BEN ASHAARI

Sunday, May 30, 2010

TERIMA KASIH DARI "MAT GEBU"..

Assalammualaikum semua, minta maaf lah sebab 2 hari tak update blog, exceli kan tenet ni mcm slow leer, di samping tu mat ala2 sibuk sikit..Hari ini Jumaat 28 hb Mei 2010 bersamaaan 14 Jamadil Akhir 1431 Hijriah, merupa kan satu tarikh yang bersejarah pada Pak Tua @ Mat Gebu..ini kerana mat menerima kunjungan dari "Puan Siti Rahayu" sekeluarga dan teman2, "Puan Siti Indrawati" sekeluarga, tak lupa "Ayie"..orang Pontian nihh, dan juga...yang ni orang jauh, sopan santun, cuma kuat bebel kat blog, tapi di alam nyata, sungguh berhemah dan down to earth gitu....sapa lagi kalau bukan "Ben Ashaari dan Puan Azila"....Terharu dan sungguh berbesar hari menerima kunjungan mereka2 semua. Tak sangka juga mereka sudi singgah di pondok pak tua yang jauh dipendalaman ini, dalam N3 ringkas ini saya Adnan Ibrahim atau lebih dikenali dengan nama Mat Gebu di alam blog, ingin memohon ampun dan maaf jika ada terkasar bahasa semasa berbicara dan juga minta halal yea jika ada yang terkurang dari segi layanan....Terima kasih sekali lagi...

16 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam abang mat

terima kasih sudi terima kunjungan kami...

tapikan abang mat....abang memang best....masakan tu yang buatkan ayu kenyang...kenyang.......

terima kasih atas kek coklat tu...(memang peberet ayu)

jua, minta maaf lah kalau terdapat kekurangan layanan kat family CMG...maklumlah...inilah hari yang paling bersejarah dalam hidup ayu...

Mat Gebu said...

salam puan ayu...
Alahhh, lupa pulak nak tapaw kan kek dan puff tadi...tu lah akibatnya kalau berborak tak hengat...

BEN ASHAARI said...

salam CMG ...ehehe...

terlebey dahulu saya nak bagitau .. SEEEEDAAAAAAAAAAAAAAPPPPPPPPPPPPPPPPP semuaaaaaaaaaaaaaa nyerrrrr ... lupa nak tapau ayam tuuu ... hahaha..geram jee tengok... hehehe..guwau jee..

Kami berdua amat terharu apabila mat sekeluarga sudi menerima kunjungan kami ini ... maklumlah , kali pertama bersua tapi dilayan ibarat VVIP ..

Sekali lagi mat , terima kasih dan ampun maaf dari kami berdua sekiranya ada terkasar bahasa ... Nanti nak datang lagi .. tak puas belek pinggan mangkuk ... Kot kali ni boleh datang bawak teko mak ben punya koleksi lak.. hahahaha

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

CMG..

tapau???...wak rugi sungguh lah...
(nak pi malam nie lagi lah...lalu mimpi pun okeylah....)

kikikikkkk

Mat Gebu said...

salam ben...
Terima kasih, alah, benda2 biasa saja tapi kan kadang itu lah magic nya dunia blog ni, sekadar bertegur sapa di alam maya, bila jumpa, ibarat macam dah kenal lama....uikk teko.hehehe, bess tu...

salam puan siti...
Tu lahh....lupa nak tapawww...dah balik semua baru teringat....lepas tu kan ada lagi satu "benda" lupa dikeluarkann...frust lahhh..takpe2 lain kali yeaa...

roha said...

Salam.
Wah, mesti sedap masakan Mat Gebu ni yea. Tengok kat blog pun resepinya sedap-sedap gitu. Hingga menjilat jari.......Semoga terus mengilhamkan resepi di sini dan dirahmati Allah swt sentiasa.

cikgu isza said...

salam,
rasa rugi tak dapat join sama..
tapi saya nak ke johor masa cuti sekolah ni.. adik kawen ngan org sana..
boleh saya singgah masa tu?
itu pun kalau x menyusahkan..

Ummi said...

Uwwaaaaaaa...jeleeeesssss....Malam ni tdo awal ya Mat...sian ko OT malam td eh..tp puashati kan dan seronok melayan tetamu yang datang beraya Wesak sekali..hiiiksss...Eh apasal tiba2 akak pulak rasa mcm nak pitam je bila ingat minggu depan..wakakaaa

Siti Indrawati said...

Salam Cik MAT.terima kasih seribu kali kasih atas segala hidangan yg menyelerakan dan menyenyangkan.jugak layanan yang teramat2 istimewa..semoga persahabatan kita akan berkekalan..amin..rugi giler sape yg x join rombongan Cik Kiah..

A-Y-I-E said...

Ohhh abg mat.. sorry morry yer sebab lambat mengomen..Maybe ini komen yang pertama di blog anda..Hahahha

Btw pasal kunjungan tadi ke rumah abg.. Fuhh memang mantap la..Yelah.. malu pulak saya sebab abg layan kitorang macam kitorang ni perdana menteri la pulak.Hahhahahah

Btw, kalau abg mat datang ke pontian.. jangan lupa yer calling-calling saya.. datangla pondok saya.Huhuhuh

Your parents pun tadi sempoi jer.Yelah sanggup melayan hati orang muda macam saya ni...Hahahhaha

Tapi la kan saya malu la dengan anda semua..Sebab you all macam rapat..Saya ni pulak blogger baru..

Aduhh panjang pulak komen saya ni...

btw jom kita happy-happy hari ini..Hahahahha

Lelord said...

uwaaaaa rugi x dpt join

jalilah_jy said...

tahniah cmg atas perjumpaan ini seronok akak membaca dari blog ben ashari dan dari blog cmg sdrii..

lepas nie boleh lah buat perjumpaan 1 malaysia 1 blog 1 masakan 1 persahabatan 1 persaudaraan.. ahaksss..

akak dah biasa jg join dgn kwn2 dr alam maya nie.. bestttt.. sejak 2008 hari tuu..

Muna said...

Nampak gaya Muna kena balik Malaysia la kalau nak jumpa cikMat sekeluarga.
Tak tau bila.
Takpa... biaq cheq mimpi dulu.....

azian said...

salam cik mat...
harap dapat dtg ke umah cik mat jugak len kali...sgt jeles dgn mereka2 yg pergi...huhuhuhu

aibaks said...

wa.. leh wat terjah ke rumah terus ke? klu camni leh la aibaks terjah ke rumah terus..leh ke?

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.