BEN ASHAARI

Wednesday, December 29, 2010

JELITA JANUARI 2011...DI KUASAI BLOGGER MASAKAN?..

Assalammualaikum, salam semua, sedikit N3 selingan. Kalau baca tajuk tu, macam riak jee kan, sori semua, tak maksud macam tu. Tadi pi Tesco beli barang2 sikit. Lepas tu lalu depan kedai jual majalah, terlintas pulak nak selak2 majalah JELITA, wahh sekali tengok bulan Januari 2011 nya keluaran, ruang masakan diisi dengan resipi2 dari pemilik 3 blog masak2...Bangga juga mat rasa...Tapi kan nak komen sikit lah.. Cover gurl (ke mama eks?). haiyoo seksi beb...tapi kita nak kata apa itu hak dia, cuma tiba2 rasa segan (hehehe, suka pun ada gak sikit..ahak, mati lah kena kutuk lepas nih...erkkk)... Ok nak tau tak sapa 3 blogger tuu....Jom kita lihat sapa yang kena...

Seperti biasa, walau pun resipi dia cuma 1 page saja, dah lah tu resipi langkah demi langkah, jadi lah kann. Cuba teka sapa?...Haa, tak tau, aiseymen..tentu lah mat gebu...hehe, sebenarnya ada lah juga keluaran2 lepas yang ada resipi DTS. Tapi mat pun macam dah lama tak hantar pada kak lily, insya allah dalam masa terdekat ni, minggu2 sudah mat berada dalam keadaan yang agak sukar, jadi aku tak kesah dah benda2 ni. Sekarang ni alhamdulillah dah ok sikit.. Terima kasih mat pada kak lily atas kesudian beliau menyunting resipi tu ke dalam majalah Jelita...jangan panggil aku "Mat Jelita" sudah lah yeaa....tak relaaa!..


Lepas tu kan ada 2 lagi chef yang mempunya blog di alam maya ini yang mana resipi mereka telah disiarkan pada dalam Jelita Januari 2011. Gambar belah kiri tu sudah semesti lah resipi dari Chef Hanieliza @ Kak Liza, panggilan mesra dikalangan kami blogger2 masakan, kenal tak kak liza tu siapa?..Kalau nak tau klik sini. Dan sini untuk ke blog Kak Liza

Ok, gambar kanan tu pulak mat sebenarnya baru tau kewujudan blog beliau, itu pun setelah dia sertai segmen 500 blog anjuran jiran sepagar DTS, Ben Ashaari. Lepas tu mat dapat info pasal Chef Hussin Khan ni dari Kak Ummi Kuantan. Mat pun menjelajah lah sekejap ke blog beliau, wahh chef ni agak luas pengalaman dia..Dan blog beliau pun menarik..klik sini untuk ke blog beliau...

25 comments:

hazlin said...

tahniah cik mat..
harus ke kedai mencari jelita..mat

Ummi said...

Waaaaaaaaaaaaahh Mat, awalnya ko dpt majalah nih...dah keluar eh...ada gak Chef Hussin mintak akak promo sikit nnt, tp katanya utk buku beliau yg akan diterbitkan oleh PTS bln Januari nih...waaah esok nak cari la Jelita...waaaah Mat Jelita, Mak Yah pun jelita....elok sgt la tuh..hahahhaa, (*x keji kan, kan..).

Ummi said...

Eh lupa lak nak ucap, tahniaaaaahhh Mat! Ko mmg terbaiiiikkkkk...!

Hann said...

Tahniah Mat..
another step forward. Turut bangga kengkawan maju ke hadapan. Semoga lebih berjaya di tahun 2011.

Selamat Tahun Baru.

Kak Rose said...

tahniah mat dan selamat tahun baru 2011... muga bertambah maju...suka ke segan x kesahlah sbb still available bachelor kan? ek betuk ke?

suri solehah said...

salam CMG memang best,kat mana-mana pun org suka...

yad'z said...

wahhh... menarik...

BEN ASHAARI said...

bilalah agakanya saya dapat masuk majalah yer.. huwaaa

CekWa said...

tahniah lah keluar kat majalah Jelita, memang Jelita tul!

Nieza said...

