BEN ASHAARI

Saturday, December 4, 2010

TERIMA KASIH KAK LIZA DAN KELUARGA...

Salam semua, selamat petang. Minta maaf sebab tak de N3 resipi, mungkin malam nanti ada. Ok, untuk kali ni mat letak N3 pasal kehadiran kak liza @ chef hanielieza ke pondok Mat Gebu di Sedenak. Perancangan awal telah kak liza buat sebenarnya dan mat sendiri telah diberitahu hampir sebulan awal. Dengan izin Allah swt maka dipertemukan kan lah kak liza dengan mat gebu di kediaman ku. Kebetulan hari yang sama abang, kak ipar dan juga anak sedara mat yang dok diam di Kemaman, pulang ke Johor, maka dapatlah mereka berkenal-kenalan, yelah kak liza dok Kertih, abang mat dok Kemaman, tak jauh sangat kan. Kak Liza hadir bersama suami dan anak2 beliau. Pada Kak Liza, ampon dan maaf mat pohon jika ada terkasar bahasa dan terkurang layanan, terima kasih juga dari kami sekeluarga atas kesudian kak liza singgah.. Moga kak liza lebih suksses pada masa mendatang....aminnn...


Mat cuma masak benda2 biasa saja, ada Daging Black Pepper Wif Celery, Singgang Ikan "Japanese Mackerel", Thai Green Chicken Curry dan Kacang Buncis Goreng Berudang. Ada lagi yang mat tak letak ganbar, bendi celur makan dengan air asam budu dan dihidang bersama nasi putih..hmm, tak lupa pencuci mulut , "trifle' yang tu nanti malam mat share resipi dia yeaa...Ok dulu untuk N3 kali ni, jumpa lagi nanti..Salam sayang dari DTS - Mat Gebu....

19 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Salam
wahh seronoknyer..nnt LM pun nak la singgah rumah mat juga boleh ke?nak bg cenderahati dr Qatar..hehe

~ Mamma Olyn ~ said...

Wah, bestnya mat gebu mendpt tetamu chef liza,bole kongsi2 ilmu pendapat pasal dunia masakan..hehe

ejaescobart said...

seronok nye dapat tetamu dari chef terkenal.. tak lama lagi berjangkit la kat cik mat pulak.. leh buat buku cam Chef Liza.. aminnn..

Citarasa Rinduan said...

cik mat..sukanya saya kak liza terjah sana..

PS: awat tak habaq..kalau tak saya sampai tau..hehehe

fififiedafirdausi said...

laaa..cik mat org trg ker? sekampungla kiter..kita asal kemaman jugak...

Mat Gebu said...

@ LM - waa, boleh2, nak meriah ajak Ben n Zila sekali...boleh pengsann!.

@ mamma - tu lah, terharu mat gebu, nasib baik tak nangesss...

@ ejea - haha insya allah...terima kasih.

@ ayu - erkk, sorry yea, sebab ingatkan ayu bz..tak pe nanti masa sis linn nak dtg, saya bagi tau ayu..

@ fifi - tak lah, saya orang johor, tapi abg saya dok kemaman..

AiNiey Bariyyah said...

bestnye.. ni mesti da byk korek ilmu dgn chef liza.. nnt share2 la yek.. (^_~)y

Mat Gebu said...

@ ainiey - hehe, tak de apa rahsia, cuma cerita2 santai pasal blog dan dunia masak2...

Cikmin said...

tahniah ye mat..chef tersohor singgah ke rumah.. :) nak cuba la trifle mat tu..nampak menyelerakan sangat..halal resepi ye mat...

fififiedafirdausi said...

oo.. org johor.. its okay..hai cik mat..tak belajar buat nasik dagang terengganu ker?

Syafiq Rosli said...

best je makanan2 tuh sume

Shahazrin said...

LM nak ikut...
cik mat boleh ker?

Mat Gebu said...

@ cik min - Tu lah, terharu sangat atas kesudian kak liza...sila2 kalau ada masa boleh cuba yea..

@ fifi - hehehe, rasanya saya dah ada buat dulu cuba fifi tulis kat search tu, "nasi dagang"...

@ syafiq - hmm, jom lah join sekali.

@ shahazrin - orait, tak de masalah..

BEN ASHAARI said...

lapaaaqqqqqqq

Mat Gebu said...

@ Ben - erkk..nak yang mana satu?

CT said...

Ooooooo...tu dia kak Liza...encem2...:)

Mat Gebu said...

@ CT - ha ahh, kelas kak liza, ramah mesra,kira complete lah otai masak2 dtg rumah saya, mamafami, mamazieza, kak liza dan kak ummi kuantan..tapi ada lagi akan datang ni...

EdaKahar said...

waaaa.....bestnya kita pon dah dptkan buku resepi 1 hari 1 resepi.....mmg bagus...dan simple...tp yg bestnya ada mat gebu dlm tu.....

Azli Razali said...

lah ingat mat duk kl leh singgah ehhe

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.