BEN ASHAARI

Monday, April 26, 2010

KENA TAG DARI "AIBAKS DOT COM"...

Salam semua, tiba2 di chat box ku ada tertulis "mat kena tag...dari aibaks"..siapa aibaks?..kenalah xplore blog dia disini.....Juling kejap mata pak tua..macam koceng dalam gambar tu (credit to "Merepek SemataMata Blog")..hahahaha.. tapi tak pe, bes juga kena tag ni, sebab apa tau, boleh juga merepek2...Oleh itu pak tua akan mulakan sidang merepak yeaa..ok antara tag yang perlu dijawab......... ;-)

1 :- 3 NAMES IN YOUR INBOX CELLPHONE ....
  • Linn Md Noor
  • Mama Fami
  • Hamzah Ibrahim
2 :- YOUR MAIN RINGTONE...
  • Yang biasa2 saja....muzik zaman batu!!
3 :- WHAT U DID AT 12 LAST NIGHT....
  • Biasa lah dok melangok depan laptop, sambil membaca coretan di blog rakan2 maya sambil ber"shopping"...hehehe..
4 :- WHO WAS THE LAST PERSON(S) U WHEN OUT WITH?...WHERE?....
  • Dengan Bonda dan Kekanda ku, ke satu majlis kekeluargaan di Pontian....fuhh yoo formal gila ayat tu...geli i!!!...
5 :- THE COLOR OF T-SHIRT YOU'RE WEARING NOW?...
  • Ungu @ Purple @ Voilet
6 :- THE LAST THING YOU DID?....
  • Baru sat tadi goreng tauhu dan tempe..biasa lah beb, abah i kan "Jawa"...
7 :- 3 OF YOUR EVERYDAY FAVOURITE ITEMS....
  • Laptop
  • Semua koleksi antik ku
  • Duit
8 :- THE COLOR OF YOUR BEDROOM....
  • Hijau kebiruan....Coklat.....Merah....
9 :- HOW MUCH MONEY IN YOUR WALLET KNOW....
  • Hahaha..ini mana leh bagi tauuu, tapi yang pasti setiap masa, memang ada RM 10 dalam sarung "Ang Pow" merah...itu gua punya ibu duit!!!....
10 :- YOUR FAVOURITE SONG....
  • Kalau pak tua tulis mesti ada yang gelak, exceli semua lagu boleh masuk (kecuali yang jenis "head banging")...tapi antara feberet, ghazal (Johor weyyy..wajib suka ghazal!), Zapin, Dondang Sayang (yang ni pun, sebab ada peranakan blood)...dan lain2.
11 :- WHAT WILL YOU DO NEXT WEEKEND....
  • Tak de plan apa2 lagi....tengok lah apa yang berlaku nanti...
12 :- WHERE WAS THE LAST TIME YOUR SAW YOUR MOM....
  • Baru sat tadi, dok minum kopi sambil gebang2 sakan sampai tak hengat doniaaa....
13 :- WHERE IS SHE KNOW?....
  • Ada dalam bilik dia sambil berehat....
14 :- WHEN WAS THE LAST TIME YOU TALKED TO YOUR PARENTS....
  • Tak ingat, sebab hari2 dok cerita dengan depa ni, mana taknya dah dok dengan parent....gila kooo kalau tak bercakap dengan dia orang!!!....
15 :- WHO IS THE LAST PERSON THAT TEXTED YOU....
  • Min - from Min Baking Project.
16 :- WHERE DID YOU HAVE YOUR DINNER LAST NIGHT....
  • Kat rumah saja....rumah ku syurga ku....
17 :- THE LAST SUPRISE YOU GOT....
  • Kalau esok pagi bangun masih bernafas dan sihat..itu lah "suprise"....syukur Alhamdulillah!
18 :- LAST THING YOU BORROWED FROM YOUR FRIEND....
  • Tak de.....dan tak berminat....
19 :- WHO IS YOUR BF/GF OR HUSBAND/WIFE...
  • Biarlah rahsia yeaaa....sapa yang buat soklan "mami jarum" nihh, habaQ mai kat ceQ sat..nak kena nihhh!!!...
20 :- WHAT DID YOU FEEL KNOW...
  • Biasa2 jeee...mana boleh kata boring, sebab tengah jawab TAG.....tul tak....tapi keadaan ku sama macam koceng di atas itewww!!!!....hahahaha.
21 :- WANT TO SHARE WITH WHO....
  • Share dengan "Tuhan" sudah laaaaa...malas nak pening2 kepala.
22 :- WHO KNOWS YOUR SECRET....
  • Secret Recipe tau rahsia pak tua...amacam ok ke jawapan tu...layannn jee lah yea.
23 :- THEY KEEP YOUR SECRET....
  • Mestilah..dah nama "secret" recipe, mesti lah dia jaga rahsia2 pak tua....
24 :- ARE YOU ANGRY WITH SOMEONE....
  • Apa kejadahnyaa yeop nak marah....dari marah kat orang, baik aku kelim karipap lapis..lagi bagus!!!...
25 :- WHAT DID YOU ORDER AT McD....
  • Rojak petis ada tak?....tak pun "budu" dengan ulam daun selom....ada?
26 :- THE LAST TIME YOU FELT SO SAD....
  • Ada lah baru2 nihh, bila aku tak dapat satu barang tu...keciwaaaa..tapi dah bukan rezeki pak tua...kita kena redha...
27 :- WHAT IS YOUR WISH FOR TOMORROW....
  • Moga esok lebih baik dari semalam dan kelmarin...
28 :- WHO WILL U TAG NEXT...
  • Hmmm....masih tak boleh nak fikir lagi laaa....tunggu yeaa, kot2 malam nanti mimpi..

