BEN ASHAARI

Thursday, February 17, 2011

MAT GEBU NI TAMAK...KANNNN.....

Huhh....ada ke patut kata aku tamak...hmm itu lah antara yang msg yang pernah mat dapat dulu, tak pe lah...aku ngaku je aku ni tamak, sampai habis tanah kebun mak bapak koo orang pun aku kaut sama buat ladang kelapa sawit kannnnn.... Isu ni mat dah lama simpan, ada segelintir "cop" mat gebu tamak...erkk, kerana aku masuk dalam 3 aliran blog, terus kata aku tamak...meh sini pakcik mat nak story sikit yea darling2 semuaa...

BLOG MASAK-MASAK :- Arena blog masak2 lah yang menjadi titik asas blog mat, koo ingat kalau aku tak suka masak, tak boleh masak dan tak tau masak, nak kee aku susah2kan diri buat blog ni dan share serba sedikit ilmu pinjaman ni pada semua?...Kesimpulannya, blog masak menjadi pilihan utama mat gebu.. ada masalah?....

BLOG ANTIK :- Yang ni kira umum, koo minat, koo ada duit (bukan nak kata aku ni banyak duitt plak), koo ada kesabaran , koo ada kerajinan, sila lah join, tak sapa larang... nak ajak mak, abah, pak long semua join sekali pun boleh, lagi satu, mat gebu kan kolek barang2 antik, retro dan barang2 lama, jadi kira releven lahh aku join blog antik tuuu..koo tengok set pinggan mangkuk aku, antik kann...jadi tak de yang tak kena kan...

BLOG PERSONAL :- Yang ni paling bess, tak pasal2 aku boleh suka pulak, walaupun blog aku ni menyimpang jauh sebenarnya..yelah blog personal semuanya menarik2 belaka, dengan tulisan, penceritaan, coretan2 tinta emas dengan ayat2 indah dan mencuit perasaan. Kalau nak banding dgn blog masak aku..Ya Allah ibarat langit dengan bumi jauhnya...blog masak2 ni tak glamer langsung dah lah tuu 2nd class lagi. Sumpah makan sate 10 cucuk, aku terjerumus ke blog personal ni sebab kan Ben Ashaari, yang ni aku tak boleh nak nafikan.....dannnn juga mencabar, yelah tiba2 lalat boleh melintas sampai bertelur kat blog aku....lepas tu merebak pulak ke blog geng masak2 yang lain...Itu satu petanda jugak..nak tau apa, tu petanda blog kita ni jadi perhatian...yesss aku banggaaa sehh lalat sudi singgah...terima kasih lalat...i lep u!!

Mmmmmmmmmmmmm..haaa, legaa sikit kepala otak aku lepas tulis n3 ni..ok lah jumpa esok dengan N3 lain..tu pun kalau sempat lahh..aku memang cadang nak cuti kan DTS ni 2-3 minggu, tengok lah macam mana nanti.....boleh caya ke?... Salam sayang dari DTS-Mat Gebu...

41 comments:

AdyBudika said...

mat..noted :)

Apa pun mat..org tamak selalu untung :P

Sunah Mohammad said...

salam che mat~

fuhhh! saya yang baca pun rasa lega~ meluahkan itu perlu... ;)

*tak caya la che mat...:D

alexa yussida said...

alahai kesian nye cmg smpai pening pale....jgn la cuti nti sy tak leh skodeng makanan lagi....:(

Eyriqazz said...

bukan tamak mat..tapi minat...hati gembira, kenapa mahu dengki2 kan?

- Kid - said...

ni 1st time sye drop komen sini.. Erm saya tak pernah lagi sampai ke tahap macam abang tapi saya phm bila orang tak puas hati dengan kita.. Sabar je. We can never please everybody. Lagipun blog abg dah smpai ke tahap macam ni dah.. Diaorang? Mesti takdo apo-apo yang buleh dibanggokan, kan? :D

y u y u Z u l a i k h a said...

puihhhh! sape kate cam tu ha!!!


hamboii dia..

biasala lah pak cik mat!

orang kan.. tak leh tengok orang senang..


'melelehhh"

Yatie said...

Assalam Mat,
Tu dia bila Mat membebel....cayalah Mat, penjelasan itu perlu bagi mereka2 yg dengki itewww....(Mat jngn coti..rehat boleh, ok...)

