SAMBAL KERING...

5/30/2014 08:00:00 PM
Assalammualaikum, salam Jumaat...penat...tu aje boleh kata, huhu. Hari ni che mat cuma selera nak makan sambal kering, percaya tak samp...
SAMBAL KERING... SAMBAL KERING... Reviewed by Mat Gebu on 5/30/2014 08:00:00 PM Rating: 5
KUIH BANGKIT SANTAN....WARISAN KITA.. KUIH BANGKIT SANTAN....WARISAN KITA.. Reviewed by Mat Gebu on 5/28/2014 09:00:00 PM Rating: 5
SANDWICH TELUR @ EGG SANDWICH.. SANDWICH TELUR @ EGG SANDWICH.. Reviewed by Mat Gebu on 5/27/2014 08:00:00 PM Rating: 5
LONTONG, SARAPAN ORANG JOHOR.. LONTONG, SARAPAN ORANG JOHOR.. Reviewed by Mat Gebu on 5/27/2014 01:30:00 PM Rating: 5

GULAI TEMPOYAK IKAN SUNGAI...

5/26/2014 09:00:00 PM
Assalammualaikum, salam semua. Menu yang che mat masak hari ni sudah pasti bukan menjadi kegemaran mereka2 yang tidak makan ikan sungai a...
GULAI TEMPOYAK IKAN SUNGAI... GULAI TEMPOYAK IKAN SUNGAI... Reviewed by Mat Gebu on 5/26/2014 09:00:00 PM Rating: 5

BEGEDIL AYAM....

5/25/2014 09:09:00 PM
Salam semua, petang tadi che mat saja2 merajinkan diri bikin begedil ayam. Kadang2 macam tu lah, ada benda yang kita rancang tak menjadi...
BEGEDIL AYAM.... BEGEDIL AYAM.... Reviewed by Mat Gebu on 5/25/2014 09:09:00 PM Rating: 5
SAMBAL UDANG PETAI GAYA NYONYA... SAMBAL UDANG PETAI GAYA NYONYA... Reviewed by Mat Gebu on 5/25/2014 02:00:00 PM Rating: 5

KANGKUNG BELACAN SOTONG...

5/24/2014 09:30:00 PM
Tadi petang boleh ngidam nak makan kangkung belacan?...Dasat jugak selera aku ni, tapi bukan lah makanan yang susah nak masak, yang mudah...
KANGKUNG BELACAN SOTONG... KANGKUNG BELACAN SOTONG... Reviewed by Mat Gebu on 5/24/2014 09:30:00 PM Rating: 5
SAMBAL GORENG JAWA DAN SAMBAL BELACAN BUAH KUINI.. SAMBAL GORENG JAWA DAN SAMBAL BELACAN BUAH KUINI.. Reviewed by Mat Gebu on 5/24/2014 03:30:00 PM Rating: 5

MI REBUS...

5/23/2014 08:45:00 PM
Assalammualaikum, salam Jumaat. Makan apa hari ni?...Che mat menerima tetamu hari ni, bukan orang lain tapi sedara mara kami juga. Meman...
MI REBUS... MI REBUS... Reviewed by Mat Gebu on 5/23/2014 08:45:00 PM Rating: 5

ASAM PEDAS IKAN DURI...

5/21/2014 10:15:00 PM
Assalammualaikum, salam semua. Entri che mat masak siang tadi. Ikan duri yang memang ada dalam peti sejuk, plan asal nak masak asam rebus...
ASAM PEDAS IKAN DURI... ASAM PEDAS IKAN DURI... Reviewed by Mat Gebu on 5/21/2014 10:15:00 PM Rating: 5

TUMIS AIR PETOLA MANIS...

5/20/2014 10:10:00 PM
Assalammualaikum, salam Selasa. Malam baru che mat dapat mengadap blog. Pagi tadi ada hal sikit dan bila dah keluar, maka tak sempatlah n...
TUMIS AIR PETOLA MANIS... TUMIS AIR PETOLA MANIS... Reviewed by Mat Gebu on 5/20/2014 10:10:00 PM Rating: 5
ACAR IKAN MASIN....YANG OHSEMM!! ACAR IKAN MASIN....YANG OHSEMM!! Reviewed by Mat Gebu on 5/19/2014 09:30:00 PM Rating: 5

SAMBAL TEMPOYAK DAUN KAYU..

5/19/2014 04:00:00 PM
Assalammualaikum, salam Isnin. Che mat dah mula rasa jadual kerja kat rumah macam teratur. Nak update blog pun tak konsisten dah, tapi in...
SAMBAL TEMPOYAK DAUN KAYU.. SAMBAL TEMPOYAK DAUN KAYU.. Reviewed by Mat Gebu on 5/19/2014 04:00:00 PM Rating: 5
MALAS MASAK...KITA MAKAN SANDWICH AJE... MALAS MASAK...KITA MAKAN SANDWICH AJE... Reviewed by Mat Gebu on 5/18/2014 10:11:00 PM Rating: 5
SOTONG KEMBANG CILI BERMADU... SOTONG KEMBANG CILI BERMADU... Reviewed by Mat Gebu on 5/16/2014 08:00:00 PM Rating: 5
HIMPUNAN 101 MAKANAN HAMPIR PUPUS... HIMPUNAN 101 MAKANAN HAMPIR PUPUS... Reviewed by Mat Gebu on 5/15/2014 10:00:00 PM Rating: 5

MI GORENG BASAH LENCUN...

5/15/2014 08:00:00 PM
Assalammualaikum, salam semua...hehe, entri mi goreng saja...tapi kali ni mi goreng basah lencun., kiranya macam mi goreng banjir gitu. ...
MI GORENG BASAH LENCUN... MI GORENG BASAH LENCUN... Reviewed by Mat Gebu on 5/15/2014 08:00:00 PM Rating: 5

SAMBAL TERUNG

5/14/2014 08:30:00 PM
Tiba2 macam nak buat sambal terung...che mat ni asyikt tiba2 siaa, itu aje lah kerja dia. Sebenarnya che mat takmo terung nan sebiji ini ...
SAMBAL TERUNG SAMBAL TERUNG Reviewed by Mat Gebu on 5/14/2014 08:30:00 PM Rating: 5
GULAI SIPUT SEDUT SAMA KACANG PANJANG. GULAI SIPUT SEDUT SAMA KACANG PANJANG. Reviewed by Mat Gebu on 5/14/2014 03:30:00 PM Rating: 5

APAM GANDUM GULA MELAKA...

5/13/2014 09:00:00 PM
Salam semua, hari ni che mat berkesempatan masukkan satu lagi entri. Bila masak petang, maka jadual waktu che mat agak berubah. Kenapa m...
APAM GANDUM GULA MELAKA... APAM GANDUM GULA MELAKA... Reviewed by Mat Gebu on 5/13/2014 09:00:00 PM Rating: 5
KERANG MASAM MANIS ALA THAI... KERANG MASAM MANIS ALA THAI... Reviewed by Mat Gebu on 5/13/2014 02:35:00 PM Rating: 5
PERIA KAMBAS TUMIS UDANG BERTAUCHO... PERIA KAMBAS TUMIS UDANG BERTAUCHO... Reviewed by Mat Gebu on 5/12/2014 10:01:00 PM Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.