BEN ASHAARI

Wednesday, March 16, 2011

MAT GEBU "MUNCUL" DI 1TUBE...JANGAN TAK CAYA!!

~:STICKY MODE, SCROLL DOWN FOR NEW N3. THANK YOU:~

Hampir 5 tahun aku berblog.....Ini pertama mat gebu telah di"perlakukan" sebegini rupa..arghh aku malas nak cerita....Siapa yang bertanggungjawab atas semua ini?....Itu anda kena tengok dan saksikan sendiri.....di sini... Apa2 pun jangan gelak okeyy...kang sumpah jadi Kitchen Aid kaler merahh!!....jeng...jeng..jengggg!!!!.....

79 comments:

Firdaus Nor Hairy said...

Akhirnya dpt jgk dgr sore abang mat gebu...hehehehe

alamanda said...

lg sekali akak nak komen.
i loike your hand.
so cubby wit the runcings jejari.

Mat Gebu said...

@ firdaus - hahaha, aduhh...ngeri tak?..

@ alamanda - Terima kasihh kak, tu lah..ala2 jejari ketam...montel2 kan..

Areef Ibn Naim said...

Assalamu 'alaikum,

Cik Mat, dpt royalti nanti jgn lupe belanja pelakon2 tambahan tu, hehehe... Gurau jer...

Matjoe said...

nice one dah tgk, tunjuk laa gak muka kacak hang tu. muka ben tu dh kenal lama dah

Cik Sue said...

tak dapat tgk tuan empunya bdn dgr suara dgn tgk jari2 gebu mu yg menyediakan resepi yg sentiasa mengebukan selera anak tekak cik sue nih pun dah cukup memadai abg mat gebu... =D

Citarasa Rinduan said...

cik mat--
daku pengsan 2 kali....
sangat bestlah sessi vlog tu..

Kasawari said...

ya la.. akhirnya dpt dgr suara ko Mat.. hehe..

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

salam abg mat gebu, naz mungkin baru 1st time komen kat entry abg mat. Apa2 pun, tahniah...coz dah ada vlog sndiri. Mungkin dengan kata2 abg mat, bole memberi semangat kt gadis2 kat luar sana untuk belajar memasak. Mungkin naz pn dah kena cuba untuk memasak ni. huhu

smga success slalu..

shahjiehan said...

hahaha.. dah tgk!!

Mat Gebu said...

@ cikgu aref - hahaha, anytime cikgu..

@ matjoe - ehem ehem.... ;-)

@ cik sue - agak2 ada tak rasa nak pitam? :-)

@ Ayu - hahaha, tapi serius kan, mmg lawak..adehh...

@ kasawari - elehh abg burung..haha,

@ syarifah - terima kasih, saya pun cuma kata apa yang terlintas tu saja...tapi dari hati..

Mat Gebu said...

@ shahjiehan - tuu diaaa...jangan lupa buat spekulasi ok..apa2 pun terima kasih byk2 yea..

Nieza said...

Assalammualaikum CMG,dah tgk dah video 1tube tu...tahniah buat semua yg terlibat.. best juga tgk sessi vlog tu. btw tq sharing ditas segala nasihat yg dberikan..semoga DTS dan CMG akan dirahmati Allah selalu..:)

miszlullaby said...

wahhh..nak pergi tengok!!
tengah buffer.hihi=)

logorithm said...

Oh! Selama nih Tipah tertipu lah?

Uwaaaa!

Kih kih kih...

CuteOven said...

Wahh...bestnye CMG
siap kena interbiu lagi

seronoknye dapat kumpul ramai2

Myvitrd said...

Orang senegeri dengan aku ni. sedenak dengan pontian dekat je.. hehehe.. Aku dah tengok habis video tu.. memang terbaiklah..

Teruskan berblog dengan resepi2 baru..

azharr said...

awat ben ashaari serius sgt masa menyoal mat gebu...hehe

Latiolicious Lady said...

terbaik mat!

Fyqa said...

thumbs up.
dpt dga suara, tgk tgn pon jdi la...
huhu


;D

K.Nor said...

salam che mat... tahniah! wahh dah masuk 1tube.. part ben tanya sapa lagi hebat masak, lelaki atau pempuan.. che mat kata lelaki hebat tp pempuan teliti.. tp masakan ibu paling hebat kan.. maknanya org pempuan gak la yg menang! betul kan.. hihii

baru k.nor tau pasal apa nak buat appointment dgn along k.nor.. hehehehe.. ampun.. :)

iera said...

tahniah ye abg mat,semoga lebih success lagi lepas ni..hihihi

Mat Gebu said...

@ kak nor - hahaha, shhh akak dediam..tapi akak dah tengok eks..cekci kan perut ai..hahaha..pemmsannn!!! >_<

DeLLa said...

wah..cik mat...best tu kalo ade rancangan masakan sendiri..sy kompom tengok..keep up good work!

hana said...

merdu suara ko mat... leh tak tido malam dbuatnyer! hihihihihi.... tapi aku suka part ko gelak tuh! hahahahaha

tahniah mat tahniahhhh.... wa caya sama lu beb!!

azila said...

salam en.mat...nasi ayam yg ditapau semlm ben mkn sorang2..huhuh..

