BEN ASHAARI

Friday, September 10, 2010

RAYA TERAKHIR MAT GEBU...SERIUS KE?.

MAT GEBU
Sempena Syawal yang bakal menjelma sedikit masa lagi, Mat Gebu @ Adnan Ibrahim, ingin menyusun 10 jari memohon ampon dan maaf pada semua pengunjung2 blog tiffinbiru, sama ada yang nyata atau yang silent, pada follower2, teman2 blogger serta sesiapa saja, jika ada terkasar bahasa, kesat tutur kata dan ada coretan yang menyinggung perasaan anda semua. Maklumlah, mat gebu manusia biasa yang terlalu banyak kekurangan, tapi syukur alhamdulillah, Allah memberi sedikit kelebihannya.

Pada mereka yang akan bercuti dan pulang ke kampung, pasti kan rumah anda berkunci, dan pastikan pihak keselamatan atau jiran tau anda tiada buat masa itu. Untuk semua kaum2 wanita yang comey, anggun lagi bergaya, elakkan memakai barang kemas terlampau meriah, takut nanti anda terbaring di wad hospital...takmo!..takmo!!, lagi satu nak pesan..Handbeg mahal berjenama tak kesah lah ori atau China mari, elok lah dibawa dengan berhati2, peragut tak kira raya kalau depa nak buat hal.

Bagi pemandu2 semua jaga lah diri anda dan keluarga, agar selamat sampai ke destinasi, ingat lah orang tersayang dan tersayang dan tersayang (kot2 lahh ada bini lebih dari satu...hahaha..), Moga hari raya tahun ini lebih bermakna, lebih meriah walaupun disambut dalam penuh kesederhanaan.. Mat doakan moga semuanya selamat dan insya allah jika dipanjangkan usia, disihatkan akal serta fikiran, blog tiffinbiru akan beroperasi seperti biasa... Untuk Kak Ummi Kuantan, Ben Ashaari dan Puan Azila juga, moga selamat sampai ke kampung halaman yea, Moga Allah swt merahmati kita semua, insya Allah...

17 comments:

BEN ASHAARI said...

selamattttttttttttttttttt hariiii rayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa DMG !!! nanti jangan luper yer .. Jemput jemput lah datang ke Sedenak ... 3 KEPING pepel okeh .. Kata buff .. erk.. lalala

Follow your bliss said...

insya allah kiter akan bertemu ramadan n syawal yg seterusnya..amin. kelakar baca en3 mat.
utk mat gebu, sheida ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin ya...

ain said...

salam aidilfitri serta maaf zahir batin utk mat sekeluarga juga. semoga raya kali ini lebih ceria dan meriah utk mat dan tiffin biru!

Kak Rose said...

saspen je tajuk entry ko mat.... apa pun selamat hari raya maaf zahir batin.. mintak halal kak rose selalu amik resepi mat untuk belajar masak2 ni...maklumlah sangat x pandai masak!

ICook4Fun said...

Mat, wishing you Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Hope you have a wonderful celebration with family and friends. Take care.

hazeleyed lady said...

Ass-salam En. Mat Gebu
Tiada kata seidah bahasa selain ucapan terimakasih kerana banyak bersedekah resepi untuk kami di blog maya ni...
i've tried some of them..and memang Walla! Toshe! toshe! Makasih!
Selamat Hari Lebaran, Aidil fitri...minta halalkan resepi ek.
Take care.

emunnn said...

salam..selamat hari raye cik mat..semoga2 ceria2 sokmo.. (,")

Yatie said...

Salam Mat,
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin....Alhamdulillah akak dpt beraya bersama anak bujang dan keluarga tersayang thn ni dan thn2 akan dtng(insyaAllah)
Mintak halal Mat mana yg terambil resepi kat sini...Blog ni sumber inspirasi akak sehingga lahirnya blog Sinar Kehidupanku...jasamu akak ingat sampai bila2...terima kasih atas segalanya...

azila said...

Salam..selamat Hari raya dan Maaf Zahir Batin gak utk en.mat sekeluarga....dan terima kasih yer....:)

K.Nor said...

slmt hari raya buat che mat sekeluarga

Nur Ede said...

Salam CMG..

"Selamat Menyambut Hari Raya AidilFitri buat CMG sekeluarga" dari blog CMG lah timbul keinginan pada akak untuk cuba berblog walaupong masih jauh panggang dari api.. papong time kasih yer CMG...

syahir said...

Selamat hari raya aidilfitri abe mat.
awat raya terakhir pullokk ni?
oh yer, maaf zahir batin yer abe mat. kalau lalu sg siput perak, mai ler ke umah buruk ambe. bye~~~

Ummi said...

Mat,
Tu sapa yg kat atas tu mintak 3 keping pepel tu...ko jgn lupa akak..hahaa...xpun siap akak curik teko2 ko...mmg 4 hari 4 mlm la ko nangis tepi gobok ko..hehehee..Jadi baik ko buat pilihan cepat..nak sediakan yg pepel ke, nak hilang teko..wakakakkakaa
Mat, sempena Lebaran yg bakal tiba, akak juga menyusun jari sepuluh (*jari ala2 batang serai gituuuu) memohon berbanyak maaf atas segala keterlanjuran kata, "nesta" (hehee..), gurau2, usik2 ko selama ni yea...Harap Mat dan keluarga sentiasa dalam rahmat Allah juga sepanjang masa terutama di Aidilfitri ini. Kalau ko masak2 kat dapur tu jgn sampai pitam dah laa...bawak2 rehat sama..apron bawah jgn smpai terlondeh..yg atas xpa..Satu lg, ko nasihat org hati2 di jalanraya..ko tu hati2 kat dapur jgn terjatuh mcm makYah nnt dah ler..hahahaha..

Salam dari akak rabbit manja n abang rimau garang sekeluarga tuk Mat n family...hehhee

LiFe KaMi said...

Selamat hari raya diucapkan kepada kamu sefamily..

hana said...

salam mat.. SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN jugak dari aku yang jauh di mata. mudah2an raya taun nih akan lebih bermakna.. mana tau org saji dtg beraya..ko jgn luper idang kek kukus mat! lg satu pen marker 100btg tuh!! wakakakaka... ya amponnnn takut kene sumpah antu pocong! kahkahkahkah... slamat ari raya mat! hihihihi... eh! nnti kalau mek rebit dtg umah ko, ko siap2 wat rendang rebit mat! jgn luper!! kikikiki.....

♥LOVE2COOK♥ said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat CMG sefamili ya! Have a safe and fun Raya!!! Happiness always...;)

Siti Indrawati said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk sifuku AH MAT GEBU..kalau berani dtglah Segamat hehehehee..

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.