BEN ASHAARI

Sunday, June 17, 2012

"QHALIFF BEN ASHAARI" KE SEDENAK..

qhaliff
Assalammualaikum, 2 hari tak berblog, jangan memain tu boleh mengurang pengunjung tetap DTS(terima kasih pada yang sudi singgah). Sebenarnya mat sibuk sikit. Pagi ni kita mulakan entri dengan apa yang berlaku semalam. Rasa seronok dan berbesar hati menerima kehadiran "bakal" blogger kecil ni, dah tentu lah Muhammad Qhaliff Iman Ibni Ben Ashaari. Teringat Ben pernah kata dulu, esok2 dapat baby, dia akan bawak ke Sedenak. Ibarat kata bidalan lama, kerbau kita pegang pada talinya, manusia kita pegang pada janjinya, maka tertunai lah sudah janji tersebut. Sapa lah tak geram melihat bayi comel yang wajahnya saling tak tumpah macam Ben (tapi dalam kedudukan berbeza, jadi wajah Azila pulak...oittt..mesti lah mama dia tuuu...). Comelkan Qhaliff...nampak macam budak dah besar, kata bonda Qhaliff ni tinggi lampai orangnya, daya pemikiran luas dan agak jitu dalam membuat keputusan nanti (tengok lah dahi dia tu....apa2 pun yang dikatakan, Insya Allah...biarlah kita doakan yang bagus2 dan yang manis2 untuk insan suci ini.)

qhaliff 2
Majlis bermula kurang lebih jam 12 tengah hari, mula2 Kak Yatie (Yati Memories) sekeluarga datang. Diikuti dengan Ayu Citarasa Rinduan serta keluarga. Tak lama lepas tu Ben Ashaari, Que Ahmad, CikAli dan geng-geng Whatspp dari Putrajaya sampai (errr...kalau baca sila tinggalkan link blog anda ok...minta maaf dari Che Mat). Ini pertama kali Qhaliff dibawa berjalan melalui pengangkutan darat yang agak jauh. Jarak Putrajaya - Sedenak tu berapa agak2?(sendiri Google yea). Sue Joshua sekeluarga meyusul (terima kasih pada Bonda Sue sudi datang). Bila Sis Linn, Bukit Indah sampai, suasana terus berubang, jadi meriah sangat2, mat bukan lah nak puji, Sis Linn ni happening orangnya, kan Linn, terakhir sekali Blogger Kasawari dan isteri Cikgu Linda...Memang pengsaann lahhh >______<

qhaliff 1
Pada semua, ucapan terima kasih dari DTS-MAT GEBU, amacam Sedenak ok tak?..Ada tak "yang" ikut balik? Hidangan pun ala kadar saja (tak sempat nak ambik gambar semua, tapi anda boleh lihat di blog rakan2 yang buat entri).. Mat masak asam pedas ikan pari, Kobis masak lemak putih, Ayam goreng, ulam2, sambal belacan, ikan masih goreng dan anggur sebagai pencuci mulut..Lepas tu ada lah buat kek keju mangga (jenis beku), pavlova, karipap(orang lain buat) dan Kak Yatie bawak apam polka dot yang sedap, comel dan mulus juga tak lupa Ayu dengan Pizza <----sedap ok pizza, kami suka!!.. Tu sajalah yang ada. Akhir kata terima kasih sekali lagi, minta maaf jika ada terlanjur kata, terkasar tingkah laku dan perbuatan. pada Ben, Azila dan Qhaliff, terima kasih..

DATO UNDANG PERGI JELEBU,
BELI MANGGIS BERKATI-KATI,
RIBUAN KASIH DARI MAT GEBU,
BUAT TETAMU YANG DI HORMATI.

MALAM HARI PASANG PELITA,
JARAK PELITA PANJANG SEDEPA.
TERKASAR BAHASA MAAF DIPINTA,
JIKA BERUSIA INSYA ALLAH BERJUMPA.

Turut ada dalam entri2 mereka....
Kak Yatie
Ayu Citarasa Rinduan
Ben Ashaari
CikAli
Qasehdalia
Sue Joshua
Mk Syahir
FizaFantagiro
Puteri Rimba
Sis Linn


21 comments:

Cik Sara said...

wahhhhh....meriah!!!
comel!!..

JAI said...

Wahhh..Meriahhhh...bilalah dapat singgah ke sedenak ni..huhu

misshannajr said...

Qhaliff besar dari usia..tak gaya baby 2 bulan ponnn hehe..seronok la CMG terima tetamu :)

Yuyu Zulaikha said...

comel nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! T_T

Nur-nba said...

Meriahnya.. Tentu tuan rumah tak menang tangan melayan mereka semua.. :)

Scarlett O'Hara said...

Bestnya berkumpul ramai-ramai.

azila said...

Tq en.matttt..arini bf ngan cheesecake:)

JIJI YU said...

mmg cemburu buta ni

Iffah Afeefah said...

bkn main lgi gmbre pcm dpt ttmu ye

Yatie said...

Terima kasih atas layanan yg diberikan...gembira dan terharu dibuatnya...balik dngn perut kekenyangan..pastu tidoooo...he3...terima kasih juga pada blogger2 yg terlibat..anda semua mmng best..kenangan indah part Qhaliff eekk....eekkkk...

Citarasa Rinduan said...

lama idam nak singah ke SEdenak, tak sangka... bila en zalie kata ben chat, ajak kesana...

wah!! ayu lompat sama..

sis lin?? dia mmg terlalu best!! kalau tak ada dia, fomal gila.. kak kak sue, kak yatie?
kikikii


apapun.. cik mat.. u the best..
ayu sahur kek manggo.. peweettt..sedap

mayangsayang said...

WAH SERONOKNYER CIK MAT .. LENKALI JEMPUT SAYA SEKALI YEK..

Sis Lin said...

As salam Mat...

Adeii dok cangkung tersedak2 aku, rupanya ada yg sebut2 ni..hahahahha

Ala mcm ni le, mana2 pegi tokei ayam pun aku tegur, kena senyum selalu bru le awet muda's gitewwww..kekekeke

Apa2 pun Mat, JUTAAN terima kash atas undangannya dan hidangan juga layanan yg tip top! Moga murah rezki ko sekeluarga dan tak lupa air kopiO ko memang super duper best!! sampai pindah tempat aku kan..hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa

Thanks YOU buat yg lain2....lap uuuuuuuuuuuuuuu...

fizafantagirO said...

Yayy , Asam pedas PCM terbaikk :)

LaLa mhdnor said...

kemain meriah, jeles ngan dorang2 tu dapat buat gathering.

puteri rimba said...

betul tu fiza,asam pedas cik mat terbaik lah...heeee tima kasih banyak cik mat sudi terima kami...

Diana @ Melley Mey said...

Seronok tgk gambar2 nie semua... Qhaliff comel sgt.... Hari2 tgk gambar Qhaliff pun x per... Hehehe... Gerammm...

efa nur said...

bestnyeeeewwwwww :D

Rozita said...

waa...kalau tau join sekali..org kat kluang time tu...

Iam Yanty said...

Sedey nya la haih! I tak dapat ikut that that! Cook again! Craving for FOODS!! Uwaaa

Que Achmad said...

mmg sedap sgt PCM masak..... nak join lagi len kali..... mmg BERBALOI BALOI dapat pegi.... PCM, Jasamu Dikenang

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.