BEN ASHAARI

Thursday, April 15, 2010

FENOMENA "BEN ASHAARI"..

Sementara menyelesaikan satu tugasan nih (alahh tugasan biasa2 jee, bukan ada "boss" nak perintah2 aku!!), mat saja nak letak satu N3 pasal Ben Ashaari...Hahahaha mesti ramai orang pelik, selalu noo aku nyebut nama budak besi nih, bukan apa, dia ni ada "Value" koo, jgn memain, dia ni kira ala2 besi berani...kalau mana2 blog nak tarik traffic dan menambah kenalan di kalangan blogger2, pi lah blog dia, dan selidik..Lepas tu insya allah traffic anda akan naik (yang ni kena lah sabarr dan anda sendiri pun kenalah rajin menjelajah, baru nampak hasilnya).. Blog mat sendiri kan selepas berinteraksi dengan blog Ben tu, traffic bertambah, nampaknya kena pulak aku pasang traffic light nanti..hahaha.. Kalau tengok judul N3 bukan main lagi, sikit punya gempaq.."Fenomena Ben Ashaari"...kalau kita fahami apa erti "fenomena", pasti perkataan tu sesuai digunapakai untuk dak Ben nih...Menurut kamus dewan, fenomena merupakan satu kenyataan atau kejadian yang dapat diperhatikan dan diberi penjelasan secara saintifik.. Jadi untuk memahami lebih lanjut hubung kaitnya dengan Ben, dan jika ada masa2 senggang, dari duduk melopong tu elok lah kita selidiki blog dia dan ambik tau serba sedikit pekara2 yang dilakukannya dalam dunia berblogging ini. Rasa2 mat lah, sejak mat berblog masak2 ni sekitar July 2007, belum pernah lagi nampak ada dikalangan blogger yang mencetuskan idea menjelajah blog2 seantara alam maya nih...Benda2 macam ni cuma orang2 tertentu dan memiliki satu ketulusan dalam hati yang sanggup bersusah payah membuatnya. Memanglah secara logik, cara tu dapat meng expose kan blog itu sendiri pada blog2 lain, tapi dari satu sudut lain secara tak langsung, kita-kita ni pun dapat kebaikkannya, macam blog mat ni, tak segan nak kata, tempias dari segmen2 yang Ben buat tu, turut membasahi blog masak2 ku yang tak seberapa ni...bayangkan ini blog memasak, bukan blog yang penuh dengan cerita menarik atau ungkapan ayat yang berbunga2. Sebelum mat titik noktahkan N3 ini, nak juga ucapkan terima kasih pada Ben, dia ni dah bukan blogger tegar lagi, tapi dah tahap blogger "pagar" (pinjam perumpamaan kak jie - "blogger pagar")...mana taknya, terpacak jee depan blog dengan laptop dia tak kira tempat....Moga Allah membalas segala kebaikkan yang anda lakukan.....Haaaa...dah habis baca kan..apa lagi pi lah check blog dia kat sini.........

12 comments:

BEN ASHAARI said...

hahahhaa ..sesak nafas dh ni.. perlu bantuan polis trafik pas ni ..hahaha...adehh ... rasanya tahun depan baru leh abis list jelajah ni .. hahaha..

terima kasih mat gebu .. tanpa anda , blog ben ashaari tak sampai tahap skang ni ..

cita cita , nak tengok counter online sama cam counter HMETRO ( sekali bukan 3-4 ribu online ) !! ahahaha ...azam tu !!

Ummi said...

Waahahaaa..ko pun dah kena tempias menulis2 pulak ya Mat...tulis tu guna dakwat sotong ke..tulis udang kertas pulak..hehee..

