BEN ASHAARI

Wednesday, May 18, 2011

NANTIKAN MAT GEBU DI "ERA" KHAMIS INI!!....

Salammmm sayang semua..wahh, heheh, saja lah nak letak satu entri panas sebelum tidur...erkk yee kee si mat tu tidur?..Tak caya kann..tulah mat sendiri pun tak caya, kalau aku boleh tidur awal. Apa2 pun mat nak bagi tau lah, tu hari pihak DIGI sms, dia tanya nak tak di interbiu oleh Radio Era dalam slot pagi...pasal DIGI WWWOW AWARDS kat sini. kategori "top makan2 expert"..(jangan lupa vote sekali..ehemm). Masa dapat tu mat terus sms Ben Ashaari, of coz lah dia yang pertama ku bagi tau, sebab mat join DIGI tu pun atas iniseatif Ben, dia yang call suruh mat join...Lepas tu mat call balik pihak DIGI bagi kata persetujuan..

Tapi masa tu belum sah lagi, cuma Jumaat lepas pihak ERA call kata, nanti mat akan ditemuramah oleh Pak Nil (insya allah) melalui telefon pada hari Khamis 19, sekitar jam 9 pagi macam tu. Hmm kena lah tunggu kan kalau nak dengar..adehhh tah boleh ke tak lah aku diinterbiu nihh...walau pun soalan senang dan sekejap je...apa2 pun kita lihat nanti. Mudah2an Allah swt mempermudahkan segala urusan..insya Allahh ....aminnnnn.....

48 comments:

Sunah Mohammad said...

pewwwiiiittttttt.....!! da kuar pun...asal tak letak tajuk tadi????

Ummi said...

Pheeeewwwww...hehehehe...x lena tdo la ko eh...2 3 hari duk citer kat akak tuh..ko dah wat air asam jawa ke blm...biar sedap serak berlemak sikit sore kooo...Pastu tdo mst cukup tau..nnt ko cakap hilang fokus, mata ngantuks...otak jd senget..hahahahah...Mat, nnt jgn tersasul tuju lagu pulak..hahahaha, org suh ko cakap psl blog...adeehh tiba2 rasa nak tersyuuuuuttt** hahahahhaaha, tahniaaahh Mat!!! Akak x sabar nk dgr...harap2 satu dunia x black out la eh..hahahahha

Salim Harmanain said...

macam retis la hehe .. :)

Sis-Lin said...

tahniah abangggggg...*serta merta tukar jd abang..hahahahhaha

Mat..jgn lupa bgtau ok jam berapa....ko jgn lupa sebut nama aku..muahahaaaaaaaaaaaaaaaaa

Muslimah Optimis said...

tahniah PCM... tapi aima kat sekolah time tu xleh la nak dengar...huhu..

latesr entry SCAN BLOG ANDA KOT-KOT TERKENA SERANGAN MALWARE

notti netti said...

wah....tak sabar nak dengar era nanti eheheheh..nak dgr sore mat gebu.

cik pulau said...

wahh.. tahniah... nak dengar la nt.. hehe

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhhh cayalahhh!!!!!

Areef Ibn Naim said...

salam,

tahniah cik mat... nanti bgtau bila rakaman tu on air ek...

Zie said...

CMG

walaupun rupa mu tidak ku kenal

dapat dengar suara pun jadilah...

mcm ni lah said...

hari khamis kul 9 pg kan ?,. okey saye tunggu

BEN ASHAARI said...

tumpang lalu sambil bawak sepanduk " UNDILAH SAYA " ...

Izamir Ridzwan said...

perghhh nak ikot boleh??

Sunah Mohammad said...

sape lalu bawak sepanduk kena bayar tol!!!!

mr.kylephytrie said...

congrate...

miss Fyqa said...

Tahniah :)

Encik Amman said...

fuh..makin top la nanti mat gebu ye dak.. hehe alhamdulillah.. satu Malaysia leh dengar..lagi2 time mereka pergi kerja or di tempat kerja :)

Along Maklong said...

TAHNIAH.. dari maklong buat CMG kita.. anda memang hebat dan anda memang layak..

cik heroin said...

dh jd retisss. haha

Rima said...

Phewittttt.. woahhh dah minum madu and warm water belum?? cam gini nak kena letak alarm kat my phone.. harus dgr suara cik mat kat Era on thursday hehe

~syue~ said...

saya rasa bangga la pulak , wakil blogger dah ditemuramah nnt.. hehe
dulu2, blogger mcm biasa2 je di mata org, tapi skarang..haa... siap jumpa paknil lagi.. mcm artis

woah... MAT GEBU, SIGN PLISS ! :D

Nieza said...

wah semakin hebat cik mat yer...lama tak singgah sini....btw tahniah semoga dipermudahkan segala urusan...amin...:)

Syafiq Salim said...

Jangan lupa sebut syafiq salim nnti... haha :)
Tahniah.... blogger mmg terbaik !

Citarasa Rinduan said...

wah!!!!!!!!!!!!!

cayalah...
hidup DTS...

tak sabar nak dengar di radio era

Mat Gebu said...