Mat Gebu said...

@ hana - hahahhaa, aku kan hana, koo komen aku ok lagi, ni aku berdebar2 nunggu akak rebit kita komen...sah2 aku leh buat satu N3 nyaa lahh...berdebar2 nihh..kak ummi cuti lagi..

@ zila - erkk..hahahaha..zila terima kasih ek hadiah tu..i likee, boleh buat prop masak2 nanti..

Izamir Ridzwan said...

watching abg mat punya video.. x abis lgi.. bila ntah nak muncul muka ni,,,

zuwaidah said...

Cik Mat, muda lagi laaaaaaaaaaaaa. Boleh masuk kategori handsome nihhh

kiera'sakura said...

dah tgk.... ira x gelak,, btol... hehehe

Dayang said...

salam cik mat,
tahniah ye :P

AKO @ retna said...

mat o mat, sore je ker???
Ni yg buat ako windu nak tatap wajah ko ni muahahaa :p

LugieAmir said...

alahai Mat... tu lah suara ngan perot jee... mahal betol nak tngok rupa dia..neway.. best! semoga Tiffin Biru & CMG terus sukses & gemilang.

Norhafiza said...

waaaaaa..mmg ja'at la abgMat taknak tunjuk muka huhu..ingt kan leh kenal gak tp takpe la..kenal sipi2 pun ok la kan..nak kenal sangat kene p rumah abgMat la kan, ye tak? hehe..tp No rasa background lagu tu agak mengganggu la sket abgMat..nak dengar abgMat cakap pun kene buka tinga ni beso2..No ucapkan syabas ye untuk abgMat..teruskan jadi sumber inspirasi kami ye abgMat..semoga abgMat terus majujaya..

NadiRah said...

uncle john ckp selama ni dia tertipu..
kenapa2???huhu

PINATBATE said...

Tahniah Mat Gebu,
akhirnya tercapai jugak hajat kakpinat nak tengok Mat Gebu..walaupun hanya nampak tangan dan perot mu saja...huahuahua..teruskan Mat,biar wajah diselubungi misteri hingga suatu waktu yang sesuai nanti..;D

Ayu said...

Assalam che mat,
berakhirlah imagination akak macam mana 'mat gebu' ni..hehe..
rasa2nya mat gebu ni pemalu orangnya ya..hehe ..tapi shukurlah, dapat juga tengok jari2 dan separuh badan mat tu..hehe..mudah2han boleh kita tengok orang sepenuhnya suatu hari nanti ya..anyway tahniah ya mat & semuga blog che mat ni terus success!!

purpleyellow said...

keep it up

Kak E said...

as salam CMG..
tahniah..more lebih bnyak kejayaan di masa depan..moga makin ligat CMG mencipta resipi2 baru lagi..

MyStar.Anise said...

syabas che mat! Bagus3...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

as salam..tahniah dr LM buat Mat Gebu..

Sis-Lin said...

aku nak jd kitchen aid color pepel..hahahahahaha

fashah84 said...

syukur Alhamdulillah..dapat gak tgok sipi2 je muka abg Mat gebu ni...lama dah teragak nk tgok abg mat yg slalu jd idola saya dlm bidang masakan ni..you're the best!!

akuanakpahang said...

Salam CMG, tahniah juga drp saya anda hebat :)
New Entry "Telur direbus guna air kencing"

efa said...

tahniah mat gebu ala dpt dgr suara ja plak ekekeke tak pa jd la huhu...tgk sipi2 pn boleh ah...good2 dah tgk video tu :)

Kak Rose said...

tahniah mat... x dapat tengok muka, tp pewooot n jari2 gebu tu pun jadilah... dan soara yg cekci tu... tahniah sekali lagi semuag DTS semakin berjaya!

IEZA said...

Thaniah cik mat...teringin jugak nak tgk muka cik mat..Tapi tak dapat..hu..hu..yg nampak cuma pewoot n jari2 gebu cik mat jer..yg tak tahan..nama mat cam bapak kiter la...Che Mat..

Nur68 said...

Congrats CMG...seronok betul dpt tgk vlog tadi, w/pun line tenet bengong dr pagi tadik..

Semoga makin berjaya hendaknya...p)

Nur68 said...

lupe nak tambah tadi...sumpah jadi KA kaler merah?..hehe..tak nak la jd KA tu tp kalau lah dpt KA tu alangkah bestnya...hehehe..

Areliff said...

Mat Gebu terbaik hu3
|AReLIF-New UpDate|

mia.lia said...

video tsekat2 la
tgk yg mule2 je..
igt cmg nak tjuk muke..hehe
tkpe2..nanti nak pegi sdenak..hahaha

Rima said...

