BEN ASHAARI

Sunday, May 29, 2011

TIADA LAGI ENTRI MASAK2 MALAM NI....

(Gambar Ehsan Google)

Waaaaaaaaaaaaaaaaaa..penat lah, tak de entri masak2 untuk malam ni...Rasanya lama juga tak bebel kat DTS-MAT GEBU, blog BDD pun tak de entri baru...hmm, tekak sakit sikit..tapi dah makan ubat. Cuaca yang tak menentu pun boleh sebabkan kita rasa kurang selesa kan. Hari ni seperti mat cerita dalam n3-n3 lepas, mat masak ringkas dan telah pun mat up kat N3 sebelum ni. Musim cuti2 sekolah ni, majlis kenduri kawen pun bermula, jadi ala2 musim gantung kuali..tapi mat seperti biasa saja...On...

Oh yea...mat kan sebelum tidur selalunya akan selak2 buku resipi, atau blogwalking ke blog2 geng masak sambil melihat2 resipi mereka yang boleh kita cuba. Idea kadang2 kering gileerr, macam sekarang ni, hmm kering idea satu, then rasa malas sikit pun ada juga..aduhh, tak suka lah bila ada sifat macam tu....kena rajin..rajin...rajinn.....grrrrr...

Sebelum mat akhir kan N3 ini, nak cerita pasal DIGI award tu...buat masa sekarang mat masih di tangga ke - 2 dalam kategori TOP MAKAN2 EXPERT, kadang2 mat segan nak minta anda undi, tapi itu dah jadi kemestian kita sebagai calon...kann, memang perlukan undian dari anda, jadi mat tak minta apa2, kalau ada keikhlasan dihati anda, sila lah luangkan sedikit masa untuk vote DTS di sini.....Tak lupa, undi juga pada jiran sepagar DTS, Ben Ashaari, di sini.... Undian boleh dilakukan hanya sekali untuk setiap kategori, lepas anda vote DTS, anda masih boleh lagi vote BA, sebab kami bertanding dalam kategori berbeza.....hmmm, terima kasih yea..

7 comments:

azila said...

salam..en.mat, tdo awal mlm ni..heheh, nanti bangun kol3 pagi bincang ngan kak limah pasal resepi apa nak masak:)

Sunah Mohammad said...

haa... bagus2~ undi yee semua... :p

Along Maklong said...

boleh undi banyak2 kali ke.. maklong ni tak faham sangat.. tapi undi dah..

ibunaznoy said...

salam,
ooo tak sht ke..smoge cpt2 sembuh yea..gudluck jgk!

p/s:ada gak gmbar kucing comel tu ;)

Cik Puan Izan❤ said...

semoga che mat sentiasa sihat walafiat dan boleh masak sedap lagi lps ni....^^

MR said...

best resepi abg gebu sume.. MR follow..

ShashaCatering said...

Semoga cepat sembuh Cik Mat. Jangan lupa minum madu ya... ;)

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.