)

mat gebu pun konon2 low profile..tapi sentiasa gempak..

puas ngumpat dgn Bro ben smlm..=)

Nieza said...

tahniah buat semua..saya tumpang bangga dan gembira juga..:)

Budak Botak said...

he3, bila la nk masuk majalah nie...

eqbalzack said...

salam MG...
eq lambat sket komen. so sorry sebab facebook sudah deactivate utk beri laluan pada final exam april ni...lambat dapat info...

terima kasih tidak terhingga pada MG dan rakan2. ada rezeki mmg teringin nak jumpa MG, BEN, AYU dll....

insyaAallah akan aktif semula facebook pada mei...hehe

thanks MG...

hana said...

salam mat....
maceh utk n3 ini.... semuanya bermula dari ko jugak mat! pembakar semangat kitaorg... bukan pembakar oven wokey! muekekekeke...

darwish kim salam... tak sabo nak dot dot kan pakcik mat jd guli! wakakakakaka...

*tenet mcm biskut lemau la kat sini mat! klu mcm ni goh cok tong nak pencen la!! tempat ko ader kosong tak??!

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.