BEN ASHAARI

Saturday, March 14, 2015

CHEEZY MURTABAK, PASTI BUAT ANDA MELELEH...

rsz_cheezy_murtabakks
Sejak2 ni murtabak cheese menjadi fenomena dan mula menular dikalangan orang Malaysia. Che mat sendiri tak pernah lagi rasa. Kalau murtabak biasa tu adalah, tu pun kadang2 ada yang sedap, ada yang tidak..ada tu pulak macam telur bungkus aje. Baru2 ni che mat dapat sample murtabak keju 'cheezy M', bukan main teruja sangat nak mencuba. Mula2 tu risau juga, takut muak, maklumlah, murtabak tradisi ditambah cheese, tak ke 'sesuatu'.... Jadi che mat pun test masak...dann...nak tau apa jadi...Bak (ayah), che mat yang tekak tradisional, tak makan keju tu pun laju aje makan, sedap katanya....Dan memang betul sangat, sedap..tak muak dan yang paling penting nak menyediakannya amat2 mudah, senang cerita kalau anda menerima tetamu, tak perlu nak kecoh2 sangat, panaskan murtabak cheese dan hidangkan. Mesti tetamu anda ingat sampai bila2....silap2 minggu depan dia orang datang balik...hahaha....

rsz_cheezy_murtabak1rsz_cheezy_murtabak
Murtabak ini datang dalam dua jenis, murtabak keju supreme daging dan murtabak keju supreme ayam. Dua sedap dan teringat2 bila dah merasainya. Untuk anda yang tak boleh makan daging, nak2 ada sakit gout macam Bak, toksah khuatir, boleh makan murtabak cheese supreme ayam. Saiz agak besar dan pada pendapat che mat amat berbaloi dengan harga. Kadang2 kita beli murtabak di luar, harga lebih mahal tapi rasa mengecewakan, yang ini, in sha Allah, sedap dan anda tak cukup sekali rasa, mesti nak lagi. Eh, tak tipu, ni kan che mat. Kalau dia kata sedap, in sha Allah sedap. Percayalah...

rsz_cheezy_murtabak2
Untuk memasak pun mudah, cuma panaskan dalam frying pan dengan api kecil. Dan masak hingga keemasan pada ke dua2 bahagian (lebih kurang 4 - 5 minit setiap bahagian atau bergantung pada keinginan anda, nak lebih garing masak lama sikit tapi dengan syarat, guna api kecil). Makan macam tu saja dah cukup sedap, tapi che mat sajikan dengan jeruk bawang. Sesuai untuk sarapan atau bila2 masa yang anda suka. Psst...untuk bulan Ramadhan nanti wajib simpan stok cheezy murtabak ini dalam freezer rumah anda. Hidangkan masa sahur, hurrmmm....anak2 mesti suka punya lah!..Macam mana nak dapat cheezy murtabak ni che mat?.Tak susah, anda boleh hubungi seperti di bawah ini. Dan sebarang pendapat boleh komen di page FB seperti link yang tertera....

WAKIL KUALA LUMPUR : PUAN ANNE - O19 2398 009 (wassap/sms)

WAKIL JOHOR BAHRU : ENCIK AMRIQ - 017 7526 002 (wassap/sms)



INSTARAM : @IRISKITCHENS


1 comment:

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.