SAMBAL KERING...

May 30, 2014
Assalammualaikum, salam Jumaat...penat...tu aje boleh kata, huhu. Hari ni che mat cuma selera nak makan sambal kering, percaya tak samp...
SAMBAL KERING... SAMBAL KERING... Reviewed by Mat Gebu on May 30, 2014 Rating: 5
KUIH BANGKIT SANTAN....WARISAN KITA.. KUIH BANGKIT SANTAN....WARISAN KITA.. Reviewed by Mat Gebu on May 28, 2014 Rating: 5
SANDWICH TELUR @ EGG SANDWICH.. SANDWICH TELUR @ EGG SANDWICH.. Reviewed by Mat Gebu on May 27, 2014 Rating: 5
LONTONG, SARAPAN ORANG JOHOR.. LONTONG, SARAPAN ORANG JOHOR.. Reviewed by Mat Gebu on May 27, 2014 Rating: 5
GULAI TEMPOYAK IKAN SUNGAI... GULAI TEMPOYAK IKAN SUNGAI... Reviewed by Mat Gebu on May 26, 2014 Rating: 5

BEGEDIL AYAM....

May 25, 2014
Salam semua, petang tadi che mat saja2 merajinkan diri bikin begedil ayam. Kadang2 macam tu lah, ada benda yang kita rancang tak menjadi...
BEGEDIL AYAM.... BEGEDIL AYAM.... Reviewed by Mat Gebu on May 25, 2014 Rating: 5
SAMBAL UDANG PETAI GAYA NYONYA... SAMBAL UDANG PETAI GAYA NYONYA... Reviewed by Mat Gebu on May 25, 2014 Rating: 5

KANGKUNG BELACAN SOTONG...

May 24, 2014
Tadi petang boleh ngidam nak makan kangkung belacan?...Dasat jugak selera aku ni, tapi bukan lah makanan yang susah nak masak, yang mudah...
KANGKUNG BELACAN SOTONG... KANGKUNG BELACAN SOTONG... Reviewed by Mat Gebu on May 24, 2014 Rating: 5
SAMBAL GORENG JAWA DAN SAMBAL BELACAN BUAH KUINI.. SAMBAL GORENG JAWA DAN SAMBAL BELACAN BUAH KUINI.. Reviewed by Mat Gebu on May 24, 2014 Rating: 5

MI REBUS...

May 23, 2014
Assalammualaikum, salam Jumaat. Makan apa hari ni?...Che mat menerima tetamu hari ni, bukan orang lain tapi sedara mara kami juga. Meman...
MI REBUS... MI REBUS... Reviewed by Mat Gebu on May 23, 2014 Rating: 5

ASAM PEDAS IKAN DURI...

May 21, 2014
Assalammualaikum, salam semua. Entri che mat masak siang tadi. Ikan duri yang memang ada dalam peti sejuk, plan asal nak masak asam rebus...
ASAM PEDAS IKAN DURI... ASAM PEDAS IKAN DURI... Reviewed by Mat Gebu on May 21, 2014 Rating: 5

TUMIS AIR PETOLA MANIS...

May 20, 2014
Assalammualaikum, salam Selasa. Malam baru che mat dapat mengadap blog. Pagi tadi ada hal sikit dan bila dah keluar, maka tak sempatlah n...
TUMIS AIR PETOLA MANIS... TUMIS AIR PETOLA MANIS... Reviewed by Mat Gebu on May 20, 2014 Rating: 5
ACAR IKAN MASIN....YANG OHSEMM!! ACAR IKAN MASIN....YANG OHSEMM!! Reviewed by Mat Gebu on May 19, 2014 Rating: 5

SAMBAL TEMPOYAK DAUN KAYU..

May 19, 2014
Assalammualaikum, salam Isnin. Che mat dah mula rasa jadual kerja kat rumah macam teratur. Nak update blog pun tak konsisten dah, tapi in...
SAMBAL TEMPOYAK DAUN KAYU.. SAMBAL TEMPOYAK DAUN KAYU.. Reviewed by Mat Gebu on May 19, 2014 Rating: 5
MALAS MASAK...KITA MAKAN SANDWICH AJE... MALAS MASAK...KITA MAKAN SANDWICH AJE... Reviewed by Mat Gebu on May 18, 2014 Rating: 5
SOTONG KEMBANG CILI BERMADU... SOTONG KEMBANG CILI BERMADU... Reviewed by Mat Gebu on May 16, 2014 Rating: 5
HIMPUNAN 101 MAKANAN HAMPIR PUPUS... HIMPUNAN 101 MAKANAN HAMPIR PUPUS... Reviewed by Mat Gebu on May 15, 2014 Rating: 5

MI GORENG BASAH LENCUN...

May 15, 2014
Assalammualaikum, salam semua...hehe, entri mi goreng saja...tapi kali ni mi goreng basah lencun., kiranya macam mi goreng banjir gitu. ...
MI GORENG BASAH LENCUN... MI GORENG BASAH LENCUN... Reviewed by Mat Gebu on May 15, 2014 Rating: 5

SAMBAL TERUNG

May 14, 2014
Tiba2 macam nak buat sambal terung...che mat ni asyikt tiba2 siaa, itu aje lah kerja dia. Sebenarnya che mat takmo terung nan sebiji ini ...
SAMBAL TERUNG SAMBAL TERUNG Reviewed by Mat Gebu on May 14, 2014 Rating: 5
GULAI SIPUT SEDUT SAMA KACANG PANJANG. GULAI SIPUT SEDUT SAMA KACANG PANJANG. Reviewed by Mat Gebu on May 14, 2014 Rating: 5

APAM GANDUM GULA MELAKA...

May 13, 2014
Salam semua, hari ni che mat berkesempatan masukkan satu lagi entri. Bila masak petang, maka jadual waktu che mat agak berubah. Kenapa m...
APAM GANDUM GULA MELAKA... APAM GANDUM GULA MELAKA... Reviewed by Mat Gebu on May 13, 2014 Rating: 5
KERANG MASAM MANIS ALA THAI... KERANG MASAM MANIS ALA THAI... Reviewed by Mat Gebu on May 13, 2014 Rating: 5
PERIA KAMBAS TUMIS UDANG BERTAUCHO... PERIA KAMBAS TUMIS UDANG BERTAUCHO... Reviewed by Mat Gebu on May 12, 2014 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.