BEN ASHAARI

Monday, November 1, 2010

ADUHAI ANAK DARA !!...

Salam semua, hehe, malam ni nak letak N3 anak dara, wahh, penggsan ke bila mat gebu sebut anak dara, sah2 orang ingat anak aku..kira anak lah juga. Teringat N3 panas Ben dulu, pasal spekulasi anak dara mat gebu, kat sini... Sebenarnya kan tiba2 rasa boring pulak, tu pasal masukkan n3 ni, exceli dia balik bercuti ke rumah nenek di Sedenak ni, biasalah darling nenek dia kan. Semalam anak dara ni ke JB bersama pak long dia, hmm macam biasa lah, apa yang dia nak harus dapat, tapi guna sumber kewangan sendiri yea, tak mintak kat sesiapa. Mat gebu pun terkejut dia tunjuk pagi tadi, mati2 aku ingat tikus, sekali bila tengok alaaaa haii cute gila babas. Comey sangat dan tidur pun kalau dapat dalam tapak tangan....


Haiwan ni orang panggil "Sugar Glider". Yang ni kira baby lagi dalam usia 3 bulan macam tu, kalau besar pun ianya tak de lah besar mana, kurang lebih sejengkal termasuk ekor nya. Bulunya kan halus bak baldu. Sebab benda ni baru, kenalah study dulu kan habit dia macam mana, tapi yang mat tau haiwan ni makan nectar atau madu, waktu siang suka tidur dan kalau malam dia berjaga untuk mencari ulat dan serangga. Berhabitat di sebahagian kawasan di Australia, Tasmania, Indonesia dan Papua New Guinea. Tapi kan serius mat cakap, memang comeyy koo, cuma mat gebu tak berapa nak ok lah kalau nak bela, itu anak dara ku, dia dah suka kan, biarkan lahhh....Ok, jumpa esok dengan N3 masak2 insya allahh...Akhir kata salam sayang dari DTS - Mat Gebu....




19 comments:

PINATBATE said...

comeyy...halus...

Sis-Lin said...

eeeee menatang apa tu mat? gelinya aku tgk kuku dia..huhuhu
comei lagi kucing2 aku tu....ko x takut ke, kot2 nnti si rozen dtg bwk menatang tu, abs teko ko pecah mat oii..hahahahah

LugieAmir said...

ingatkan hamster tadi...bulu gebusss..cumel..

Shahazrin Saharudin said...

x kene gigit ker???
kuku dia cam panjang jer..
hehehe...
memamg r comel,
tapi kalau letak kat tapak tangan geli tak?

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

cik mat..patulah sepi tadi..

rupanya layan anak daramu...

Mat Gebu said...

salam pinat...
yep, halus dan comeyy...

salam linn...
Tak tajam dia kan linn, kalau dah biasa dengan bau tuan dia kan, nanti dia tak mo dgn org lain..hehe

salam lugie...
Heheh bukan..

salam shah..
Tak taja, cuma kalau time merayap ada rasa geli2...

salam ayu...
heheh tak juga, anak dara ni pun ngadap tenet jee ayu..

MamaFaMi said...

Mat... tak lama lagi, pet anak dara ko ni pun jadi gebu la Mat... hehehe

Yatie said...

Salam Mat,
Akak klau binatang yg kecik2....dah tu berbulu.....uish geli betulllll...kalau kat umah mak ada kucing beranak siaplah diaorng takutkan akak....sbb akak pengeli sikit dngn bulu2 ni....dah tuu lembik2 lagi.....makoiiiii takutnya....

Mat Gebu said...

salam mama...
Tak kosoo den, esok2 dia balik kemaman, dihangkutnya balik..heheeh,

salam kak yatie..
Mula2 geli kak, lepas tu kan tak de dahh comey kan main saya tengok gitu ok laa, nak bela..hmm malasss...

[AMR]ReenaRawee said...

dye makan kelapa jugak..!!
^^

marina anakcikbob said...

mahal la menatang ni mat gebu..
dekat 300..
br sekor..
nak kasi kwn die da 600..
mak aii.. bole bayar kete sebulan..
hikhik..

Mat Gebu said...

salam amm...
serius ke?..hmm

salam marina..
Hmmm..pasal tu saya tak de komen apa2 lahh...hehe

fara dean said...

salam cik mat..
minggu lepas ada student bwa haiwan ni juga..mmg comel n friendly..manja gitu..tapi saya takutt..hihi..tkut je terpijak..dah la kecik halus

Ummi said...

Eeeeeeeeeee...apa menatang tu mat..hahaha...harap2 bkn keturunan rabbit la eh..gigi dia tajam2 cam rimau pulaksss...adeeii, mst sakit kena gegeettt nih! Jgn malam2 dia isap ibu jari kaki ko udah laaa..hahaa, ala2 toyol yang takut bulu kerinting tu..hahahahha..adeehh sabaauuu je laaa.

[AMR]ReenaRawee said...

dye makan pape buah pown boleh..
tapi jangan bagi benda yang masin..
senang bagi apple..
^^

hana said...

darwish dtg nak ngurat anak dara mat! tunggu akil baligh ker?? tak bley er? kekekekeke

Hariz said...

Mat belanja ceq sekolah.. Comei aihh anak dara tuh... ehem2~

charmyiex said...

member charm ada menatang tu...member bg nama CHIBI...chibi suke mkn kuaci..

Mama Kembar said...

alahai comey nye! tp rasa cam geli nak pegang pun ada gak hehe

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.