BEN ASHAARI

Tuesday, November 30, 2010

SELAMAT HARI LAHIR "UNCLE BEN".

Selamat hari lahir mat gebu ucapkan pada Ben Ashaari, moga panjang usia, murah rezeki, dijauhkan dari malapetaka dan juga berbahagia bersama keluarga. Tak de apa yang mat gebu dapat bagi, hanyalah doa untuk kebahagian anda berdua suami isteri. Moga persahabatan maya kita berjalan dengan baik dan tanpa ada perselisihan faham. Dan pada yang membaca N3 ini, harap baca dengan cara terdidik dan berilmiah, jangan baca dengan perasaan penuh noda dan sifat2 keji serta "cemburu" yang tidak membina..INI AMARAN DARI DTS - MAT GEBU!!.... perghh panas kejap.. Ok ok jom pantun..biasalah mat gebu kannn...

HADIAH COMEL BERIKAT REBEN,
KADNYA PULAK BERIRAMA LUNAK,
SELAMAT HARI LAHIR BUAT AH BEN,
UCAPAN MAT GEBU DARI SEDENAK.

ALAS CANTIK BERHIAS JEMEKI,
UNTUK KEGUNAAN RAJA SEHARI,
PANJANG USIA DAN MURAH REZEKI,
ITU LAH DOA UNTUK BEN ASHAARI.

CUACA REDUP DILITUPI AWAN,
SERINDIT BERSIUL TAK JEMU-JEMU
TERPELIHARA KESIHATAN & KEWIBAWAAN
SEMOGA ALLAH MEMBERKATI DIRI MU....

24 comments:

Miza Yusof said...

kreatif betul encik mat :)
sukalah. comel.

happy birthday juga untuk encik ben:)
semoga panjang umur dan murah raezeki. amin.

Citarasa Rinduan said...

wow...suka nya...dengan entry ini..
semoga ben di panjangkan usianya
semoga dts dan ba kekal selamnya

insyallah.....


PS: telur 2 biji tu kalau masak setengah masak sambil layan dgn kopi panas...sedap oo

MamaFaMi said...

Amin amin amin atas segala doa buat Ben...

Izamir Ridzwan said...

kreativ nyer hadiah telur tuh

Miza Yusof said...

erk, cik mat marah sapa tu -.-"
sabar ye, miza suka ja baca entry cik mat sebab banyak resipi best-best kat sini. boleh miza cuba belajar memasak. teruskan berkongsi resipi yaa :)

joegrimjow said...

so gayyy
haha
=)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam
amin,moga segala yg dihajati oleh Ben tercapai hendaknya.

BEN ASHAARI said...

salam mat .. wawawa .... tqqqq... aminnn ... terima kasih pada mat dan juga rakan rakan seperjuangan ... anda semua terbaik !

Hishyamuddin said...

waaa...kreatif sgt..huhuhu

phreak-id said...

yang ke berapa? ehem..

Terbaru >> 1) Stop Child Abuse 2) Pesan Untuk Adik 3) Komen Adalah SEO? Macam Mana?

Mat Gebu said...

Terima kasih pada yang memberi komen, miza, CR, Mama, Izamir, Joe (ehem..ehem), LM, BA (erkk!!), Hisyamuddin dan phreak - id (yang ke sumthing2 laa...)..hehe

hana said...

epi besday wat ben!mudah2an segala hajat tercapai... bak sini telur tuh aku gorengkan kasi ben makan sempena adiah ari jadi gak.. kekekeke..

Ummi said...

Waaaaaaaa...beruntungnya Ben..dpt telor pindang ke telor naga tuh? Hahahaa...Mat, kejiiii kooo...Apapun, telor besar tu leh wat kenduri 3 family tuh..hahaha

CuteOven said...

Semoga Mr BEN cepat dapat anak dan CMG cepat berumahtangga...Happy Birthday...

Melur Jelita said...

Bestnya dapat hadiah Cik Mat...he he he..Sungguh kreatif dan tersendiri Cik Mat dalam berkarya...Selamat Hari Lahir untuk Ben juga.

mokjadeandell said...

Cik Mat,
Terkejut makcik tengok sia biru dok kat rumah makcik.Terimakasih banyak atas kesudiaan hantar sia tu...sia (tingkat makanan) tu kalau isi masakan DTS tentu gempak.

akuanakpahang (AAP) said...

Salam Tuan. Besar maknanya telur 2 biji itu :)
Entri Terbaru "Aku Menulis Ikut Cara Aku"

L@n@ a.k.a Mak Budak said...

ehehe.. very kreatif.. tapi nape telur yer??

Melur Jelita said...

Salam Cik Mat ,
saya mai lagi nak habaq ada n3 khas untuk cik Mat. Sudi-sudikan la baca...

Mat Gebu said...

Terima kasih sekali lagi pada...

Hana - Haha koo buat kan sambal tumis jee..

Kak Ummi - Erkk, tu telur ayam lah kak, telur pindang kaler cekelet, telur naga ada duri..tajam..

Cute Oven - Hahhaa, terima kasih doa anda pada Ben dan Mat - ;-)

Melur Jelita - Terima kasih, tapi saya pasti ada yang mula fikir negetif..aiman tak kesahh..

Salam Mokja - Alah hai, saya yang berterima kasih pada mok ja atas kesudian singgah ke DTS..

APP - Betul, ada makna tersirat..tapi yg positif..

Mak Budak - Oooo kenapa telur yea, Ibarat telur yang baru menetas, begitu jugalah usia baru kita. Lagi satu telur elok untuk kesihatan dari selgi luaran dan dalaman..

Melur Jelita - Terima kasih MJ, saya pi skodeng sat...zassssss!!

ummie said...

waah...kreatif sungguh cik mat...pandai pulak berpantun...utk en. ben diucapkan selamat panjang umur & dimurahkan rezeki..

Mat Gebu said...

salam ummie...
Bolehlah kan, setakat ok-ok saja...terima kasih atas komen anda yea..

Suejoshua said...

Mat, kat mana nko beli telo tu siap ada nama ben?

Mat Gebu said...

Sue - aku siap ngajo mak ayam tu nyebut "hepi besday ben"..sekali keluar koo 2 biji...hahaha..

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.