BEN ASHAARI

Monday, March 21, 2011

MENJAWAB PERTANYAAN ADY BUDIKA.COM

Mat Gebu terlebih dahulu nak minta maaf pada ady budika, blogger makin dikenali. Sebab dah lama soalan dia untuk segman Ben Ashaari : Aku Sayang Blog Ini. Baru sekarang baru sempat jawab 5 soalan Ady..Bukan tak ingat tapi buat2 lupa sebenarnya...Yelah ady tu siapa lah kan, femes ke?..Glamer ke?...Blogger hebat ke?...Tapi pada mat..Ady Budika blog dia walaupun dia sendiri kata bercampur aduk, namun tetap berpotensi dan unik..Secara jujur lagi ikhlas mat kata, pemilik blog memainkan peranan juga untuk memperkasakan blog itu sendiri. Ady ni mudah mesra dan easy going person, jadi blog dia pun memang mesra pengunjung..tidak terikat dengan satu ketetapan protokol...paling utama dia sendiri tidak memiliki sifat2 keji dalam penulisan dengan menghentam mana2 blog yang dia rasa mengjengkel kan.....anda nak kutuk mat gebu lepas ni...silakan lahh, Aimann memang tak kesah, sambil2 tu jangan lupa backlink blog DTS yeaaa..nak juga traffic...kot2 boleh macam Beautiful Nara...haaa, koo orang tak nak?.. Ok Ady, aku jawab soalan tu yeaa...

1 - Aku comel tak?
  • Hahaha..Sunah..oooo...Sunah...koo mari sini tolong jawab soalan abang Ady koo nihh..aku mana boleh cakap lelaki lain comel..sebab aku palingg comel yeaa.
2 - Ko rasa blog aku leh pergi jauh ke?...
  • Insya Allah Ady, jika itu ketentuan Ilahi untuk koo, tak mustahil blog koo boleh pergi jauh, walaupun berbagai cacian dan tomahan dilemparkan Janji ko tetapkan hati, peduli apa orang kata selagi kita berada dilandasan yang betul tak de yang mustahil.
3 - Napa mahal sangat jemari ko?...
  • Hahaha, kalau ikut kan lagi mahal weyyy....tapi 25 juta tu cukup lahh...Anugerah Allah kan, mana ada nilainyaaa...
4 - Ilham ko dalam blogging...
  • Hmm, yang ni tak boleh nak kata sebab ilham ni datang dari pelbagai sumber, bila aku blogwalking pun boleh dapat ilham masak, ilham menderhaka resipi dan ilham mencipta sesuatu yang baru dan pasti revelen untuk dimakan...apa yang penting jangan terover creative..nanti hancur beb!!...
5 - Blogger yang ko rasa boleh naik...
  • Pada pandangan aku sebagai blogger tak berapa lama, semua blogger boleh naik cuma kena berusaha dan bersaing secara sehat dan berdoa juga. Lagi satu ni pesan aku lah, tak paksa sesiapa nak dengar...kalau berblog biar lah ikhlas, jadi diri sendiri, jangan mudah jelessss...tapi kalau jeless membina tu tak pe lah...aku pun bukan naik cepat..dekat 5 tahun nak bina tapak yang kukuh..lagi satu kalau nak dikenali, jangan lah guna kaedah busuk...gunakan kaedah yang bersih dunia dan akhirat..last aku nak pesan...jauhkan sengketa kita sesama blogger....Ok Ady..terima kasih sebab ko sayang blog aku...perghh penggsann beb >_<

10 comments:

Sunah Mohammad said...

o yeah~~ soklan no 1 saya setuju!!! hahaha~

AdyBudika said...

errr..tak sangka jawab dalam bentuk entri..err...aha..jawapan num 1 dah ditemui..la la la :P

Mat Gebu said...

Perghhhh...Sunnahhh @ Ady Budika...ehem ehemm...

Huszaini said...

Aii... makin mesraaa hehehe.. berdua dimana-mana... hehehe

Mat Gebu said...

@ huszaini - yeaaahhh...akan bau nasi minyak tak lama lagi...insya allahh

JIJI YU said...

mueheh..usaha lbeyh ngn doa...heheh..btol2..stuju2...

Miss Ran said...

ehemmm..sifu mat..jom kontrobesikan...

hehe..syg jugak blog cik mat ni

Ummi said...

Waaaaaaaaaaaaaa...soklan cepu mas belaka!! Jawapan cepu kristal..Segan nak baca...hahahahhaa

Citarasa Rinduan said...

kak ummi--
kita tumpang happy jerlah kak..
tang jari tu..takut AYU!!!!!

Eyqasara said...

hihihihi.... funny... best... klu "menjadi" 2 blogger "tersebut" rasenye mat gebu boleh jadi tukang masak pengantin... ups! hihihi..

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.