BEN ASHAARI

Sunday, September 25, 2011

BERSARA DARI BLOG?.....HMMMMM..

(Gambar Ehsan Google)

Hmmm..rasa penat...tiba2 terdetik dalam hati..nak bersara lah dari dunia blog nih.. tapi bila kenangkan sahabat2 dan teman2 yang mat kenal sejak berblog ni, rasa sayang sangat, dan ini lah keistimewaannya berblog, ia akan merubah sikap kita tak sikit banyak. Jika sebelum ni kita rasa tidak dihargai, tapi berblog akan membuat kita lebih rasa dihargai bila mana isi kandungan blog kita memberi sedikit sebanyak manfaat pada mereka2 yang memerlukannnya. Dan mereka akan memberi respon yang begitu positif yang amat membina pada kita..

Mat bukan apa, sejak2 raya ni masa agak ketat dan rasa tak larat nak update blog sekerap macam dulu, mood tu pun agak bercelaru, rasa tatau nak buat yang mana satu. Geng2 blog mat pun semua sibuk dah dengan haluan masing2, jiran mat pun sama juga..hmmm tak pe mat faham. Ntah lah, biar masa yang menentukankan. Pada semua pohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki jika mat ada melakukan kekasaran bahasa yea...salam semua...Assalammualaikum...hingga berjumpa kembali nanti...

31 comments:

Sunah Sakura said...

hurmmm...mungkin perlu rehat untuk kembali dengan semangat yang baru...

Mat Gebu said...

@ Sunah - kannn...pcm tengah mencari semangat itu..hmmm

JIJI YU said...

senyap seketika tak salah..nnti la jiji gi bagi semangat

ibundo said...

penat, releks dulu mat. Kurang ceria dapur masak2 kalau mat tak ada.

Nina Suria said...

salam aidilfitri Mat,

Dah lama tak kunjung ziarah kat dapo astanamu ini, begitu juga dapo kengkawan. Betullah tu, waktu menjarakkan kita semua.

kekadang kakmOn pun terfikir jugak nak tutup blog, tapi mengenangkan tempat bermain ngan kengkawan, niat tu kakmOn tarik balik.

Moga kita sama2 dapat mengekalkan ukhuwah yang manis ini dengan rangkaian blog-blog yang kita telah tautkan bersama.

Maaf zahir dan batin dari lubuk hati yang dalam.

NYKOLETT said...

Alah mat...ape yang penat sangat nye?relax2 lah...ade cerite update le..kalau tkde cerita sensasi ulang tayang cerite lama..smile and be happy ehh...

Muslimah Optimis said...

hehehe... rehat dulu ye PCM.. lepas ni mesti akan ebih bersemangat.. sokong DTS

nur said...

CMG..
OH NO NO NO..
NANTI TAK BERASAP DAPUR JIRAN.. EHEH,
WALAU X SELALU KOMEN.. TAPI BILA NAMPAK ADA UPDATE DARI TINGKAP JIRAN PUN DAH SERONOK..
KALAU NK BEREHAT JGN LAMA2 YE.. KEBULUR KITORANG NNT.. UHUKS..

Che Mat said...

mat.. CM dah lama dah melalui perasaan dan zaman tu. malah memang CM dah bersara dah pun dari berblog secara tak rasmi. namun demikian rakan 'seblog' yg rapat seketika dulu seperti mat tetap dihati selamanya malah agenda wajib utk diziarahi setiap CM pulang bercuti. kadangkala terasa rindu juga utk kembali berblog namun 'seru' seperti tak kesampaian. apapun, CM rasa mat patut kekal di arena blogger. kekalkan semangat tu ye mat. (sesungguhnya CM rindu utk menatap gambar2 masakan mat yg meletop ketika mat sangat 'bersemangat' dulu). semoga mat ketemu semula semangat yg dicari itu. all the very best to tiffin biru!

Abhamz said...

salam, tidak mungkin mat akan bersara dari berblog, jika itu terjadi, ianya satu kehilangan besar dalam dunia blogger....ambil masa yg secukupnya untuk mat bertenang dan mencari semangat untuk berblog dengan persembahan yang lebih mengancam daripada sekarang yg juga hebat dan meletup.

Panglima Muda said...

macam pemain bola pulak nak besara, tenguk kat depan tu...ada yang lebih tua lagi dan masih belum tumbang

BEN ASHAARI said...

ibarat nak tinggalkan sudip dan kuali..mampukah. ?

S.U.E said...