8 comments:

(^ . ^) said...

hehehe, mat gebu saya pn peminat rojak petis..kalau balik pontian mesti mintak mak buat rojak tu tuk saya, lagi pedas lagi terangkat weii..bukan xleh buat tp nk jgk mak yang buatkan..hahahahah

qasehadam said...

banyak tul soklan nk kene jawab..kikih cik mat ni ade drh peranakan yer..beh3 ni nk tnye ai ni ske msk ayam buah keluak tp xtau mne nk cr buah keluak ai mask gitu jele xbuh buah tu..tp sedap kn cm rendang je.

Ain said...

abang mat, kalau nak budu jangan mintak ngan mcd, mintak ngan ain nie....

hahaha.....

lawak betul la bang mat nie, nak tag orang lain pun tunggu keluar dalam mimpi ya..

Ummi said...

Wakakaa...Mat, banyak nor jawapan "klise" ko bagi, tp kan, tang jawapan no. 14 tu mmg terbahak akak baca, yea la dah duk seroomaahh xkan x cakap kot..lainlah ko bisu ke..Tang no. 19 pun, sapa la bagi soklan kijam tu kan..hehee, pastu no. 22 tu, komain ko Secret Recipe pulak daahh..no 24 pun, aah kan, ko kalau marah orang memang habis sepuluh biji karipap ko klim 10 minit jek..hehe..Lagi satu soklan 25 tu..McD mana lah yg ko pi order rojak n budu tu..hehe..cencalok x mintak ke? hehe..ampuuunn akak gurau jek!

MamaFaMi said...

Ala tomeinya kucing Mat tu... juling lagi! Pas tu, gebu lak tu.. Hihihi...

Mmm..ntah apalah si MamaFaMi tu sms Mat ek? Ngacau Mat je! :P

aibaks said...

mekasih la cik mat sbb sudi layan and balas tag...tp soklan tuh bkn saye buat pun....mami jarum mane ntah yg buat..hehehe..

aidah said...

Salam CMG,

Soalan no 10, tak sangka jiwa kemelayuan CMG masih tebal lagi

Mat Gebu said...

salam (^.^)..
Sama lah saya pun peminat rojak juga...

salam qasehadam...
Yep kalau ikut susur galur, moyang saya belah abah (ayah pada bonda ayah saya), keturuan baba..dan mak saya pun sama...buah keluak tu kalau di Melaka senang nak dpt, di JB ni kalau tak silap ada di pasar larkin dan pandan...

salam ain...
Hehehe, tu lah nak tag dia org2 ni kang takut semua bz kan...tunggu nama2 timbul dalam mimpi..

salam kak ummi...
dan kesimpulannya..biarlah rahsia..kak nak pinjam yg baru beli tuu...amacam orait ke?..

salam mamafami...
How r u mama, moga sehat dan ceria2 selalu..jgn stress nanti cepat kedutz..susah nak seterika2...

salam aibaks...
No problem...small matter jeee....

salam aidah...
Hehehe, apa nak buat ghazal tu mmg saya suka....merdu dan mengasyikkan..