1 HARI 1 RESIPI - CHEF HANIELIZA.


Salam Selasa semua, ok N3 selingan ni mat nak buat review sikit pasal buku kompilasi masakan dari Chef Hanieliza atau dikalangan blogger2 dikenali sebagai "Kak Liza". Pada mat lah kan buku kak liza ni kira "mesti ada" bagi suri rumah dan mereka2 yang suka memasak, yelah kita kan kadang kala keputusan idea, jadi bila ada sesuatu bahan rujukan yang boleh merangsang minda, itu sudah satu kelebihan. Berharga RM 39.90, dan amat setimpal dengan kualiti kertas, gambar, resipi dan buku itu sendiri (tebal buku nih)...Tak membazir lahh..bayangkan kalau perokok menghabis kan berapa ringgit untuk sekotak rokok?.. Lepas tu dapat apa?.. Habuk dan asap busuk kan?. Kulit buku agak menarik dan ada daya tarikan tersendiri. Gambar akak manis betudung biru tu lah kak liza pada anda yang tak pasti sapa itu "Chef Hanieliza...amacam, manis orang nya kan...ala2 sweet 17 ..hehe..
Sebagai bukti mat pun ada buku ni, tuu diaa nampak tak terselak dengan seksinya buku kak liza bersama jari2 mat gebu yang tak boleh nak disangkal lagi, kegebuannya. Oh yea nak tambah sikit, buku ni sesuai sebagai hadiah hari lahir, hari ibu dan juga pada pengantin2 baru..pstt, kena bijak masak nak tawan hati suami....serius beb!. Akhir kata, terima kasih pada kak liza yea, buku anda memang menarik dan mat gebu doakan kejayaan kak liza pada masa mendatang, insya allah. Untuk maklumat lebih lanjut boleh juga berkunjung ke blog Kak Liza sendiri di sini...
1 HARI 1 RESIPI - CHEF HANIELIZA. 1 HARI 1 RESIPI - CHEF HANIELIZA. Reviewed by Mat Gebu on 10/05/2010 08:30:00 AM Rating: 5

14 comments:

  1. sangat berbaloi..kena bli ni..365 resepi..10sen je satu resepi

    ReplyDelete
  2. Yuppp..akak x sempat letak en3 lg pun lpas dpt buku nih! PC wat karenah ku hantar msuk wad, padan muka ku...uwaaaaa...Mmg best buku nih! Bagus jugak kalau dijadikan hadiah perkahwinan buat pasangan pengantin muda laaa..depa kan x reti sgt masak2..hahaha, kalau pasangan pengantin tuazzz, xyah kot..dah handal di dapur segalanya..hahaha

    ReplyDelete
  3. wah .. bagusnya .. tiap2 ari xyak nak pikir lauk ape nak masak .. cukup setahun .. !!.. tq for sharing..

    ReplyDelete
  4. smlm aku cr x jumpa2 buku kak liza nie...hrni nk try cr kt tesco plk...

    ReplyDelete
  5. salam cplud...
    yep.. memang tak rugi beli, anak2 kita pun boleh jadikan rujukan bila depa nak masak esok2..

    salam strawberi...
    betul2...amat berbaloi..

    salam kak ummi...
    Hahaha, kalau pengantin tua tak reti juga, babai laahh koo, laki kawen lain...

    salam lana...
    Yess..lagi satu kan kalau kita nak jamu kat tetamu, sesuai sangat buku ni sebagai rujukan...

    salam linn...
    ooo lom jumpa eks, aku dpt kak liza pos tu hari sebab mat gebu kan salah seko yang tulis testimoni utk kak liza dalam buku tu..hehehe...

    ReplyDelete
  6. agaknye kt kedai buku popular ade x buku resepi kak liza ni mat gebu?

    ReplyDelete
  7. Jari2 gebu tu nak jer aku gegettt!

    ReplyDelete
  8. Dah ade buku ni :) makcik saya present kat saya yg x pandai masak (read:malas masak :p) blog cik mat gebu memang mak saya baca pastu salin resepi (halal ye cik mat), saya tunjuk la kat mak saya cik mat ade bagi review kat buku tu :) heee, panjang sungguh citer saya ;)

    ReplyDelete
  9. salam cplud...
    Saya rasa ada, atau cuba call mana kedai buku popular dan tanya depa ada stok tak...

    salam sue..
    Wawawawaaaa...hahaha..adehh, pitamm...

    ReplyDelete
  10. salam linda..
    Tak pe janji dah ada, at least tgh blurr, boleh juga rujuk2 kat buku kak liza tu..Alahh pasal resipi tu no problem, saya halal kan...lagi pun blog masak2 mmg utk share recipe antara kita...apa2 pun terima kasih..

    ReplyDelete
  11. salam cik mat..buleh tak nak kopipes satu gambar...please...
    kita nak mintak hubby beli buku ni..4 my besday.. :)

    ReplyDelete
  12. Dah ada buku ni..hadiah kawen dari seorang sahabat n mmg sgt2 berguna..nak makan apa, selak je buku ni..smua ada.. ^____^

    ReplyDelete

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.