Woahhhh ku terpesona dgn suara mu yg lunak and manja tu hehehb.. congrats cik mat.. wah caya lu lah.. all the best cik mat.. u rock!!

mama said...

seronoknya akak.....akhirnya akak dpt jgk tgk mat.....x pelah cuma jari dan dagu je.......akak mmg kagum dgn mat. semoga Allah sentiasa memberkati dan merahmati hidup mat....teruskan berblog ye....

Alina said...

Teringin nak tengok wajah "Mat gebu"..tp x dpt..dgr suara je..he.he:)apapun tahniah..semoga berjaya selalu!

Hayati said...

assalamualaikom, dengan xcitednya nak tgk mcm mana la rupa mat gebu. rupanya dengar suara dan nampak jari dan badan saja. bila nak keluar wajah pula ni

airmataibu said...

siapa nak tengok wajah che mat full edition kenalah tengok 1tube banyak2 kali biar meningkat viewers nya... betul x che mat? pastu, sudi2kanlah komen byk2... heheheheheee, hidup CMG @ DTS!!!

Nisa' Pasir Gudang said...

kite pun...lepas je dapat mesej dari Mat ..trus kite gi dan matikan semua tabnak cepat loading lah katakan... jari mu memang gebussss. 20 tahun masak...tabik la

Melur Jelita said...

Alhamdulillah..dapat juga dengar suara dan tengok Cik mat sipi2...jadi la...tapi macam tak terkejut je mendengar suara Cik Mat..macam pernah dengar je...he he he

cek chun said...

cek nak kicen aide merah satuk!!!!

kzai said...

mmg terpesona dgn suara lunak mat tu..suara manja ghupe nye..akak ingatkan suara garang...tp wajah masih misteri..

Saiful Amin said...

Jom register di www.youthster.tk . . .
website sosial malaysia . .baru buka pada 7 Mac 2011 . . Admin masih dperlukan . . .

ICook4Fun said...

Mat, kenapa tak tunjuk muka. Alah, dapat dengar suara saja.

KOKOLÀIT Enterprise (001975488-K) said...

Pasal sy pi kat link 1tube tu dapat 'video stream not found'??...

sedey tak dapat tengok lagi...

risa said...

cik mat..saye dah nengok 1tube tu...hehehe ada buat entri untuk cik mat..sila2 lah review kalau sudi..komen sekali ye..thankssss
http://hasrisa.blogspot.com/2011/03/jom-nengok-vlog-cik-mat-gebu.html

MULAN said...

tahniah mat... awat takmo kluar muka..? moga mat terus sukses..

nurayunni said...

suare pun jdi la..:)

Ask said...

Ingatkan dpt tgk dah wajah Abg Mat gebu nie.. Sekali suara jak.. Xpa, dgr suara pun jadilah.. Apapun, Tahniah ya.. Teruskan.. Kami selaku blogger baru mendapat inspirasi dari anda.. =)

Aracy Flavia said...

Cik Mat! Loike the video! Thumbs up. Sapa kata org muda x singgah sini. *sambil lambai2 tangan saya :DD

oh and all the answers, loike that too. Feisty! :DD

Cik Eyka said...

i like this...


Just nk beritau ::
anda ditag
http://madahrindu.blogspot.com/2011/03/show-me-your-bff-contest-contest-9.html

pinky said...

yelah...selalu masak sambal....nampak sangat tak reti masak....huhuhu

Adzriel AB said...

dah dengar suara MG... teruskan berkarya dengan resepi2 baru. kami mrujuk di sini.

Ummi said...

Salam Maaaaaaaaaaaaaaatttt...walaupun akak bercuti, tp duk teringat jek kat ITube ko ni....ni baru balik dan sempat komen....wahahahahaa....dah 50% struktur badan ko keluar...hahaaa...sbab duduk x dapat la diaorg nak ukur ketinggian...tp tang jari2 montoksss ko tu...adeeehhh mmg leh wat anak dara dan mak jan ngigo tauuu...hahaha..itu cincin biru...sudah ada tuan kaaa??? Wahahaha...Apapun...tahniaaahh, tahniaaah...tahniaaahh Mat Gebu dan Ben Ashaari yang bersusah payah menjayakan 1Tube nih...moga satu hari Mat akan menjelma jugak di khalayak ramai....!! Akak tumpang bangga...maka terungkai la segala tohmahan skandal ko eks...hehehe...Hidup Mat! Hidup Ben!!

Hazrina Erin said...

tahniah kerana di interview oleh abg ben ashaari!^^

yeayy!!sy follower ke 6500!!(:

Woofer Storm said...

lain kali nak dtg gak,nak makan..heheeeee
thniah mat gebu^^

lagak PENDITA said...

congrats!!Nice blog..
http://lagakpendita.blogspot.com/

Mekar said...

Tahniah Mat,

Saya berusaha nak tengok wajah kamu. Tapi tetap x berjaya. huhu

jom belajar buat macaron

Shaizhar said...

tahniah!!

lepas ini bolehlah masuk segmen 'lelaki ini' kat NONA tv3 setiap ahad 2petang.

kan..kan...

azielee said...

Chubby nye..congrats

azielee said...

Chubby nye..congrats

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.