AYAM SERAI KASTURI

September 29, 2009
Hmmm, nampak macam sedap tak ayam tu?...Kenalah tanya "sis-linn" dan geng2 bas sekolah yang datang ke rumah mat tempoh hari. Ta...
AYAM SERAI KASTURI AYAM SERAI KASTURI Reviewed by Mat Gebu on September 29, 2009 Rating: 5

IKAN PARI MASIN BERLADO

September 26, 2009
Ishh sedap nihh, makan lauk ni dengan nasi hangat, pastu masak nasi biar lembut sikit...Adoii mak koo!!!..boleh pingsan beb!!...Tak caya wa...
IKAN PARI MASIN BERLADO IKAN PARI MASIN BERLADO Reviewed by Mat Gebu on September 26, 2009 Rating: 5

BENING PUCUK MANIS KELEDEK

September 26, 2009
Salam semua, masih beraya lagi ke?...yelah kan dah raya setahun sekali (eh..ada jugak dulu setahun 2 kali raya..ingat tak?)...Ok hari ni jom...
BENING PUCUK MANIS KELEDEK BENING PUCUK MANIS KELEDEK Reviewed by Mat Gebu on September 26, 2009 Rating: 5

ANEKA JENIS KEK

September 23, 2009
Salam aidil fitri untuk semua, maaf zahir dan batin, mat letak gambar kek2 lapis yang mat buat untuk raya ni dan juga kek kukus. Maaf sebab...
ANEKA JENIS KEK ANEKA JENIS KEK Reviewed by Mat Gebu on September 23, 2009 Rating: 5
KAD2 RAYA LAGI.....EDISI TERLEWAT KUTIP!! KAD2 RAYA LAGI.....EDISI TERLEWAT KUTIP!! Reviewed by Mat Gebu on September 22, 2009 Rating: 5

TAT KELOPAK

September 15, 2009
As'laikum semua, cun kan "tat kelopak" hasil nukilan dari blog "Kak Lina" atau lebih dikenali dengan panggilan &qu...
TAT KELOPAK TAT KELOPAK Reviewed by Mat Gebu on September 15, 2009 Rating: 5

BISKUT PEANUT BUTTER

September 15, 2009
Teringat dulu2, bonda mat buat biskut peanut butter, tapi bukan lah rupa macam ni..Bonda mat buat dulu, biskut dia bentuk bulat dan ada set...
BISKUT PEANUT BUTTER BISKUT PEANUT BUTTER Reviewed by Mat Gebu on September 15, 2009 Rating: 5

BISKUT SUJI SALJU...

September 15, 2009
Bukan nak puji, tapi kan ini lah biskut suji yang paling sedap, walau pun mula2 dengar ianya disaluti dengan susu tepung, mula lah tekak tu...
BISKUT SUJI SALJU... BISKUT SUJI SALJU... Reviewed by Mat Gebu on September 15, 2009 Rating: 5

TAT NENAS GULUNG

September 15, 2009
Salam sejahtera untuk semua...tat nenas memang tak boleh dipisahkan dari sebarang perayaan di Malaysia, nak2 pulak hari raya..Kaum baba per...
TAT NENAS GULUNG TAT NENAS GULUNG Reviewed by Mat Gebu on September 15, 2009 Rating: 5

KUIH RAYA YANG SAMA.......

September 15, 2009
Biskut ni memang kami dah buat sejak dahulu kala lagi, sejak mak kita muda belia lagi, jadi kalau tak buat kira tak boleh. Cuma baru2 ni ad...
KUIH RAYA YANG SAMA....... KUIH RAYA YANG SAMA....... Reviewed by Mat Gebu on September 15, 2009 Rating: 5
KAD RAYA DARI TEMAN2 CYBER...... KAD RAYA DARI TEMAN2 CYBER...... Reviewed by Mat Gebu on September 15, 2009 Rating: 5

KERABU TOMATO

September 14, 2009
Salam sejahtera untuk semua, sebelum tu nak minta maaf bagi yang memberi kad2 ucapan, nanti mat ambik dan letak di blog...mat dahulukan deng...
KERABU TOMATO KERABU TOMATO Reviewed by Mat Gebu on September 14, 2009 Rating: 5

ASAM TUMIS KELADI

September 12, 2009
Ini lauk kegemaran mat, senang dimasak, sedap dimakan..lepas tu modal pun murah..lagi lah kalau keladi ada tanam sendiri kat rumah. Kalau t...
ASAM TUMIS KELADI ASAM TUMIS KELADI Reviewed by Mat Gebu on September 12, 2009 Rating: 5

KURMA DAGING TOMATO

September 12, 2009
Salam semua, dah siap masak ke?...Hari ni mat makan yang simple2 jeee, apa yang penting mesti ada "air".....hehehehe, ok jom lah ...
KURMA DAGING TOMATO KURMA DAGING TOMATO Reviewed by Mat Gebu on September 12, 2009 Rating: 5

TUMIS AIR UDANG GALAH

September 12, 2009
Salam sejahtera semua, apa khabar...Ini menu berbuka semalam, sebab mat masukkan n3 ni jam 3+ pagi (hari Sabtu). Ini belen2 udang galah dal...
TUMIS AIR UDANG GALAH TUMIS AIR UDANG GALAH Reviewed by Mat Gebu on September 12, 2009 Rating: 5
TERIMA KASIH "NUFFNANG".... TERIMA KASIH "NUFFNANG".... Reviewed by Mat Gebu on September 12, 2009 Rating: 5

IKAN SUMBAT KELAPA

September 09, 2009
Salam sejahtera semua....Hari ni tak leh nak cerita banyak, sebab apa?..Sebab kerja banyak, kena fikir banyak....kena laksanakan tugas yang...
IKAN SUMBAT KELAPA IKAN SUMBAT KELAPA Reviewed by Mat Gebu on September 09, 2009 Rating: 5

TERUNG MASAK KICAP

September 09, 2009
Ini resipi dapat dari blog "hana"..Dah beberapa hari plan nak buat, tapi hari ni baru betul2 buat..Bukan nak cakap apa lah, meman...
TERUNG MASAK KICAP TERUNG MASAK KICAP Reviewed by Mat Gebu on September 09, 2009 Rating: 5
MASAK LEMAK TAUHU, TEMPE & KACANG PANJANG.. MASAK LEMAK TAUHU, TEMPE & KACANG PANJANG.. Reviewed by Mat Gebu on September 09, 2009 Rating: 5

PERINGATAN

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.

Powered by Blogger.