Tahniah En. Mat!...semoga thn baru nanti akan menambahkan semangat utk msk dan berkongsi resepi yg best2 lagi...dan semoga bertambah juga rezeki nanti..amin..:)

maz said...

smpat lgi la kmaz blik cri nti..hehee..tahniah cik mat dan jgk utk kak liza sayang..pda chef hussain jgk..smga trus maju jaya smua..

Eyriqazz said...

tahniah mat gebu..bila la dpt merasa masakan mat gebu ya?

shas said...

tahniah mat,tingkatkan usaha,gandakan kretiviti..kekal gebuss gitu,hihi

Mamasya said...

Tahniah CMG resepi dah tersiar dlm majalah.moga terus maju thn 2011..slmt tahun baru.

K.Nor said...

salam che mat, tahniah!! erkkk kalau mat jelita tak leh, apa kata mat gebu jelita.. boleh? hehehe ampun :)

Hariz said...

Wahhh Abang Mat Jelita... Nyah wish tahniah kat u okey! Nyah cakap dia nak blajar dari u memasak boleh? nak masak untuk abang body :P

http://profhariz.com

Azli Razali said...

CMG tahniah lah saya nak cuba resipi nih ddalam kelas komersial saya nanti lah. nampak selera betul kek pudina tuh

Mat Gebu said...

@ hazlin - yeaa tu dia semangat sungguh..

@ kak ummi - terima kasih kak ummi, lepas ni akak boleh bukak ruang promosi santai bersama me* re**t..ahaks..

@ hann - terima kasih, harap2 macam tu lah, tapi saya suka low profile saja..

@ kak rose - terima kasih kak rose...tu diaaa..i no comment..

@ suri solehah - mudah2an macam tu lah hendaknya..

@ yad'z - hehe, resipi2 mereka tu mmg menarik, saya nya satu tu saja...jadi lah dari takde ..

@ ben ashaari - elehh, kononnn..dusshhh!!..tunggu bukan Februari 2011...majalah RAPI, Ben Ashaari muncul...tuu diaa promosi awal..

@ cekwa - haha memang jelita yeaa cekwa..habis lahh, saya tak suka make-over..macam mana ni..

@ nieza - terima kasih dan insya allahh...aminn..

@ kak maz - wahh, sempat lagi tuu, moga kak maz selamat sampai nanti..

@ eyriqazz - terima kasih, alah biasa2 jee..erkk...hehehe..

@ shas - salam kak shas ku yang comey lagi cute..waaa..geng antik masuk laa..tahniah je kee, hadiah2 kan lah saya tureen antik akak tu barang sebiji dua...haha..


@ mamasya - terima kasih dan selamat tahun baru juga utk mama.

@ kak nor - erkk..hehe, mat jelita tak sedapp..saya tak rela kena gosip kak...nama mat gebu pun kena gosip liar..takutt..

@ hariz - hahaha, adehh bila masa pulak ko jadi nyah di weyy..Mak tak relaa okeyy...


@ azli razali - salam chef, sila2..jangan segan2, saya yang segan dengan chef sebenarnya...apa2 pun terima kasih sudi singgah..

Norhafiza said...

No nak ucap TAHNIAH! TAHNIAH! TAHNIAH! pd abgMat..semoga lepas ni bertambah lagi la rezeki abgMat ya..amin..

Azli Razali said...

ish saya suka dengan semagat chef at least ada benda gak resipi CMG yg saya leh share dan cuba tau. terima kasih CMG!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tahniah CMG...LM pun br je berkenalan ngan cheff hussin,dia br je dtg jln2 blog LM na join bloglist hr tu..hebat la dia.suka masuk intai blog dia juga.

Peri PiA said...

happening la blogger masakan ni

termasuk la CMG

Bestnya

Sis-Lin said...

aku dh amik gambo majalah aku..tp x sempat2 nak masuk blog..skli bukak,ko dh masukkan..hehehehehe
dulu x minat aku jelita..tp skrg,tiap2 bln plk aku beli..bt koleksi hr tua sok..

NaniRostam said...

salam...nak jenguk-jenguklah kat bookstand...

Chef Hussin said...

Salam abg mat. Tahniah saya ucapkan. Btw, thanks di atas kesudian abg mat paparkan artikel dlm majalah jelita tu. Sebenarnya, saya sanjung semangat abg mat. Tak lupa juga pada kak ummi, kak maz diatas kesudian utk berkongsi ttg blog saya. Hope kita semua dapat "keep in touch". Thanks semua....