BEN ASHAARI

Wednesday, July 28, 2010

JELAJAH BLOG RAMADHAN.

JELAJAH BLOG RAMADHAN "1431"

Salam sejahtera semua....Erkk, kenal ke muka budak muda tu...hahaha, pleasee jangan loya dan muntah..apa2 berlaku pada anda pak tua tak bertanggungjawab yea. Ben Ashaari sapa tak kenal, makin femes dah dikalangan makcik2, Kak Tipah dan Kak Temah...ahaks. Kali ni dia ada segmen hangat...Kalau fikir2 kan, elok juga Ben buat macam ni, yelah bulan puasa nanti kan ramai yang asyik sangap2 jee, letih, lemah longlai, ada tu sampai nak meniarap atas lantai opis segala. Ha, dari macam tu elok cergas2 kan diri anda..Eh, kami yang dok kampung ni lagi teruk tau, panas, ada kala sampai berpinau mata..Segmen Jelajah Blog Ramadhan ni seperti biasa, ada syarat2 wajib yang perlu anda patuhi.. Mat nak cerita pun tak pandai kang silap, dahh jadi lain, maklumlah kita ni taraf IT, adehhh...sama macam budak Tadika Kemas...tak berapa nak pandai. Jadi sila lah ke N3 bagaimana nak join Jelajah Blog Ramadhan tu di sini........ jangan segan2, free jee...
Sebenarnya kan, mat tak payah lah join, sekadar me war-war kan saja, bukan sombong atau berlagak, tapi takut koo orang jemu, asyik2 mat gebu!!..tak moo itu macam okey!.. Tapi mat seikhlas hati ingin memohon maaf pada semua pengunjung jika ada terkasar bahasa, yelah sebelum Ramadhan menjelma kurang lebih 2 minggu lagi..Insya Allah. Moga kita semua mendapat keberkatan di bulan mulia tu nanti. Khidmat pesanan ini mat buat secara ikhlas tanpa ada paksaan atau melibatkan permintaan dari mana2 individu, harap maklum...Terima kasih pada Kak Ummi Kuantan atas gambar tu, klik gambar untuk ke blog beliau....sekian wassalam..

6 comments:

Ummi said...

Salam...uikkkssss...macam perli akak je tuh..tolong eh..kita kalau ngantuk pi basuh muka tau, x main sangap2 tu..mana boleh, bos lalu dpn meja..kang tersungkur kena ketuk kepala tauuu...eh apasaii gambar agar2 milo tu lg cun bila duk kat dapur ko eh...akak pulak yg terliur..aritu tgk kat dpur akak biasa2 jek..wahahahaa...Mat ni pakai ilmu pelaris kot...heheee, Thanks Mat, kasi promote gak dpur akak yg dah mcm suam2 kuku tu haa...awatlah malas tul lately..hehee

Hariz said...

Menggugat keimana aku tol bila ke blog ini :(

New Entry Prof-Hariz
Ingat! ! ! Untuk Hidup

Mat Gebu said...

salam kak ummi...
Aikk terrasa keee, aiman tak kesah. Tulah pasal, nampak cun kan pic tu..saya tergodaaaa...Ha, akak malass..ayooo...bulan depan ada lah tu..sahhh!!, kena buat pulut kuning..hehe

salam, hariz...
Releks bro...nanti bulan puasa lagi tergugat...terima kasih sudi singgah..

My Life My Journey.. said...

TQ Matt... Nanti bulan posa boleh cuba resepi Matt ni, kat sini tak ada mee basah mcm kat Msia, kalau ada adapun kat kedai cina, dia punya pengawet tak yah citerlah.. double la kot.. so kalau nak makan mee kami guna spagethi kering yg di rebus dulu jer, cukup unt hilang rindu dendam nk makan mee hehehe

Kamsiah said...

mat kena masuk kategori lain-pro chef..!!:)
tiap kali masuk blog mat...kenyang mata,lapar perut...nasib baik tak kawen dgn mat,kalau tak makin membulat la body ni hehehe...gurau ja mat...

Mat Gebu said...

salam MLMJ...
hmm tu lah kan,kalau dah duduk luar negara terpaksalah guna kaedah lain, atau kena buat sendiri mee kuning..

salam kamsiah...
Hahaha, adehh lawak ni..heehe..i no comment..

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.