@ sunah @ tu lahh semalam line tenet mengong..huhu..

@ kak ummi - hahaha, kejamm gileerr..haha kak terima kasih entri kat blog akak tu...kelakau gilaa..

@ salim - kah kah kah, mana ada retisnyaa...aku ni kuli jee.

@ sis_linn - hahaha...weyy koo lupa makan ubat ke..uik ekitar jam 9 pagi, tapi mungkin sekitar jam 9.30 ke atas mcm tu...

@ muslimah - terima kasih..hmm kat sekolah yeaa...tak pelah.

@ notti - haha yg tu buat saya lagi teruja + nak pengsan.

@ cik pulau - terima kasih, harus yeaa..

@ mak dara - terima kasihh..segan nih..

@ areef - terima kasih cikgu, hmm esok dalam sekitar jam 9 pagi.

@ zie - hahahhaa..adehh lawak...

@ mcm ni lah - yeahh sekitar jam 9 mcm tu. wajib tunggu ok.

@ ben - hahha, rm 3 sekali kempen, okeh..

@ izamir - jommmmmmmm....ajak awin sekali..

@ mr kylephytrie - terima kasih...

@ miss fyqa - terima kasih..

@ en amman - haha, tak de lah macam tu, biasa2 saja...

@ maklong - terima kasih, sebenarnya ramai yang layak dari blog dts ni..

@ cik heroin - hahaa, tak de maknanyaa..

@ rima - terima kasih rima, waa xceli i teruja bila geng masak2 komen mcm rima nihh...

@syue - terima kasih, huhu, jumpa pak nil tu tak lah, dia call je, tu katanya, wallahhualam..

@ nieza - terima kasih dan itu lah yg saya harapkan, moga dipermudahkan walaupaun ianya singkat saja..

@syafiq - hahhaa insya allahh...anda juga hebat!..

@ ayu CR - terima kasih ayuuuu..adehh pengsan koo aku, lagi baca N3 kak ummi...

Che Mat said...

TAHNIAH MAT

CT Delima said...

As'salam Mat
dtg lewat lah pualk.semua dah samai kebulan ko..hihihi

Tahniah ya CMG, k.ct memang tak pernah miss dgr ERA setiap pagi. semoga segala urusan hari tu nanti akan dipermudahkan...aminnnn.

p/s jgn lupa asah lidah bior lancar nak berbual..hahahaha

Sue's said...

Alhamdulillah..tahniah CMG & DTS... nampaknya esok kene ejas radio online la...sy kat sekolah...nk dgr jugak macam mana pun... :)

Kakzakie said...

Ha... tu dia. Dah macam artis jugalah kiranya. Tahniah dari kakak!!

AKO @ retna said...

wah wah bekembang lagi org kenal ko sok hhee.. tahniah maat!!

Rozie said...

caiyok...caiyok..akan ku tunggu mat!!

cikgu sidah said...

cayalah bang mat! tahniah! lepas nie boleh le jadi celebriti chef! semoga murah lagi rezeki lepas nih! (nak tumpang 2 kaki!)

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

tahniah PCM..caiyok2..

mamasuri said...

wah kelas gitu..kte tunggu khamis ni...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

TAHNIAH MAT!!
mudah2an dapat buka radio kat ofis kul 9 pagi esok.. hehehe..

Pembawa_Wacana said...

Tahniah!! <--terlambat....

Huszaini said...

Tahniah mat! mudah2an berjalan lancar semuanya!!

CIKU said...

Tahniah cik mat gebu..jangan kau kelu ye..hehe
doktor kata AKU overweight

fabmom said...

waa..femes nya mat gebu ni..tahniah..tahniah..your blog memang menarik.

missalongwani said...

hahah..tdi kat radio dgr2 pak nil kol org yang join ni..wahhh..tahniah en mat..........

Ainul Hayat said...

Wah, esoklah kan abg mat? harus dengar nih.

MamaFaMi said...

TAK SABARNYA TAK SABARNYA TAK SABARNYA..... ESOK MA NAK TERPONGGOK DEPAN RADIO EH, TUNGGU KO KENA INTERBIU DENGAN PAK NIL.... I LIKE! MESTI HAPPENING NIH...

sweetazezah said...

salam cmg,tahniaaaaaahhh sbesar KLIA,k.jah ucapkan coz dapat bersiaran d ERA!sila jgn gabra cmg..caiy00kkk!moga terus beraksi di dapor dgn resepi yg laaaaaagi mengancam!pagi2 sok nk ON astro awei2..nk dgr sora cmg..take care..bubaaiizz..

zuwaidah said...

wowwwwwwwwwwww cik mat dah glamerrrr

miszlullaby said...

wahhhhhh...congratz cikmat.nanti sebut nama saye sekali plzzzzz..sy tnggu denga dari Russia.hihihihi...

Bila air pasang said...

cayalah cik mat....saya baru je dengar era. Saya pun sokong cik mat.

hana said...

kesian aku..... td tak dpt nak dengo suara merdu xpakwe aku paknil ngan ko mat... sob sob sob......

hana said...

eh papepon tahniah mat!!!!

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.