Dawa said...

saya pon mcm mat, bukan sama mcm mat dr segi keotaian tu, saya ni newbie lg. tp dr segi jenis blog tu. ER ni blog iD dan boleh dikatakan blog personal sket2 dan isu2 semasa jugak kdg2. lain org lain la cara nak tarik visitor, kan? hopefully cara saya ni bkesan cam mat :)

Citarasa Rinduan said...

selamat malam cik mat......

alhamdullilah.....lega bila cik mat dah luahkan...

teruskan berblog cik mat........tanpa DTS siapakah kami semua????

eelobor said...

sabar lah CMG. memang begitu lah sikap manusia yang dengki nie kan? apapun, DTS & CMG ada platform yang tersendiri....

jann said...

saya x tau mat ada blog lain selain DTS ni.apa nama blog yg lagi 2 tu.nak jadi follower gak.

Kengkawan said...

Allah.... ngan lalat pun nak amik ati ke yob?

janganle gitu, teman ari2 nenggek ke sini, udah di shut down dapurnya, libang libu teman karang..

Tenang...

Muna said...

Kalau cikMat nak bukak 10 blog ke 100 blog ke, no one can stop you... you can do it!!!

Eh... cikMat ada personal blog? Nak kena pi intai sat....

Keep up the good job!!!
xox

Mat Gebu said...

@ muna - hahaha, tak dak lahh personal blog tuuu...:-)

akuanakpahang said...

Salam CMG, biar le apa org nak kata apa janji kita hepi :)
Jom Singgah " akuanakpahang. "

cek chun said...

blog personal? mana2.. nak bacaaaaaa... hehehehe

tak caya.. sebab nanti cik mat ketaq tangan nak menaip.. hehehe :p

kakchik@ella said...

biarlah org nak kata apa cik mat. yg penting kakchik suka dan rindu kalo tak tgk masakan cik mat.

jgn hiraukan yg benci tapi kenangkan lah kami yg syg.

cik mat ok kan cik mat .. dah settle n3 ni dah lega kan?? Sok masak sedap2 eh. Kakchik dh standby tepen biru tu. haha ..

harleena said...

ala CMG, baru 3 blog... Lagipun kita punya pasal lah kalau kita nak ada 10 blog pun. Bukan dia orang tolong update ke tolong halau labah2 kat blog kita pun.... Apa2 pun, teruskan dengan DTS... Memang best..

a.samad jaafar said...

walaupun saya tak tahu memasak dan tak minat memasak, saya tetap akui..blog Mat Gebu cukup istimewa..malah saya selalu menasihatkan isteri sesekali melawat dan belajar di sini.. teruskan saudara.. cakap org bukan semua patut dilayan..

Woofer Storm said...

tu bukan tamak,tapi langkah org berfikiran jauh..heheee

kalau asik dgr ckp org lain,kita tak kemana pun..btul tak bro??

missalongwani said...

xpela che mat..pedulikkan ngan lalat smpah yg ntah datang dari maner ntah....mnyebokk je..biar die kmen..nnti chemat jugak untung..huhahahahaah(jomgelak kejam che mat)...
ni wani bg ridset...wat bunuh lalat tuh..kalu susah..amik perangkap serangga ni...biar mati kene karen.hahahhaha(gelakkan lagi cara kejam che mat)

missalongwani said...

xpela che mat..pedulikkan ngan lalat smpah yg ntah datang dari maner ntah....mnyebokk je..biar die kmen..nnti chemat jugak untung..huhahahahaah(jomgelak kejam che mat)...
ni wani bg ridset...wat bunuh lalat tuh..kalu susah..amik perangkap serangga ni...biar mati kene karen.hahahhaha(gelakkan lagi cara kejam che mat)

jiwemude said...

pukul lalat!bole menyebar penyakit uh..bahayo..hehe

neaway 1st tyme ke blog nyh..da folo..tuan blog kalau sudi folo la blik saye k:)

jiwemude said...

pukul lalat!bole menyebar penyakit uh..bahayo..hehe

neaway 1st tyme ke blog nyh..da folo..tuan blog kalau sudi folo la blik saye k:)

shahjiehan said...

cam tgh marah je bro! hahaha...

jgn risau bro. ke3-3nya terbaik!! sumanya top !heehe.. ntah bila pula blog SJ nk top2 cam nih..err

lemongrass said...

