BEN ASHAARI

Wednesday, November 6, 2013

JALEN - PRODUK TEMPATAN...HARGA BERPATUTAN...

Jalen header 2

Salam semua...anda perasan tak sekarang ni produk2 tempatan ada tu harga naik dengan mendadak, tapi tidak pada produk JALEN....terutamanya kicap...Ok che mat share harga2 produk Jalen untuk anda buat perbandingan....(jika ada perubahan harga pada masa akan datang, che mat update..ok..).

KICAP MANIS...
  • Kicap Manis 325 ml = RM 3.10
  • Kicap Manis 650 ml = RM 5.20
  • Kicap Manis 2 liter  = RM 10.00
KICAP LEMAK...
  • Kicap Lemak 325 ml = RM 3.00
  • Kicap Lemak 650 ml = RM 5.00
  • Kicap Lemak 2 liter  = RM 9.50
KICAP MASIN...
  • Kicap Masin 325 ml = RM 2.90
  • Kicap Masin 650 ml = RM 4.90
  • Kicap masin 2 liter   = RM 9.00
KICAP PREMIUM (LEMAK MANIS)
  • Kicap Premium 325 ml = RM 3.30
  • Kicap Premium 650 ml = RM 5.40
  • Kicap Premium 2 liter  = RM 10.50

KICAP PEKAT...
  • Kicap Pekat 500 gram = RM 3.80
  • Kicap Pekat 1 kilogram = RM 6.60
SOS CILI....
  • Sos Cili 340 gram = RM 2.20
  • Sos Cili  2.3 kilogram = RM 8.00
SOS TOMATO...
  • Sos Tomato 340 gram = RM 2.20
  • Sos Tomato 2.2 kilogram = RM 8.00
SOS BERPERISA TIRAM...
  • Sos Berperisa Tiram 340 gram = RM 2.40
  • Sos Berperisa Tiram 2.3 kilogram = RM 8.50
CUKA BUATAN....
  • Cuka Buatan 325 ml = RM 1.40
  • Cuka Buatan 650 ml = RM 2.40
  • Cuka Buatan 2 liter  = RM 4.80
KORDIAL 1 LTER...
  • Mangga, Anggur, Laici, Sirap, Barli, Oren dan Sarsi = RM 5.00
KORDIAL 2 LITER...
  • Mangga, Anggur, Laici, Sirap, Barli, Oren dan Sarsi = RM 9.00
TAUCHU...
  • Tauchu 400 gram = RM 2.00
Sumber dari : JALEN SDN. BHD.



13 comments:

husna zahidi said...

bnyak rupanya produk Jalen nih.. dok nampak kicap lemak manis je..=P

Mat Gebu said...

@husna zahidi - kicap lemak manis tu sedap dan antara yang paling mendapat sambutan..

Kjee said...

Kjee pun dah mula tukar guna Jalen pulak. Start dengan kicap. Hari tu Nadia buat Mi Hailam. Dia agak was-was tapi apabila dah siap masak, Kjee rasa...sedap sangat. Nanti nak try product lain pulak. Kena sokong product bumiputera!!

Lydia Miza said...

CM.. Tq perkenalkan jalen. Dulu sy setia pki jenama lain. Tapi makin mahal melambung2 harga dia. Terus tukar kicap jalen skrg ni

Rozita said...

saya baru beli kicap jalen masin dan lemak manis.. harga dua2 sama cikmat rm2.90 je..

Sue_Jamaluddin said...

family sye mmg dh lme gne produk Jalen...terutama kicap manis (botol merah)...ske sgt, buh kt nsik panas...mmg sdap...LOVE JALEN!!!

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak pun dah bertukar ke kicap jalen juga mat sejak2 harga kicap kegemaran akak yg sebelum tu bukan main mahal lagi... akak tukar pun sejak sorang rakan blogger jugak yg bgatau pasal harganya... beli yg 2 liter terus.. jimat & berbaloi2...
t.kasih mat kongsi info ni.. byk rupanay product keluaran jalen ni...

Rai Ourkizuna said...

saya mmg dari kecik guna kicap jalen.. orang johor la katekan.. hehehe..

nea lopah said...

Produk muslim di jamin halal.

Jalen Malaysia said...

Terima kasih Che Mat

Nina Najib said...

Saya pun dah bertukar guna kicap Jalen sejak beberapa bulan lepas. Sebab kicap jenama 'x' yg saya suka selama ni harganya mahei bebeno.

Saya undi Kicap Jalen.
hehe

rinduan citarasa said...

orang johor membesar bersama JALEN.. so.. memang tak tukar lainn..

love JAlen

rinduan citarasa said...

orang johor membesar bersama JALEN.. so.. memang tak tukar lainn..

love JAlen

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.