BEN ASHAARI

Wednesday, September 17, 2008

MATAHARI KU.....KENANGAN DARI IRELAND....

Matahari Ku

Lari sikit dari n3 masak2...Beberapa bulan dulu mat terima bingkisan dari "JO" yang duduk nun jauh di Ireland.....Dalam bingkisan tersebut ada pelbagai benda termasuk benih bunga matahari dan beberapa jenis benih herba....Mat semai benih bunga matahari dan hari ini telah mengeluarkan bunga yang begitu cantik...Kumbang dan serangga mula singgah bertanya khabar si "matahari ku' ini...Terima kasih JO.....

14 comments:

ummi said...

Mat... sweet nyer sunflower ni...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
menarik

jo ayee said...

salam mat..kiranya cepat juga la berbunga kan..tak sangka ,u terus semai..kalau u suka i leh hantar lagi

seriaira said...

beautiful flower
beautiful picture!

Ezza Aziz said...

mat ,ko ni ambik apa gambar pun cantik,jeles akak la. Ko pakai kamera apa..cuba citer sikit laa..tgk tu ambik gambar sardin pun cantik!!!

echah_syed said...

lorr real ke bunga tu..

mcm plastik jek..subhanallah sgt cantek !

mmg ko ni green finger laa masak bole,tanam pokok pun subur..sape laa d lucky one jd milik mu mat.. :D

Jie said...

mat...nnt dia dah beranak pinak bercucu cicit, bagi kak jie sama ye...

tini said...

cik mat.. salam kenal.mtk maaf la ye, sy ni sgt2 naif psl brg masak.halba cmpr tu mcm mn? lg satu naper la tiap kl nk bukak blog cik mat nih, x dpt bukak sumer gmbr, dpt separuh2 je.chat box pun x dpt.... :(

Crissy said...

such a beautiful flower indeed.. :)

Min said...

cantik sesangat..

Mat Gebu said...

ummi...
Terima kasih...

crazy beautiful...
Menarik yeaa...terima kasih juga utk anda yang cantik.

jo...
i rasa nak tanam kat tanah nanti..tu tanam dalam pasu,

seriaira...
Terima kasih...i ni tak pro langsung ambik gambar, setakat boleh2 saja.

ezza...
Yang biasa2 saja, cuma digicam biasa, nak rembat DSLR, peruntukan lom cukup..hehehe.

kak combi...
alah kak, yg tu time nak menjadi, kalau time tak jadi, lom sempat "teruna' dah meninggal pokok tu.

kak jie...
Wokey kak jie, nanti bagi add rumah yeaa...

tini..
terima kasih kerana sudi singgah, hmm u guna IE ke?..kalau guna IE mmg ada yang tak leh nampak atau keluar separuh saja.

crissy...
thank you for dropping by....

min...
hehe, kalau buat sugarpaste flower pun cun kan..

Ummi said...

Mat, baru 2 3 hari xsempat masuk sini..wah bunga matahari ko dah berkembang rupanya..mmg tangan ko ni sejuk betul eh..letak apa je sume tumbuh, siap berbunga lagik!! Cantiknyaa..Ko guna baja apa tu Mat?...Weee jeles kat bunga tu tau!

Lydia said...

mat, kat daun tu lalat ke ladybird? hehehe...

minta benih s/f sikit boleh tak??

Mat Gebu said...

kak ummi...
alah kak ada gak yg lepas tanam, mampus terus...overdose baja..lepas mat letak, kejap lagi mak aku pulak letak...esoknya pokok tu terus nazak u!!!...

Lydia...
Boleh...nanti bagi add u yeaa, i poskan...lagi sky u nak pokok apa, petai mauu kaa?..hahahaha