Cik Mat,
you nak ada 3 blog ke, 30 blog ke, bukanya suruh lalat tu tolong jadi admin kan. You buat sendiri semua.
Sebab you ada very good time management.
Tu yg lalat tu tak puas hati, sbb dia ada 10 blog agaknya tapi semua terbengkalai and takde sorang pun nak singgah sebab tak best langsung.
Tension ya amat lah dia kat you, hehehe....

kakpah said...

cik mat,

hikhik.. ketawa kakpah baca celoteh mat ni. asam garam jugak ni.

KOKOLÀIT Enterprise (001975488-K) said...

Che Mat,

Lantak pi apa orang nak kata.. Lalat tu, Che Mat amik senduk kasi lesing sama dia..

Lloh.. saya tak tahu pun Che Mat ada personal blog.. war2kan ler URL nyer..

Jgn merajuk Che Mat.. hari tu merajuk 1-2 hari, naik meroyan follower Che Mat..

CT @ Acik Na said...

Salam...
Incik Mat, bior lah apa org nak kata.... tak berkudis pun. stakat 3 blog..apa je ada hal? ikot masing2 lah kan... saya yg tak pemes ni pun ada 4 blog... hahaha..ini kan Incik Mat yg pemes...(eh eh jgn tak tau, my sis suka tgk resepi Incik Mat ok.....)...so ikot suka ati lah kan nak ada bape blog kan incik Mat......
Bior p lantak orang yg nak ckp itu ini.. dah tergigit lidah sendiri nnt, diam lah dia.... Untuk Incik Mat Gebu.. majulah sukan utk negara.. ihiksss....

azila said...

En.mattt..kita kan sama2 geng tamak haloba..hehehe.bangga apa jd org tamak kan?

ummi30 said...

salam en mat... bawak2 bersabar ye en mat, orang sabar memang salu kena duga... org yg salu di duga, Tuhan sayang, x gtu? ok en mat, senang2 jalan2 ke ummi30 k? tq

tun_telani said...

assalamualaikum..
owh, CMG ada 3 blog ek? gi usha profile jap... a'ah laaa, xperasan. hihi..
moga tetap dlm kesabaran.. iA kalau kena kutuk2 nih, pahala akan dapat kt org yg dikutuk..dpt pahala free, ok apa =)

topimagine said...

huhu.. sy bercita-cita nk tambah blog lg.. tp nk stabil kn blog yang satu ni.. baru lg nk bertapak.. :)

http://topimagine.blogspot.com/

Adzriel AB said...

tamak yang positif tu takpe. itu di namakan rajin berusaha. bukan mintak duit diaorang pun. bukan depa tanggung MG makan pakai pun. semua MG usaha sendiri. tak salah dari segi undang2 & agama pun.

Mekar said...

Salam Mat, begini lah dugaan kpd org yg telah dikenali dan berjaya dlm bidang yg diceburinya :-)

Melati Qistyna's Mummy said...

adeh.... nape CMG ckp blog masak2 2nd class ? blog masak2 la yg jd rujukan pd org yg xtau masak cm saya ni :P

e.l.i.s.s.m.i.e said...

teruskan perkongsian yer :)

ni link yang dimaksudkan..hope sudi membacanya :)

http://www.elissmie.com/2011/02/saya-mahu-skill-masak-macam-mat-gebu.html

notie said...

Salam CMG...alahaiiii manusia niiii tak habis2 dengki...*ulug penunu bunsen tervery giant (tuk bakar lalat) tak pun pelekat lalat gam gajah punya bior melekat sampai kering* tuk bakar lalat. hehehehe

Biaq pi lah depa kutuk ke apa ke tak pe... CMG dapat pahala.... Apa pun sabaq banyak2 naaaaa...*ulug ayaq sejuk* kena ikut stail pendekar bujang lapuk ni
DUGAAN....

CMG bukak le lagi banyak blog hahaha... Ada aku kesah.... Tagline CMG yang tak boleh blah lerrrr I likeeeeee

nur said...

CMG..
MOGA ERUS CEMERLANG DAN TERBILANG.. TAKDE ORG KISAH YE NOTIE.. HIKS.. GO CMG GO.. (CHEER UP CMG ..)

Jemput ke:ALL IN ONE

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

jgn pk apa org kata..janji kita buat benda tak salah dah la kan Cik Mat?

Nur68 said...

bukan tamak tu, sharing is caring namanya tu..hehehe...keep up the good work CMG...

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.