BEN ASHAARI

Thursday, September 18, 2008

BISKUT KELAPA DELIMA

Biskut Kelapa Delima

Zaman dulu, mak2 kita kalau buat biskut/kek, mereka sukat guna gelas, mangkuk dan sudu saja. Kat rumah mat ada beberapa biji gelas zaman dahulu yang tapaknya berbentuk bintang. Gelas tu banyak berjasa dalam menghasilkan kek dan biskut2 yang sedap...

Biskut Kelapa Delima

Ini biskut pertama mat buat menjelang Syawal. Sudah jadi kebiasaan kami membuat biskut ini sejak dari duluuuuuuu lagi!!!, resipi tak yah letak lah sebab boleh rujuk pada n3 lepas yea, boleh rujuk disini..Kita jamu mata saja OK!!!...

7 comments:

MamaElla said...

Assalammualaikum Mat,

Just one look at the Cookies.. it really can tell Very Beautiful...:-)
Selamat HariRaya Aidilfitri Mat Gebu...

Mat Gebu said...

Selamat hari juga utk mamaella....

VG said...

Comelnya biskut Mat. I see that you are a perfectionist through and through. Eid Mubarak Mr Mat Gebu. Are you having an open day? I may fly from Australia, he!he!

Ummi said...

Mat..cantik bisukut ni..kalu byk masa kat rumah kak teringin nak membuatnyaa..tebal camni..senang makan sebiji kenyang...jeles la Mat dah start baking kuih raya ni haaa...uwaaaa..

ICook4Fun said...

oh..Mat dah mula buat biskut raya. Like VG, I pun nak pergi rumah Mat Hari Raya nanti. Jemput tak? Meleleh air liur tengok all the kek lapis Mat yang cantik cantik tu :)

|| syazwaniadnan || said...

salam cikmat..
boleh kasik tunjuk ka itu gelas lama tapak bintang?
ini budak talak kenal maa itu gelass.. eheh..

ps : geram la tgk beskut kelapa ni..
wani try buat thn lepas x jadi! haha. malu jek kan.. padahal kuih senang.. *sob3*

sulaiman said...

Assalamualaikum Encik Mat.. terima kasih, Biskutnya memang sedap, rangup dan terasa kelapanya walaupun dikisar.. sudah mencobanya.

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.