BEN ASHAARI

Thursday, November 4, 2010

KAU DENGAR SINI BEN ASHAARI!!!....

Hehehe, bukan kami gaduh lahh, tak de maknanya nak gaduh2, merajuk?..Perghh jauh sekali, kan Ben, tapi mat gebu kena tag, alahhh, tak nak buat kesean pulak kat jiran sepagar tu, yelah kan budak tengah demam, kuat meragam, kang nanges...adehh buruk muka, ketat..silap2 jem terus..haha. Macam kata orang2 tua, demam nak ambik upah, macam tu lah kurang lebih (upah apa lah tu agaknya eks..hmm). BEN ASHAARI, lain kali tag lagi, banyak2 pun tak pe..huhh!. Jiran mat ni pun kena TAG dengan sorang mamat "KOBEJORDAN"..hmm layan jelah sebelum masuk tidur..eh ada lipas cute pulak, dari mana datang nihh, hehe... Beginilah kesah 25 perkara...(MG - jawab yg termampu)
  1. Nama penuh - Mat Gebu @ Ah Mat Gebu
  2. Lahir pada - 8 January......tua dahh, pangkat "atok2"...kena hormat senior okey!
  3. Kerjaya - Buat apa je benda asal dapat rezeki halal, manyaakkknyaa duit!!..orang punya
  4. Tempat blaja - Sekolah Rendah - Sekolah Menengah - Sekolah Kedapuran...(faham tak?)
  5. Hobi - Seperti yang anda sedia maklum...
  6. Tak suka masalah rumit, kecuali masalah-pesal kek sarang lebah aku lobang kecik2 eks?
  7. Haa..pezal tahir..hmm ntah..belasah jee lahh..kira OK.
  8. Suka nescafe - dulu laa, sikalang waa suka minum kopi...luu suka?
  9. Melepak? - no no no, buat apa melepak, baik pi kebun..tak pun berblog...
  10. Merokok - Erkk..nope, apa kejadahnyaa, merokok tu nampak macho ke, nampak jantan ke, atau nampak gagah perkasa ke?..sila jawab sendiri yea.
  11. Kehidupan - Biasa2 jee, tak suka lah mewah terlampau, ikut kemampuan yea anak2.
  12. Status - Single....dan tak berapa nak single...wahh macam mana tu..yg penting bukan duda!
  13. Kereta adalah beban - hmmm ntah sebab ada manyaakkkkk kete kat rumah guaaa...serius!!.
  14. Beli rumah - hmm tak kot, sebab teko yang beratus puluh biji tu tak nak berhijrah.
  15. Anak - erkk, yang ni no komen...
  16. Kaler - suka semuaaaa.....
  17. Kata2 orang - hmm aiman tak kesahh....
  18. Kampung - Sedenak forever......
  19. Anak no? - Yang bongsu anak no 4..biasalah anak emak beb...guaa tak malu ngaku.
  20. Paling benci - Satu soalan dari Ben "kalau rumah mat gebu terbakar......" i don like..awas!!
  21. Peminat no 1 - Erkk...siapa tuu?.
  22. Pernah berjumpa dan bergambar dgn? - Hahaha dengan sorang pun tak pernah...
  23. Whaaaa..ngantuks arghh, nak tidur, tu pun dah kira baik jawab manyak, dari BA, dia jawab 15 jeee.. Nak tag sapa yea..hmmmm...kejap2....esok lahh baru fikir...chowww!.

16 comments:

Sis-Lin said...

Mat..salah tulis tu..bukan DENGAR le..BACA lor..
mana boleh dengar...hahahahaha

Mat Gebu said...

Salam linn...
Hahaha, tak pe, aku mmg suka yang salah2 nihh...

Hashira Yusoff said...

oh,ngelat tak ckup d0ploh lime..
hehe..

=) said...

assalamualaikum mat gebu. saya sangat2 teringin nak jumpa mat gebu. bila nak singgah ke melbourne ye mat gebu?
thanks for the lovely blog jadi panduan saya di perantauan ni masak & mengasah bakat memasak (setelah mak saya naik rimas saya ni tak makan ajaran dia dolu-dolu :P... hehehhe).

BEN ASHAARI said...

dengar dah niiii

Tomato Gurl's Life said...

tag jangan xtag,,haha

Cinta Super said...

kelakar part "kek sarang" yang lubang dia kecik-kecik tu. hahaha. lek cik mat. sok lusa lubang kek tu membesa. kene biar lama sket dalam sebulan lepas bakar. ngahahaha ;p

aku pencerita said...

comel jeerh en.MG jwb taq kn..heehe
slepas 5 kali try bru jdi kek srg lebh tue..tp xla cntik sgt lobang2 srg lebah tue..hukhukhuk...nmpk sgt tngn x berbakat msk kn..=(

cek chun said...

Single yg tk brapa nak single?
Wowwwww.. Akan adakah mrs gebu in near future? Teng..teng...tenggggggg

Ummi Alifya said...

tengok tajukk..wah risau je..ingatkan apelah tu mat..ermmm 'kesinglelan' yang terserlah..hee

Kak Rose said...

x brapa nak single? menarik tu... x sabo nak tunggu the big day. sapalah yg saaaaaangat bertuah dapat anak manja mak yg tera masak ni? tp ko tipu tang nama sebenar tu kan? aci ke?

Ummi said...

Hahahaaa...Mat ko tak berapa single tu kurang jelas..baik ko terangkan, nnt spekulasi tau..hahaha..Lagi satu ko takyah pindah laa..nnt sapa nak jaga makYah kesayangan akak tu..hehee, lg pun tdo dengan jin2 teko jek ko nnt..x sonok kan, duk rumah leh gak manja2 dgn makYah..hehe...Soklan 20 tu...hehehe, maut la Ben..! Okay, yg penting jgn tag org Kuantan dah okayyy....dengar taaaakkkk?? ^__^

phreak id said...

huhu.. perang "tag" dah ni..


>>My Latest Entry<<
Akhirnya Keputusan Pilihanraya DUN Galas dan Batu Sapi !!
Siapa Yang Ajar Dia Bahasa Melayu Ni?
Header Untuk Blog : Flash VS GIF (Sila Bagi Komen atau Cadangan)

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

wah...dah tahu sekarang Mat ni macam mana?huhuhu

Hariz said...

Ceq baca saja... Mat woii.. Teringin nak dengaq suara abang mat!

Mat Gebu said...

Salam Hashira...
Hehehe..tapi ok lah dari 15..mcm Ben.

salam =)...
Hmm, insya allah, sapa tau kan kot2 saya ter ter campak ke sana nanti. Sama2 puan, moga kita sama2 mendapat manfaat..

salam Ben...
Bagus..bagus..macam tu lah anak bapak.

salam tomato...
Erkk...tak mo, tak mo..hehe

salam cinta super..
wawawaaa...hehe

salam aku pencerita...
Tu lah kan, saya pun nak try lagi ni dalam masa terdekat..tak puas hati.

salam cek chun...
Ehem ehem.no comment..

salam ummi...
Hahaha, tajuk mcm tak puas hati je kan..gimik jee..

salam kak rose...
Hehehe, ntah kan siapa tak yg tak berapa nak single tu..nama penuh Adnan Bin Ibrahim lahh kak rose..ok tak?.

salam kak ummi..
Komen anda akan mat gebu jawab secara "LIVE" isnin nanti eks, tungguuu..

salam phreak id..
Belum lagi, mungkin tak lama lagi.

salam keyrill...
Hahaha, biasa2 jee..

salam prof...
Uik...itu biarlah rahsia..

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.