BEN ASHAARI

Tuesday, July 29, 2008

MY 1ST YEAR AS A BLOGGER

White Lotus
Hari ni 29hb Julai 2008 bersamaan 26 Rejab 1429 Hijriah genaplah 1 tahun mat ber"blogging". Dari tarikh yang sama tahun 2007 di blog lama mat "bluetiffin.blogspot.com", mat telah memasukkan n3 pertama iaitu "Blueberry Hidden Cake"...dan lepas itu resipi2 lain menyusul hingga ke hari ni. Selagi nafas masih bersilih ganti, selagi hayat dikandung badan, insya Allah mat akan terus memasukkan n3 ke dalam blog ini....Dan mat ucapkan jutaan terima kasih tak terhingga kepada pengunjung2 yang telah memberi kata2 semangat dan komen2 yang begitu membina. Harap jika ada yang tak elok dipandang, tak sedap dibaca atau agak sumbang bila dibual bicara, silalah tegur, jangan malu dan segan. Dunia alam cyber ini lain, kita tak boleh mempunyai sikap cepat kecil hati dan begitu sensetif ibarat pokok semalu. Apa2 pun harus kita terima dengan hati terbuka dan mesti berfikiran positif. Akhir kata ampon dan maaf pada semua jika mat ada bergurau keterlaluan dari segi tutur kata yeaa........


23 comments:

lemongrass said...

selamat hari jadi,
selamat hari jadi,
selamat harijadi utk tiffinbiru
selamat harijadi.
Cik mat nak masak bday kek besar mana hari ni? Semoga blog Cik Mat terus famous di alam cyber!

jo ayee said...

congratulation mat...cepat betul masa berlalu kan..bunga apa tu mat?

yatt said...

hepi besday ye cikmat :-) mana besday kek blog ni? patut2 kena buat tu ;-)

Dianne said...

semoga panjang umor murah rezeki

zaitgha said...

hepi bday mat...i hope you will continue blogging and share your wonderful recipes and your beautiful food photography...

i look forward to see more of you.....

cheers

Jun said...

hepi besday mattttt.....nak gado2..hehe

Mat Gebu said...

LG...
Terima kasih banyak2 yeaa....i pun doakan u n family sihat selalu dan boleh menulis di blog.

Jo...
Terima kasih Jo..tulah kan cepat betul masa berlalu....Tu bunga "sacred white lotus", i tanam dalam pasu besar mcm kuali...eh daun dia kan besar tauu, boleh buat dulang!!. Tapi kaler pink lagi cantik tau...nak tanam nanti.

Yatt..
Terima kasih..hehe kek tak sempat lah, pakcik bz nihh....ada benda yg kena uruskan..pening nihh!!!

Dayang...
Terima kasih yeaa...doa sama utk dayang juga.

Datin zai...
Terima kasih byk2.. Nak kena belajar byk lagi pasal masak2 n photography ni..

Datin Jun...
hehe, terima kasih kak junn.....wokey gado2 siap, tunggu sat lagi sampai..

Cik Puan Kesum said...

wa...mat dh setahun berjln da...pasni leh berlarik gitu mat..semoga sihat selalu n buleh update blog.wa suka view ur blog

rinnchan said...

Alhamdulillah...Baru setahun jagung tapi karya Che Mat dah melebihi pakar2 masak yg berpengalaman..( Ambooiiii..poyo nya ayat Rinn keh keh keh...kita teruskan..). Syabas !!! Harap tidak akan jemu dan akan terus menceceh pasal main masak2 dan pasal makan2 ekk...Dan jgn jemu layan kitoarang jugak ya.!!!

Kak Lin said...

Salam Pak Cik Mat.....Kak Lin Suka Tengok Gambar2 Kat Blog Pakcik Terang Dan Jelas......Cantik.....Kamera Jenis Apa Yg Pakcik Guna Yer.....

Selama Ulang Tahun Yg Ke Setahun Bersama Blog.....