Saya pembaca senyap. Tak perlu lah bersara. Bila ada entri, update. Bila takder, takper lah. Blog to be happy... jgn stress pikir nak update 2-3 kali sehari. Even though we appreciate all the entri walaupun ulang tayang kali ke 88, lebih baik ada CMG update sekali sekala drpd tak update langsung.

simanis said...

Salam bahagia CMG...

Walau hati lara,
Jiwa sangat membara,
Mata menitiskan airmata,
Mengapa perlu kita berduka...?

Saat kita rebah,
Harapan kita punah,
Hidup seharus nya indah,
Mengapa perlu kita mengalah...?

Jangan bersedih kawan,
Usah difikirkan lawan,
Bancuhlah kopi secawan,
Merawat hati mu yang rawan...


Salam sayang dari simanis...
http://www.syima.com/

Famili Ceria said...

tapi janganla berhenti terus...minat dengan pelbagai resepi yang mat gebu selalu masak...

Jom terjah sini:
1)Pelik!! Nasi Berlaukkan Kondom di China
2)Kesian…Gadis Muda Berwajah Tua
3) Terbaru!! Cara Kembalikan Facebook Chat Yang Lama

maszull said...

salam...biasalah kekadang tu mmg ada rasa mcm tu tapi kena fikirkn peminat yg dah ramai tu sentiasa menunggu n3 dr abg mat...:)

Buuwa said...

Jangan Dibiarkan DTS bersawang terlalu lama ya..

Ummi said...

Emmm....Mat kalau nak bersara, kena isi borang dulu....tengok ada kelulusan ke tidak tau?? Ko xyah la nak bersara Mat oiii....nnt asyik lap2 teko jek...lagipun ko gerenti masak hari2..hehe...jadi mmg sah lah xleh berenti kan...lainlah akak, kadang masak, kadang rendam maggie je ler...hahahhaha... Kalau Mat bersara, akak pulak pencen...hehhe

Isteri Encek Bard said...

PCM, IEB PUN SAMA.. MASIH BEREHAT DARI BERBLOG LAGI... HURMM TAK TAHU LAH KENAPA... RASA IDEA MENULIS TU TETIBA MENGHILANG PLAK.... TAPI SANGAT RINDUKAN KENGKAWAN BLOG... MUNGKIN KENA AMBIL MASA KOT NAK ADA MOOD BERBLOG NIE..

gerobok antik said...

alamak saya baru nak join blog ni dah nak bersara. Apasal lak, tak gebula macamni.

Jemputla ye ke blog saya yg tak sepertinya. Hope we can have more fun in the future

Ami said...

salam, sanggup ke DTS hampakan harapan 10450 peminat2/kawan2/rakan2 blogger begitu saja?

Mat Gebu said...

Salam--bagi saya bereht 2-3 hari ni yeaa..terima kasih..

Aryanie Ismail said...

Ala, tkmohlah bersara dr blog ni..klu nk berehat okay je tp jgn lama2 ya..

apapun semoga semuanya berjalan lancar hendaknya..amin

Tamar said...

Salam,

Take how much ever time u need to rest and refresh...Simpan semua cerita2 CMG sepanjang fasa rehat tu untuk dihidangkan pada kami pembaca DTS ni bila CMG da bersedia utk aktif semula nanti..On leave takper..Just don't leave us for good OK... Cheer Up CMG..:-)

BeloG MTT said...

Jom nyanyi lagu XPDC - Semangat yang hilang.. Hehe :D

yo87 said...

xpe. ;) menu yg lama pun still berguna. cuma kami nak tahu apa masakan terbaru. hehe

yo87 said...

xpe. ;) menu yg lama pun still berguna. cuma kami nak tahu apa masakan terbaru. hehe

kakchik@ella said...

CIk mat, rilek la. dont stress2. agak2 ada mood, buat. tak da mood, rehat. No pressure in blogging ok.

Rahmah Ram Ram said...

kami sentiasa menunggu kembalinya CMG selepas ini....

Aza/Rin/Na said...

saya pun ambil masa sebulan cik mat nak berblog balik dari pertengahan puasa sampai la nak abih raya ... kekadang bila dah bertahun2, berhari2 kita buat benda yg sama memang otak kita akan jadi penat ... dan kita akan menjadi stress demi utk orang lain - why not this time - kita buat utk diri sendiri pulak .... take yr sweet time to come back fresh ... :-) assalamualaikum...

ISP said...

syg kalau berenti...kalau berehat sekejap xpe...:)