BEN ASHAARI

Friday, November 14, 2008

BANANA PECAN YOGURT CAKE

Banana Pecan Yogurt Cake

Nak menghabiskan stok pisang, mat buat lagi kek pisang resipi rozzan, tapi kali ni ganti dengan kacang pecan yang diterbangkan khas dari Australia (terima kasih pada "Fidah")...kat sini kacang pecan, harga dia bunuh diri beb!!!....200 gram = RM 24.00!!!.....Resipi mat tak bagi lah sebab sama macam resipi lepas, cuma yang ni letak dalam paper cup dan tonggok kan sebiji kacang pecan atas dia, rupa asal kejadian kek tu memang macam yang dalam gambar, sedikit turun bila siap dibakar pada suhu 175C, selama 20 minit, bergantung pada oven masing2 yeaa..Boleh dapat kurang lebih 24 ketul...ikut saiz cup masing2....Mat "garenti" kek ni sedap, lembap dan tak manis.....Boleh rujuk resipi disini...

3 comments:

mamazieza said...

Mat.. seb baik rega yang bunuh diri..kalau laaa mangkuk tingkat yang bunuh diri.. aduhai..hehehe... ramai orang sayang kat mat.. hantar kacang dari Ostolia tu.. fuhhhhh...

Mommy Lily said...

alahai sedapnye kek pisang. meleleh air liur kawe ni

Mat Gebu said...

mamazieza...
hehehe, mama, mangkuk tingkat tak bley bunuh diri..dosaaa u,,ahaks,

mommylily...
memang sedap, tak manis, dan lembutt gebu gitu u..lembapp je bila makan, telan pun lajuuu jeee..

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.