Peminat Setia Ni Tau ....Cuma Jarang Beri Komen.....Sebb Tak Tahu Apa Nak Komen.....hehehehehe

Sayang Suhana said...

happy blogday to tiffin biruuu...
semoga kita sesama dapat manfaat di atas keikhlasan untuk saling berkongsi ilmu..nescaya ilmu yg dipinjamkan kepada kita ini lebih baik dimanfaatkan sebelum ditarik balik...
thank u for being one of my food-lover buddies...

Food lovers of the World...Unite!

ummyAD/RuHiL said...

Hidup Mat..!!! terus kan ber blog.. saya mmg suke singgah sini.. sume besh2..! hepi besday..!

NR said...

Happy 1st Anniversary Mat! Semoga lebih sukses di masa akan datang. Kita memang dah lama ikut perkembangan blog ni..teruja menikmati masakan yang dihidangkan

ady said...

salam cik mat,

biar baru setahun, tapi sungguh matang cepat.blog cik mat ni sy mesti jengah hari2.sy suka gambar masakan cik mat.profesional gitu...sy print sume dan dh siap pun buku masakan cik mat...x yah beli.mintak halal yeaa...

boxhousestudio said...

Assalamualaikum Mat

Selamat Menyambut Hari Ulang Tahun Pertama si tiffinbiru...apalah kisah disebalik tiffin ni ya...mesti ada cerita indah ne...atau dah cerita tapi tak perasan kat belah mana?

apa-apa pun mat akak ucap tahniah pada mu kerana rajin masak-dan terus masak buat tatapan akak dan kengkawan sume dan sudi berkongsi resepi yang pasti menjadi... Inshaallah...kalu tak menjadi nanti akak email tau..he..he...akak tak pandai sangat...kanda akak boleh sikit-sikit la setakat mee bandung..heh..heh...cerewet la dia tu...aleh-aleh dia masak sendiri...keh keh keh

pada mat dan mak mat semoga terus di beri kesihatan yang cemerlang...amin

pada tiffinbiru.blogspot...terus-terus membiru he he..dan yang pasti cantek-cantek benor gambor makanan yang mat ambil...bersenilah...

salam hormat dari akak

selamat ulang tahun
selamat ulang tahun
selamat ulang tahun tiffinbiru
selamat ulang tahun...pheeweet...

kita enjoy...la la la la ..

apa panjang sangat khutbah ku ini da

oh ya hari ini israk mikraj...cantek lah tu...berkat orang yg empunya tiffinbiru ni...amin

MamaFaMi said...

Happy 1st birthday to your blog Mat.. Moga bertambah mantap dan berisi lagi hendaknya.. Mantap bagi blog, berisi bagi tuannya... ate..dah masak sedap-sedap, takkan jadi nak pandang je, ye tak! Muahaha... gurau je Mat!

Ummi said...

Tahniah atas ulangthn pertama Mat msuk dunia blogging ni!!! Moga terus rajin dan kreatif selalu..sebab akak mmg nk tumpak cedok je..hehe..Mat, x buat kek ke?? Ajak lah kitaorg makan2 ke, jamu2 mata pun xpa laa..Harap Mat jugak semakin kuat daya tahan dengan usikan akak yg kdgkala sikit "terlampau" ya Mat..hehe

deedah said...

alhamdulillah..dah setahun tiffinbiru :) terima kasih Mat kerana rajin masak dan berkongsi resepi di sini. i mesti jengah blog ni hari2 tengok apa you masak..

Intan Rosnitta said...

Happy Anniversarry!

Moga AMG dimurahkan rezeki kerana sudi berkongsi ilmu.. (mcm ucapan birthday ler pulak! Hihi)

Anniversarry blog nya sudah... anniversarry kawin je belum. Jgn lambat2 tau AMG!

Jgn marah ya AMG... gurau jek!

Suzi said...

salam,
Happy Anniversarry yg pertama...semoga terus rajin update blog. Sumber ilmu bg org yg baru belajar masak mcm saya ni...

ICook4Fun said...

Happy Birthday to your blog Bang Mat. Thanks you for all the wonderful recipes and also the beautiful photographs for us to drool on. I've learn a lot from you. Keep up the good work!!

Judith said...

Selamat Hari Jadi buat Mat Gabu dan Tiffin biru ..

Lidia Sianturi said...

Slamat Ulang Tahun Mat...
Keep up d good work!!

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.