BEN ASHAARI

Monday, March 14, 2011

KESAH 4 BISKUT BLOGGER....dan....AL-FATIHAH.

P1260244
Assalammualaikum, hmm, lepak leer, nak tidur ni sat lagi, tapi sebelum tu mat letak N3 biskut, tapi bukan mat yang buat, blogger yang kasi masa gathering sedenak tempoh hari. Malam ni mat letak lah dulu yea siri pertama apa yang blogger bawa...tujuan bukan apa, hanya untuk menghargai mereka, bukan mat letak ni bermakna jika anda ingin bertandang ke rumah mat sampai nak susah2 perlu bawak buah tangan kann...serius mat cakap, mat layan ikhlas dan tak harap apa2, mereka datang tu pun dah cukup sebagai tanda ingatan pada mat gebu...tapi kalau dah bawak tu terima kasih lah kan, kata orang2 tua rezeki jangan ditolak..kan....Ok kita cerita kesah 4 biskut malam ni...


Tat keju, sapa tak tau kan, tapi serius mat cakap tat keju ni rasa dia sedap, dengan pastry yang sedap, dilapisi inti blueberry dan strawberry dan dilapisi cheese dan kemudian dicorak sedemikian rupa..Tat keju comel ni dari blogger masakan "Sariyusa". Dan sebelah tu pulak tat nenas sedap, dan ini antara tat nenas yang sedap pernah mat rasa, pastrinya cair di mulut tapi tidak hancur bila dipegang..huhu..terima kasih Ayu CR...



Yang ni biskut gajus kot, ntah eks sebab ada gajus, kira biskut gajus lah kann. pemberian "sis_linn" mak dara Bukit Indah Johor...Linn dengan mat kami dah biasa, dan bonda kami berdua satu kapal lagi kannn, guaa tak sangka mak lu sama mak guaa satu kapal, linnnn!!..haha. Dan biskut kiri tu pemberian Sue Joshua yang kecik molek tuu..sedap biskut ni, keras2 sikit tapi rangup nkooo..jadi boleh lah aku buat sarapan esok....hehe..Ok yea dalam kita bergelak tawa, bergurau senda. kita telah kehilangan seorang kenalan blogger...

Al-fatihah untuk blogger "ab@h_izz" dan salam takziah untuk isteri, anak2 beliau dan juga kaum kerabat arwah. Moga Allah mencucuri rahmat ke atas roh arwah..aminn..untuk cerita selanjutnya boleh lah ke blog arwah atau ke blog Citarasa Rinduan...Salam sayang daru DTS -MAT GEBU...Jumpa esok dengan N3 resipi pulak yeaa..

7 comments:

Sunah Mohammad said...

sedapnyeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrr...

cantik gambo...huhuhu...

al-Fatihah untuk arwah...moga ditempatkan bersama hamba2Nya yang bertaqwa..ameen..

NadiRah said...

alfatihah...

nadiemsharmz said...

al-fatihah...

mat, tadi nad curik resepi cheese ckae!..hehhe..xsabo nk wat nih..tq atas resepi2 yang mebeles tu!..=)

Mama Hanim II said...

Al-Fatihah..
Kerajaan Haramkan Botol Susu Bayi Polikarbonat 'Bisphenol A'

(Gambar) Saida AF6 Tetap Mahu Bercerai

Melur Jelita said...

Al Fatihah

Sally said...

Salam Mat..tolong sampaikan ucapan al-fatihah buat family arwah..saya pernah jenguk ke blog dia suatu ketika dulu cuma tak jadi follower jer..suka natural gmbr yg dia ambik dn juga cerita disebaliknya..terkejut dengar berita ni..alfatihah.

Sari Yusa Ibrahim said...

terima kasih CMG di atas budi baik & layanan yang first class. Maaf ya, sebab sy datang mcm lintah, dah kenyang terus balik, sebab nak menyiapkan kek untuk hari lahir bonda saya... semoga CMG sekeluarga senantiasa di bwh lindungan & rahmat Allah swt.. Amin..

Al-Fatihah utk mereka yang telah pergi & takziah kpd keluarga beliau.

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.