BEN ASHAARI

Tuesday, December 30, 2008

MENERIMA KUNJUNGAN TETAMU.....

Pada 29hb Disember 2008, mat menerima kunjungan "Mama Zieza" dari R-Net dan rakan2 yang lain, pada masa yang sama juga mat menerima kunjugan CT Delima dan Cik Mat serta Kasawari dan Linda.Apa2 pun kita tegok gambar2 dulu yeaa, maaf gambar mereka yang hadir, mat tak sempat u nak tangkap......





Sejak 25 hb hari tu, anak sedara mat balik bercuti, jadi bila dah ada, apa yang kita masak dan buat dengan sukarela dia menjadi model. Tapi dia banyak membantu, biasalah anak dara, mana leh malas2.....Sweetkan anak dara aku tuu!!! Berbalik cerita pasal Mama Zieza dari R-Net dan rakan2 beliau (psttt...RinChan pun ada uu!) sudi bertandang ke rumah mat. Perancangan mama Zieza tu dah lama dan mat sedia maklum lah. Persiapan pun mat buat cuma ala kadar sahaja...Harap mama zieza, rinchan dan yang lain tak serik lah, kalau lalu2 ke selatan tu singgah lah yea, terima kasih juga untuk buah tangan tuu!!....Mat hidangkan lauk ala2 kampung sahaja, ada gulai pisang muda dengan tulang ikan kurau masin, ayam kalasan (resipi Norzailina Nordin), sambal belacan dan mix vege with beef. Di samping tu, mat buat juga dadih strawberry, blueberry muffin dan strawberry celup coklat. Buah2an segar sebagai pencuci mulut dan kek marble sebagai buah tangan. Tak lupa nak ucapkan ribuan terima kasih pada CT Delima, Cik Mat dan anak2 beliau yang sudi singgah, depa ni nak balik KL, tapi luangkan juga masa singgah rumah mat, terharu niee...Dan juga pada Kasawari dan Linda kerana sudi meluangkan masa sebagai jurupandu CT dan CM ke rumah mat, kasawari dia okk, jenis tak banyak karenah, maklumlah "burung"...burung apa?.....burung kasawari!!!..

20 comments:

anatahir48 said...

wah bestnya diaorg berkunjung ke rumah cikmat..makan sedap pulak tuh!!

gee carmen said...

hehee.. saya teringin lah jadik tetamu Cik mat kalo cam ni gayanya. Makanan banyakkk.. sedap2 lak tu!

noorsl said...

Banyaknya makanan semuanya sedap sedap belaka kalau macam nie lah syoknya jadi tetamu Cik Mat lah. Terliur tengok dadih pink kaler tu...siap dengan buah sekali.

Kasawari said...

memang cute anak sedara ah mat gebu ni... kem salam ya.. linda pun kata cute.. he he...

terima kasih ler che mat kita ni terima kunjungan (datang nak makan jer.. wa ka ka) dari kasawari lagi.. adeh dah 4 kali ni dtg rumah che mat.. muka tak tau malu.. sagat atas jalan ni.. he he..

nanti senang dtg ler rumah kasawari.. bawak abang long dan juga mak yah dan ayah.. serta anak sedara yang cute comel tu ek.. hehe.. kasawari akan masak pizza hut segera dari ioi mall.. he he

Ted said...

bagusnya kasawari, sampai ke mane2 blog pun dia ada.hehe

Ummi said...

Mat..hohooo...terima ramai tetamu eh!! Anak dara tu mmg comel cam Pak Sedaranya jugak..hehe. Uihhh tengok juadah Mat sediakan..mmg dengki habissss!!! Huhuuu..bila pulak la akak nk lalu kat Kulai nih! Baru la duk terpikir, nape la xda sedara-mara duk kat area Mat nih..rugi betuiii...

psstt..Cantik betul hidangan dan bekas2 Mat tu...ala2 nak sambut VVIP jek! :D

Beachlover said...

Mat,your anak sedara tu lawanya...banyak baking and makan makan yea..kalo I ni duduk dekat kat Mat,tak payah invite I tak malu nak pergi makan sama sama sekali!! lol!

mamazieza said...

hehehehe... Mat... terimakasih kerana menerima kunjungan 'peminangan' kami... tak jadi pinang mat.. nak pinang Aishah laa pulak.. hahahahaha...Semua yang ikut hepi sesangat laa Mat.. kecoh laa jugak dapat pergi rumah dan makan masakan Mat.... Kek buah tangan mat sedapnya... very the very gebuss...