Amboiiih berapi sekali puji Ben nih...mst Ben tgh terbatuk2 sebab ada org sebut nama dia...siap puji2 lg..Apapun, mmg betul sesangat la cakap Mat tu..akak pun rasa camtu..sejak Ben masukkan entry akak kat blog dia dan akak pun letak entry dia kat blog dan blog list akak..traffic mmg sibuk, rumah followers pun mcm dah kena tambah ruang, penghuni ramai..ekekee..terima kasih byk2 kat Ben yg mmg hidup mati dia dgn laptopnya tu ler agaknya...

Sapa kata xleh wat kerja amal thru online..tgk apa Ben dah buat..siap menyambung ukhwah lg tuh..salute tul budak ni! Tp dia beruntung dpt isteri yg sabar dgn hobi tegarnya or "atas pagar"nya nih..salute gak kat Azlina..hehe..Ben ni tdo kul brpa la agaknya Azlina, hehee..Apapun, best wishes to Ben n keep it up!!

Jiejah @ Iza said...

mmg saspek ekk respek ngan ben ni,sanggup dok jelajah sana sini.
saya mmg awal² angkat bendera putih tp blog cik mat & ummi mmg saya selajah tiap hari ..dun worry.
wahhhhhh terbuat pengakuan ikhlas gitu hehehe

Azrul Hisham said...

hehe..memang salute habis kat bro ben ashaari :)

larra said...

hehhe..memang betui berkesan..ben nyer keje ni..wa sudah tersenarai di segmen jelajah blog ibu..hasilnya ada peningkatan..dapat ramai kawan..nak tau mana dapat blog ben ni??..hasil bacaan dari blog cikmat gebu..tq cik mat..

umialya said...

hai mat, lari dr topik asal nmpknya.. tak masak ke hari ni?

apa kata mat wat le segmen yg lain dr yg lain sbb akak tengok mat pun sama hebat je ngn ben!

mokwonik said...

yep..mat pun tak kurang pemesnye..kawan2 mokwo pun dah jadikkan blog mat sebagai rujukan memasak...byk pahala ko mat atas segala ilmu..!tq

Mat Gebu said...

salam Ben...
Hahaha, anda sememangnya layak mendapat N3 tersebut...ingat!! kita bukan alongg..cuma nak tolongg...

salam kak ummi...
kak lepas ni kalau saya cuti, akak handle kan blog saya ni yeaa..akak kan super women..eh silap2, power puff mommy..ahaks...

salam jiejah...
Terima kasih laa sudi buat pengakuan 999...hahahaha...

salam azrul ..
waa ni kena guling2 nihh..yeaa betul..saya pun tabik kat diaa..

salam larra..
Tul kan, segmen ben tu betul2 beri impak besar pada kita2 ni semua, termasuk blog tua saya ni...hahaha

salam umialya...
Adaaa, kejap lagi dalam 10.30, ada resipi akan muncul, tungguuu..pstt, saya tak rela lah jadi mcm ben...mau aku tak masak kang...

salam mokwonik...
Syukur alhamdulillah atas doa2 mokwo tuuu...tapi saya ni biasa2 jeee...

PUTUBAMBU said...

samalah2 kite berusaha ye bang mat..
chaiyok..chaiyokk..!!

azila said...

salam:k.ummmi....siapakah Azlina di hati Ben?huhuh...btw..tqqqqqqqqq

Mat Gebu said...

salam putubambu...
sama lah kita berusaha dan berdoa yeaa...mudah2an semuanya selamat...hahaha, mcm skrip drama pulak...

salam pn azila...
psstt..kak ummi tu wanita prihatin, tapi satu je saya nak ingatkan, kot2 lah satu hari nanti ter'chat" dengan dia, jgn lupa on kan jam loceng yeaa....hehe

Ismaliana Bt Sulaiman said...

btl la cikmat...lia mmg setuju..tp kan lia kenal blog ben dr blog cikmat...slps 2 hari lia masuk blog ben..tetiba meletop pasal segmen jelajah nih...kira cam langkah kanan jer masa 'umah' aritu.... apa pun tq la utk cikmat n mr.ben..;)

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.