BEN ASHAARI

Friday, October 29, 2010

MAT GEBU - BEN ASHAARI....JIRAN SEPAGAR..

Salam semua, sebelum apa2 ini N3 khas mat buat untuk mengelakkan kekeliruan antara Dapur Tanpa Sempadan dan juga Ben Ashaari . com. Bukan apa, mat buat ni saja lah untuk menjelaskan bahawasanya DTS ada lah milik Mat Gebu dan Ben adalah pemilik Ben Ashaari . com. Bagi mereka2 yang baru (seperti yang menulis dalam ruang komen N3 yang ini...) pasti ada kemushkilan kan. Terutama kekeliruan timbul bila melihat bawah header pada blog masing2 terdapat "feed" url blog kami, DTS dan BA. Itu semua adalah idea BA dan DTS telah dipelawa sebagai pelopor dalam idea terbaru beliau, Mat gebu seperti anda sedia maklum, mestilah dengan mangkuk tingkat biru atau tiffinbiru seperti gambar di atas tu..Tapi mat gebu bukan "mangkuk" yea..

Ok..nampak header mamat ketak2 kat atas tu?..Haa yang tu baru Ben Ashaari, blogger baru setahun corn, tapi penuh idea2 bernas. Kalau anda ingin kenali siapa kah Ben Ashaari, sila klik gambar tu dan anda akan dibawa ke blog beliau. Tiada n3 masakan (tapi sedikit masa lagi ben akan letak resipi..maggi sepesel BA...kann benn..), tapi N3-N3 berinfomasi dan juga cerita yang ada kala membuatkan anda berfikir untuk mengetahui erti kata yang sebenarnya. Mat gebu tak yah cakap lah, hari2 lepaking kat situ, dah jiran sepagar kan. Untuk blogger2 baru jangan terkeliru. Tapi jika anda meminta izin untuk menyalin resipi dari blog DTS, melalui Ben, mat izin kan. Akhir kata, salam sayang dari DTS - Mat Gebu untuk semua.

19 comments:

puteriqaizyan said...

keh3..
mat gebu,lwk la bce komen2 tuh..hhehe...
kamceng pny psl..
rmai yg keliru antra mat gebu and abg ben..huhu

Kalamhati said...

hehe lama-lama dorang pasti dapat bezakan rumah BA ngan rumah CMG..awal2 ni biasa la kalu tersilap bago salam tu..hihihi

(Senyum sendiri..sebab masa mula2 dulu pun duk terfikir yang BA ngan CMG ni pemilik yg sama..hik)

Ciklinn said...

ha tengok2 betapa berkesan taktik dan skill ni... tengok dan tengok... kan ciklinn terbang kesini dari blog en ben... hehhehehe

apapun blog kamu berdua blog wajib ciklinn pegi tiap2 hari...

cik mat tadi ciklinn buat ayam kung pao... sedapp... nnati ciklinn tepek kat blog..

Diana Yahya said...

Dua-dua Blog ni saya mesti kunjungi setiap hari..the best eva..Good luck guys!!

CuteOven said...

memang betul Cek Mat...hari2 nak lepak kat BA n DTS walaupun sekejap melainkan kalau ada hal yg tak dpt dielakkan.

shafa said...

CMG nak kena letak picture sendiri la plak pasni spy org kenal...
p/s : suka dgn masakan2 kat blog ni. teruskan dgn resepi2 baru lagi ok ;p

azila said...

heheh..mcm2 hal.yg ptg zla tau saper anda berdua..huhuh..

Melati Qistyna's Mummy said...

eheheh, ade g ke yg keliru antara CMG ngan BA :P

mungkin dorg xtau nk pilih antara 2 kot :P

rossalle said...

Seorang mat gebu seorang mat ketak..kedua2nya aku suka

Ummi said...

Hahahahaa...adeei sian budak2 baru...xpa la kejadian biasa la tuuu...dan dah jadi luar biasa lak, bila Mat Gebu n Mamat Ketak2 berjiran sepagar...hahahahah...Uncle Ben eh???...hahaha, ala2 bunyi lagu iklan Gardenia..Uncle Slocon..hahahaha...NI lah harga yang harus di bayar oleh 2 orang blogger ternama seperti korang...sesekali ada sendiri terjerat leher...hahahaha
Xpa Mat, yang penting mereka di luar sana kena tahu yang ko adalah Mat Gebu tuan punya Mangkuk Tingkat BUKAN Mangkuk Hayun...hahahaha

ohoeya858.blogspot.com said...

dan satu lagikkk...

Ben ketak2 tak gebu hik3 :)

Mat Gebu tak ketak2 hik3 :)

Gurau ye Benn.. :)

Gurau ye C'Matt.. :)

echah_syed said...

macam gitu eh...kompius ni.

mat tetap hebat walaupun tak ada jiran sepagar.betul tak mat. *sayang mat lah*

Peri PiA said...

mujur saya tak keliru

B A nak masak?waaaa xsaba ni hehe

Mat Gebu said...

Terima kasih pasa semua, harap N3 ini akan memperjelaskan duduk pekara yang sebenarnya....

Sis-Lin said...

yg sama nya cuma..kowang berdua 'jejaka malaya' ler..hehehehehe

Mat Gebu said...

linn...
Hahaha, aku ada cop sirim, Ben nya dah lama tamat tempoh!..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

cik mat....


apa-apa pun kalian berdua..memang best...

NurulAsyikinAziz said...
This comment has been removed by the author.
Ainul Hayat said...

Abg Mat,

Saya salah seorang yang keliru dulu. Time tu mula-mula berblog gak. Kompius antara DTS dgn BA...hehehe

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.