Lenkali boleh kami datang lagi ekkk.. Mat bawak kami pergi beli pinggan mangkuk hahahaha.. Mat jgn serik tau terima kami yang membuatkan rumah Mat haru biru gitu.. salam kami untuk Mak dan Ayah Mat, Abang Mat dan peluk cium untuk Aishah dan adiknya....

muaaaaaaaaahhhhzzzzzzzzzzzz....

boxhousestudio said...

wa mat....

sedapnya lauk pauk yang disediakan...nanti mesti mamazieza buat lagi satu rombongan...heharap nama boxhousestudio naik le..he he he

Mat Gebu said...

anatahir...
Tulah, mat rasa berbesar hati sungguh atas kesudian mereka semua hadir...

gee carmen...
Hahaha, sila2 dtg...

noorsl...
Alah, mat masak yg biasa2 jeee...

kasawari...
jgn lah kata segan, kami semua suka laa dgn kehadiran kasawari sekeluarga..Kalau lin nak dtg lagi, jgn lupa ikut sama ek..Insya allahh nanti nak pi, kami bagi tau, tak yah susah..

ted...
kasawari mmg bagus, tak byk karenah dan senang bela..ahaks!!

kak ummi...
hahaha, kak ummi ni kan ada je tau. semua yg dtg tu kami anggap VVIP...

Beachlover...
hahaha, mmg boleh sangat, u call i masak then kita makan, boleh masak lauk2 "Nyonya" juga...

Mamazieza...
Sama2 utk mama dan terima kasih juga mat dan famili ucapkan pada semua yg hadir. Ampon dan maaf yea mama kalau ada yg tersilap kata dan layanan yg tak seberapa tu...

CT Delima said...

Mat..Tq so much yer.mmg seronok time gi umah mat tu ari..ct dn family pun berterima kasih atas kesudian mat menyediakan juadah yang sedap2 sampai CM nk tambah 2 kali tapi segan dia kata hehehehe..ank dara ct pun ckp..sambal belacan tu mmg best !! lain kali bole ler dtg lagi keh3

kirim salam buat Mak Yah, abah & si cantik manis Aisyah tu yer :)

Che Mat said...

salam mat.. nak tahu 1 rahsia tak mat? aritu mat punya masakan sedapnyaaaa.. so, masa CM makan kat rumah, sebnarnya CM nak tambah nasi.. tapi disebabkan org lain makan sikit, CM rasa segan plak nak tambah.. so CM berenti lah masa tengah sedap tu.. hehehehe.. anyway, terima kasih sebab sudi menerima kedatangan kami yg mengejut tu.. saja nak bagi surprise kat mat.

Mat Gebu said...

Ct Delima...
Aalah hai mat segan tau, yelah makanan pun tinggal hujung2...kenapa lah tak bagi tau nak dtg....nasib baik ada kasawari si burung pemalu tu sebagai jurupandu kan..kalau turun2 ke selatan, singgah lah rumah kami yeaa...

Mat Gebu said...

Che Mat....
Ishh pesal pulak SEGAN!!!,...tak pe lain kali dtg kita masak n makan2...
Terima kasih sebab sudi singgah...

Kasawari said...

Kasawari pun nak dtambah nasik gak masa tu.. tapi semua CM makan sikit plak.. he he.. segan sehhh..

Mat Gebu said...

Kasawari...
Huk alahhh...nasi ada lagi laa kat dapur...dan stok beras kami ada 2 beg lagiiii....and yg tu special u, kita masak guna beras Basmathi!!!...Lain kali belasah jee, jgn segan2..

syafinas said...

wah best tu...penuh satu meja makanan...jelesnya...pandai mat gebu masak...untung jd tetamu dia.bile la leh terror alam macam mat gebu

izyanty collection said...

bestnye....banyak makanan sedap2..nak p gak lah umh en mat hehehe

Suejoshua said...

Huwahhhh! sume gi umah nko makan sedap2...aku kat sini makan hati nengokkan...huwaaaaa...jauhnya aku rasa tercampakknyer aku nih!

shahrul said...

manisnyer..hahah.....macam kek tu..heheh...jgnmarah

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.